Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Με νέο περιτύλιγμα η επέκταση των «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης

«Νέα ελάχιστα πρότυπα», «ένα βασικό επίπεδο προστασίας», «εκσυγχρονισμένους κανόνες», «μείωση του κινδύνου ανεπαρκούς προστασίας» των εργαζομένων. Τα παραπάνω είναι ορισμένα από όσα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Πρόταση Οδηγίας για τη βελτίωση «της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας των όρων εργασίας σε όλη την ΕΕ».
Η συγκεκριμένη Πρόταση Οδηγίας, εφόσον τελικά υιοθετηθεί, προβλέπεται να επικαιροποιήσει και να αντικαταστήσει την ισχύουσα Οδηγία «για τη γραπτή δήλωση» (91/533/EEC), βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ...ενημερώνονται γραπτώς για μια σειρά πτυχές της εργασιακής τους σχέσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zRCDPc
via IFTTT

Στις 8 Ιανουαριου έρχεται το νεο πολυνομοσχεδιο φωτια, βαση του Μνημονιου 3

«Προ των πυλών» βρίσκεται η κατάθεση του νέου πολυνομοσχεδίου - εφαρμοστικού νόμου για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης», ενώ «στα γεμάτα» πλέον «τρέχουν» και οι αντιλαϊκές διεργασίες αναφορικά με την 4η «αξιολόγηση», στην πορεία βέβαια για να πάρουν τη μορφή των μνημονίων της «επόμενης μέρας».
Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου - τερατουργήματος θεωρείται η 8η Γενάρη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί και νωρίτερα, προκειμένου να ψηφιστεί με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες, ενόψει και της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ στις 11 Γενάρη. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει στη συνέχεια το Γιούρογκρουπ, που αναμένεται να επικυρώσει την επικαιροποιημένη αντιλαϊκή συμφωνία στο πλαίσιο της συνεδρίασης στις 22 Γενάρη, με βάση βέβαια και τη νέα «έκθεση συμμόρφωσης» (compliance report) που συντάσσει η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CdwK4I
via IFTTT

Πρόστιμα θα επιβάλλονται στους άστεγους της Φρανκφούρτης!

Να πληρώσουν επιτόπου πρόστιμο θα αναγκάζονται οι άστεγοι στη Φρανκφούρτη αν δεν ...«συμμορφώνονται» με τις υποδείξεις της αστυνομίας και εξακολουθούν να κοιμούνται στους δρόμους. Πρόκειται για απόφαση των αρχών της πόλης, την οποία επιβεβαιώνουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Οποιος περπατήσει στις κεντρικές λεωφόρους του «πλούσιου» χρηματοπιστωτικού κέντρου της Γερμανίας, θα δει, στις σκιές των ουρανοξυστών της πόλης και του υποκαταστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έναν μεγάλο αριθμό απόρων να αναζητούν καταφύγιο. Το γερμανικό κράτος, τα κρατίδια και οι δήμοι όχι μόνο δεν συζητούν να δαπανήσουν χρήματα για δωρεάν στέγη και προστασία των απόρων και συνολικά για προγράμματα λαϊκής στέγης, αλλά σκοπεύουν να έχουν και έσοδα από τη δυστυχία των αστέγων επιβάλλοντας πρόστιμα, που κυμαίνονται στα 40 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zQpwxH
via IFTTT

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ»

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται αυτόν το μήνα από το Δεκέμβρη του 2010, όταν η αυτοπυρπόληση ενός 26χρονου άνεργου πλανόδιου μικροπωλητή στην Τυνησία, του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, και η ανατροπή, λίγες βδομάδες μετά, του τότε Προέδρου της χώρας, Μπεν Αλι, πυροδότησαν κύμα μαζικών διαμαρτυριών σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που ονομάστηκε «Αραβική Ανοιξη».
Τις λαϊκές κινητοποιήσεις, με νεκρούς και τραυματίες, που έγιναν κυρίως σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία, Μπαχρέιν και Υεμένη, αλλά και σποραδικές διαδηλώσεις σε Αλγερία, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Μαρόκο, Ομάν, Τζιμπουτί, Κουβέιτ, Λίβανο, Μαυριτανία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα, ΜΜΕ κ.λπ. έσπευσαν να τις χαρακτηρίσουν ακόμη και «επαναστάσεις», ενώ εκθείαζαν τα δήθεν πολιτικά «ακηδεμόνευτα» και «αυθόρμητα κινήματα», που «οργανώθηκαν» υποτίθεται μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης («Facebook», «Twitter», «YouTube»).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CfeSXp
via IFTTT

Αντιδράσεις Άγκυρας για το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό

Για απόφαση με πολιτικά κίνητρα, απειλώντας για αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και στη συνεργασία με την Ελλάδα, κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη χορήγηση άσυλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Χορηγώντας άσυλο σε έναν απ' τους οκτώ εμπλεκόμενους στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η Ελλάδα έδειξε και πάλι ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και αγκαλιάζει τους ενορχηστρωτές πραξικοπημάτων με αυτή την απόφαση», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zS55Al
via IFTTT

ΗΠΑ: Η έρευνα για το Russiagate ξεκίνησε μετά από πληροφορίες των αυστραλιανών αρχών

Το FBI ενημερώθηκε για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 από τις αυστραλιανές αρχές και όχι από την έρευνα του Βρετανού πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη τέσσερις Αμερικανούς και ξένους νυν και πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αποκάλυψε τον Μάιο του 2016 στον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Λονδίνο, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι η Ρωσία διέθετε στοιχεία που "σπίλωναν" τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CeLRuP
via IFTTT

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους Ιρανούς διαδηλωτές σε Παρίσι και Βερολίνο

Αρκετές δεκάδες Ιρανοί αντιφρονούντες διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και το Βερολίνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπατριώτες τους που διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν για τη διαφθορά και τον πληθωρισμό.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, περίπου 40 Ιρανοί συγκεντρώθηκαν σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία του Ιράν, ζητώντας μεταξύ άλλων να σταματήσει η "ανάμιξη" της Τεχεράνης στη Συρία και τον Λίβανο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zRU2XY
via IFTTT

Πόσο βλαβερά είναι τελικά τα video games;

Για το 2018, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε σε υπόμνημά του με τις διεθνείς κατηγοριοποιημένες ασθένειες τη "διαταραχή του gaming'', μια ασθένεια η οποία υποδηλώνει εκτεταμένη ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η ασθένεια περιλαμβάνεται σε μια κατηγορία διαταραχών που προκύπτουν από "εθιστικές συμπεριφορές" και για να γίνει επίσημη διάγνωση, τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να παρατηρούνται για μια περίοδο τουλάχιστον ενός χρόνου και να επηρεάζουν ταυτόχρονα την προσωπική ζωή του ατόμου ως προς την οικογένεια, την εκπαίδευση, την εργασία, κοινωνικές σχέσεις κλπ. Πόσο βλαβερά είναι όμως τα video games; 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην επικαιροποιημένη λίστα της Παγκόσμιας Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-11), περιλαμβάνει τη «διαταραχή του gaming», υπογραμμίζοντας πως αφορά ανθρώπους που έχουν «μειωμένο αυτοέλεγχο για gaming», δηλαδή μια αδυναμία ελέγχου της συχνότητας, της έντασης, της διάρκειας και του πλαισίου της συνήθειας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CgpiGc
via IFTTT

ΞΕΦΤΙΛΑ: Αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό υπέβαλε η κυβέρνηση μετα τις απειλες της Τουρκιας

-ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ...
Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.  
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2zRk6T5
via IFTTT

A.T Ομόνοιας: 28χρονη βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες

Νεκρή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε μέσα στην τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας, μια 28χρονη Ρομά, Ελληνίδα υπήκοος, η οποία είχε μεταβεί στο Τμήμα για προσωπική της υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η 28χρονη μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει απώλεια της ταυτότητας της και κάποια στιγμή ζήτησε να πάει στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί, επειδή καθυστερούσε, την αναζήτησαν και την βρήκαν νεκρή μέσα στην τουαλέτα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pZKs5J
via IFTTT

Το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ για το 2018

1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν μόνιμα ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου μπορούν να δουν ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν εξανθρωπίζεται μέσα από δήθεν «νέες συνταγές διαχείρισης», «νέα αναπτυξιακά μοντέλα», «νέες γεωστρατηγικές συμφωνίες και ισορροπίες». Δεν γιατρεύεται από κυβερνήσεις και κόμματα που διαχειρίζονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σήψη του σημερινού συστήματος φέρνει στους λαούς περισσότερη εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, πολέμους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EjE1xx
via IFTTT

Σε νέα φάση η χρηματοδότηση της ΕΕ στην Τουρκία

Μπορεί η συζήτηση αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό να προκαλεί ακόμη τριγμούς και έντονες πολιτικές αψιμαχίες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ωστόσο σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Άγκυρα οι βασικοί στόχοι της συμφωνίας, που είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016, έχουν σε μεγάλο βαθμό εκπληρωθεί. Η συμφωνία απέβλεπε εξαρχής στο να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ευρώπη, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pZKhY7
via IFTTT

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Προς παύση πληρωμών η ΣΕΚΑΠ - Ένα «έγκλημα χωρίς (;) εγκληματίες» και ο κίνδυνος πτώχευσης

Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας», αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ενώ όρισε τον δικηγόρο Σεραφείμ Σωτηριάδη ως νομικό και ειδικό σύμβουλο για το χειρισμό όσων θεμάτων σχετίζονται με τη διαδικασία της πτώχευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο των πρώτων ενεργειών του για την έναρξη της διαδικασίας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης τον ορισμό του Σταύρου-Κωνσταντίνου Παπασπύρου ως νέου γενικού διευθυντή της ΣΕΚΑΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων, εξαιτίας των εξελίξεων που δρομολόγησε η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. Το εφετείο επικύρωσε την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν το 2009, χρόνια προτού ο σημερινός βασικός μέτοχος -ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μέσω της Donskoy Tabak- εισέλθει στην καπνοβιομηχανία. Μετά την απόφαση, το αρμόδιο τελωνείο επέβαλε πριν από λίγες ημέρες περιορισμούς στη δραστηριότητα της επιχείρησης, ουσιαστικά «μπλοκάροντας» την κυκλοφορία των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Σε συνέχεια των εξελίξεων αυτών, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας αποφάσισε να εκκινήσει την προετοιμασία διαδικασίας πτώχευσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DrkKJe
via IFTTT

Εμμένει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα να μην επαναπροσλάβει κανέναν εργαζόμενο της «Καρυπίδης»

Εμμένει η εργοδοσία του «Market In» στα Γιάννενα στη θέση της να μη δεχτεί στη δουλειά κανέναν εργαζόμενο της πρώην εταιρείας «Καρυπίδης». Τη θέση αυτή επανέλαβε ο δικηγόρος της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας υπήρχε μαζική παρουσία εργαζομένων διαφόρων κλάδων απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων από τα «Market In».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CjcKe2
via IFTTT

Επειδή έσβηνε σύνθημα των νεοναζί: Η κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς» απαγγέλθηκε στον δικηγόρο Τάκη Ζώτο!

«Με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα Καρπενησιου μου απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος (δηλ. του τοιχείου από όπου έσβηνα τα ναζιστικα σύμβολα της χρυσής αυγής) προς δόξα της νομικής «επιστήμης», αλλά δυστυχώς για την ένδοξη ελληνική αστυνομία διέφυγα την αυτόφωρη διαδικασία και την διανυκτέρευση στο κρατητήριο του οικείου ΑΤ λόγω δικηγορικής ιδιότητας»: Αυτό αναφέρει ο ίδιος ο Τάκης Ζώτος στο facebook ενημερώνοντας για την περιπέτεια που βίωσε στο Καρπενήσι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Dsuv9M
via IFTTT

Unicef: ​​Τα παιδιά όλο και περισσότερο γίνονται στόχος των συγκρούσεων

Δραματική έκκληση απευθύνει η UNICEF για τη σωτηρία των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες: εκτός από τον υποσιτισμό και τα ψυχικά τραύματα, γίνονται πλέον όλο και περισσότερο στόχος των συγκρούσεων . Οι εμπλεκόμενες ομάδες φαίνεται ότι αγνοούν το διεθνές δίκαιο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των πιο ευάλωτων, δήλωσε ο Manuel Fontaine, διευθυντής των προγραμμάτων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της UNICEF.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CgRJAt
via IFTTT

Μέρισμα ρατσισμού

«Δικαιωθήκαμε» βροντοφωνάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α. για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ που ανακάλυψαν πως από το κοινωνικό μέρισμα ωφελήθηκαν και μη Έλληνες. Θαρρείς και οι ανάγκες έχουν εθνικότητα και η φτώχεια θέλει διαβατήριο για να ταξιδέψει στις γειτονιές όπου κατοικεί ο κόσμος του κουτσουρεμένου μεροκάματου και της δουλειάς του ποδαριού.

«Ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν το μέρισμα» φωνάζουν αυτοί που απαξίωναν προ ημερών το οικονομικό βοήθημα χαρακτηρίζοντάς το ψίχουλα και ελεημοσύνη. «Ήρθαν λοιπόν οι ξένοι και μας πήραν την ελεημοσύνη» θα ήταν πιο έντιμο να κραυγάζουν τα κανάλια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, που για μια ακόμη φορά βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο που κρύβουν πίσω από τις αστραφτερές τους οθόνες. Και από κοντά και κάποιες γνωστές ιστοσελίδες της ώχρας και της αρπαχτής να σιγοντάρουν τη χρυσαυγίτικη ρητορεία για όλους αυτούς τους ανεπιθύμητους που μαζεύτηκαν στον τόπο μας και μας ρουφάνε το μέρισμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DroGtg
via IFTTT

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Κοινωνικό έγκλημα το φακελάκι

Η σύλληψη των δύο γυναικολόγων στο «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα» αποτελεί «απόδειξη πως η εξάλειψη του χρηματισμού είναι δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε ειδικότητες που διαχειρίζονται περιστατικά την ώρα της ανάγκης. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας πρέπει να είναι αμείλικτοι απέναντι στους δύο επίορκους γιατρούς» δηλώνει ο γγ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CjhoJ1
via IFTTT

Τα κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, υπέγραψαν την Υπουργική Απόφαση για την εξειδίκευση των κριτηρίων της ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.).

Η Ρύθμιση αφορά:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Dssxqd
via IFTTT

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μετατρέψτε το Android smartphone σας σε σύστημα παρακολούθησης

Τώρα υπάρχει ένας ακόμα τρόπος για να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό σας smartphone: μετατρέποντάς το σε σύστημα παρακολούθησης για να ανακαλύψετε κάποιον εισβολέα που προσπαθεί να παραβιάσει το απόρρητο και την ασφάλειά σας.

Για να το πετύχετε χρειάζεστε την εφαρμογή Android ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Haven, η οποία δημιουργήθηκε από τον Edward Snowden.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DfyWVn
via IFTTT

Η κυβέρνηση του Μεξικού δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης - Παγκοσμια η τακτικη κυβερνησεων να δινουν αμύθητα ποσα μαυρου χρηματος σε Media

Το να διοικήσει κανείς μια εφημερίδα, έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή ένα κανάλι στο Μεξικό συνήθως προϋποθέτει το να στηριχθεί σε έναν και μοναδικό πελάτη που ξοδεύει τεράστια ποσά για τη διαφήμισή του με μια απλή προειδοποίηση: «Δεν σας πληρώνω για να με επικρίνετε». Κι αυτός ο πελάτης δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση του Μεξικού.

Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «The New York Times», ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό δημιουργώντας κατ'αυτόν τον τρόπο έναν μηχανισμό ελέγχου πρωτοσέλιδων αλλά και άρθρων ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Μάλιστα ο Νιέτο έχει ξεπεράσει όλους τους προκατόχους του, καθώς έχει δαπανήσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια για αυτό τον σκοπό.

Οπως δηλώνουν στελέχη μέσων ενημέρωσης και εκδότες που έχουν συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με ανθρώπους της κυβέρνησης αλλά και άλλων πολιτικών κομμάτων, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μία και μοναδική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση είναι ο θετικός τρόπος προβολής των κυβερνητικών χειρισμών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CaGbkL
via IFTTT

Ουρές σε κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια από τους Γερμανούς συνταξιούχους

Διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στη Γερμανία ο αριθμός των ηλικιωμένων στα κοινωνικά παντοπωλεία, αφού ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων απειλούνται από τη φτώχεια.

Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνθρωποι που επισκέπτονται στη Γερμανία τα 900 περίπου κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτούς σχεδόν το 1/4, δηλαδή 350.000 άνθρωποι, είναι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικών Παντοπωλείων Γερμανίας ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία και ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένδειξη για την αυξανόμενη φτώχεια στους ηλικιωμένους, τονίζει στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung o πρόεδρος της Ένωσης Κοινωνικών Παντοπωλείων Γιόχεν Μπρύλ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BCYpYL
via IFTTT

Αντιδρούν στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ. τα σωματεία του ομίλου

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πώληση του ποσοστού των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία του ομίλου.

«Ο κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος που άνοιξε με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια και που μέχρι αυτή τη στιγμή χάρισε στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, ΟΤΕ, αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, ΟΣΕ, λιμάνια, ναυπηγεία, τράπεζες, ΟΠΑΠ και ένα σωρό ακόμα, επιχειρείται να κλείσει ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει, δηλαδή την ενέργεια στο σύνολό της».

«Η κυβέρνηση και το ιερατείο των Βρυξελλών, εκμεταλλευόμενοι προφανώς και την απογοήτευση στο λαό μας, που έχει προκύψει και από την εκκωφαντική σιωπή του εργατικού κινήματος, βάζει στο στόχαστρο και το καλάθι των προσφορών ΕΛΠΕ, ΔΕΗ κ.α.»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C8Hqkk
via IFTTT

Οι πολιτικοι και οικονομικοι σταθμοι του Τσιπρα για τους πρωτους μηνες του 2018

«Οι αγορές έχουν ήδη τοποθετήσει την ελληνική οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα και το πράσινο φως για την τελική έξοδο από τα μνημόνια σε μερικούς μήνες από σήμερα, το επόμενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 2018, έχει δοθεί» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο περιοδικό «European Business Review». Ωστόσο η πορεία για το επόμενο εξάμηνο του 2018 δεν αναμένεται να είναι «ρόδινη».

Τον Ιανουάριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί τυπικά η τρίτη αξιολόγηση, ύστερα από την ψήφιση των υπόλοιπων προαπαιτουμένων στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Η τυπική επικύρωση από το Eurogroup θα συνοδευθεί από την απόφαση για το ύψος του ποσού που θα εκταμιευθεί τον Φεβρουάριο για το περίφημο «μαξιλαράκι». Οι αρχικοί υπολογισμοί προβλέπουν ότι θα δοθούν 5 δισ. ευρώ, ώστε μέχρι το τέλος του προγράμματος να έχουν χορηγηθεί συνολικά 18,4 δισ. ευρώ. Παράγοντες των Βρυξελλών αφήνουν όμως ανοικτό το ενδεχόμενο τα ποσά αυτά να είναι υψηλότερα, καθώς οι πόροι που έχουν εκταμιευθεί είναι πολύ χαμηλότεροι από το διαθέσιμο ποσό του τρίτου προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BEUJ8L
via IFTTT

Πάπας: «Ξυπνήστε από την αδιαφορία»

Στις κακουχίες και δοκιμασίες των προσφύγων αναφέρθηκε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και έκανε λόγο για «τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη που δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα παιδιά της Μέσης Ανατολής «που συνεχίζουν να υποφέρουν λόγω της κορύφωσης της έντασης ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς» και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε τα δύο μέρη να ξαναρχίσουν τον διάλογο «και να βρεθεί λύση με δύο κράτη και διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

Είναι η ώρα να «μετατρέψουμε τη δύναμη του φόβου σε δύναμη της αγάπης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και ζήτησε να προσφέρεται φιλοξενία στους πρόσφυγες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C7D0dw
via IFTTT

Εισβολή αυτοκινήτου στα κεντρικά του SPD: Πολλά ερωτήματα, ελάχιστες απαντήσεις

Με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια, ένας 58χρονος άνδρας έπεσε χθες τη νύχτα, στις 22:50 τοπική ώρα, πάνω στη τζαμαρία του αρχηγείου των γερμανών σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε έσβησε γρήγορα χάρη στο σύστημα πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BCaRrC
via IFTTT

Ρεκόρ στρατιωτικών επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο το 2017 για τις ΗΠΑ

«Επιχειρούμε και πολεμάμε σε κάθε γωνιά του κόσμου» καυχήθηκε πρόσφατα ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (US Special Operations Command - SOCOM), στρατηγός, Ρέιμοντ Τόμας.
 Δεν είναι υπερβολή. Είναι ένα επικίνδυνο ρεκόρ που καταγράφει η αμερικανική πολεμική μηχανή, υπό την προεδρία Τραμπ, οδεύοντας προς το τέλος του 2017: Οι ειδικές επιχειρησιακές μονάδες των ΗΠΑ, όλων των όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών δυνάμεων των «πράσινων μπερέ», αναπτύχθηκαν σε 149 χώρες μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ένα άλμα της τάξης του 150% σε σχέση με την διοίκηση του Μπους του νεότερου και ένα σύγχρονο ρεκόρ για την στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ ανά τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C7CPyS
via IFTTT

Τα «βαθιά λαρύγγια» της Σίλικον Βάλεϊ

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας την ανθρωπότητα για τα social media και τις επιπτώσεις που έχουν για τους χρήστες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών επισημαίνουν πως οι καταστρεπτικές συνέπειες της τεχνολογικής προόδου σε μερικά χρόνια θα είναι συγκρίσιμες με εκείνες της κλιματικής αλλαγής.
Γιατί όμως να δώσει κανείς σημασία σε "καταστροφολόγους" και επικριτές του σύγχρονου διαδικτυακού κόσμου; Ίσως γιατί δεν πρόκειται απλώς για κάποιες συντηρητικές φωνές, που απορρίπτουν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αλλά για ανθρώπους που προέρχονται από τους κόλπους της Σίλικον Βάλεϊ, της μητρόπολης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι εργάστηκαν για χρόνια σε υψηλόβαθμες θέσεις και εγκατέλειψαν το χώρο καταγγέλοντας το σκοτεινό πρόσωπο των κολοσσών του διαδικτύου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BCTDKA
via IFTTT

Αναβιώνει το «Ιδιώνυμο» για κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ψηφίστηκε χτες βράδυ η τροπολογία που προβλέπει την ποινικοποίηση με αυτεπάγγελτες διώξεις της δράσης και των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς των σπιτιών των λαϊκών οικογενειών.

«Υπέρ» ψήφισαν 146 βουλευτές, «κατά» 35 και 62 «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του είχε εκφράσει αντιρρήσεις, και ο Ν. Μανιός, ο οποίος με επιστολή του εξέφρασε θετική γνώμη ψήφου. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού στηρίζοντας επί της ουσίας τους σχεδιασμούς των τραπεζιτών που υλοποιεί η κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CbhGEd
via IFTTT

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Εξαθλίωση και απελπισία με ευθύνη κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η εξαθλίωση και η απελπισία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται διπλά εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά στη χώρα, ο χιονιάς επισκέπτεται πολλές περιοχές της και τα νησιά του Αιγαίου, όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί περίπου 14.000 ξεριζωμένων και οι συνθήκες παραμένουν άθλιες και επικίνδυνες. Οι καταστάσεις που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι προκαλούν εντάσεις, επεισόδια και αντιπαραθέσεις, όπως την περασμένη Τρίτη στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο. Πιο συγκεκριμένα, ο καταυλισμός έχει «βουλιάξει» από 5.590 ξεριζωμένους, ενώ η χωρητικότητά του είναι για 2.330 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BC51Gt
via IFTTT

Ψυχροί υπολογισμοί «κόστους - οφέλους» για τον μητρικό θηλασμό

«Μια έξυπνη επένδυση». Ως τέτοια παρουσιάζεται η προαγωγή του μητρικού θηλασμού από παγκόσμιους οργανισμούς, κυβερνήσεις και ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται γύρω από το ζήτημα.
Τα οφέλη του θηλασμού για τα παιδιά και τις μητέρες δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν αμφισβητούνται ούτε από τις γυναίκες που στην προσπάθειά τους να θηλάσουν το μωρό τους βρίσκονται αντιμέτωπες με μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες: Από την έλλειψη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών που να παρέχουν ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη, μέχρι την επίθεση της καπιταλιστικής εργοδοσίας στα μέτρα προστασίας της μητρότητας, όπως είναι οι άδειες τοκετού - λοχείας - μητρότητας, τα μειωμένα ωράρια. Συνεπώς, η «επιλογή» του θηλασμού αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά απλή και αυτονόητη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C8l1ni
via IFTTT

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών δεν θα περάσουν!

Αλλεπάλληλα κρούσματα τρομοκράτησης αγωνιζόμενων μαθητών σημειώνονται σε σχολεία, σε όλη τη χώρα, ενώ πολλά από αυτά εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη συμμετοχή μαθητών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 14ης Δεκέμβρη.
Αποβολές σε μαθητές, απειλές για αποβολή, απειλές για κόψιμο των εκδρομών ή/και για παρέμβαση εισαγγελέα σε σχολεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αλλά και προσπάθειες παρεμπόδισης εξορμήσεων της ΚΝΕ στα σχολεία, περιλαμβάνονταν σε αυτά τα κρούσματα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η πολιτική της καταστολής και της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων συνεχίζεται στο ακέραιο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως γινόταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, ακριβώς γιατί η τρομοκράτηση και η καταστολή πάνε χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Ειδικά δε στην περίπτωση των μαθητών, δείχνει ότι επιδιώκουν όχι απλά να καταπνίξουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις, αλλά και να μάθουν τους νέους από τα θρανία ακόμα να ζουν με σκυμμένο το κεφάλι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BEowhI
via IFTTT

Αναζήτηση ασφαλούς μεθόδου αναγνώρισης της οριστικής απώλειας συνείδησης

Κάθε βράδυ όταν πέφτουμε κουρασμένοι για ύπνο, η ατομική μας συνείδηση (με την έννοια της επίγνωσης του εαυτού και του περιβάλλοντος) χάνεται, μέχρι να αρχίσουμε να ξανανιώθουμε μέσα στο κοιμισμένο μας σώμα, «ξυπνώντας» σε κάποιο όνειρο, αποσπασμένο από τον εξωτερικό κόσμο. Τελικά, ανακτούμε τη συνείδησή μας και την επαφή με το περιβάλλον, όταν ξυπνήσουμε και βρεθούμε ξανά σε εγρήγορση. Το ίδιο συμβαίνει όταν υποβληθούμε σε αναισθησία για κάποια εγχείρηση και μετά την ανάνηψη ξυπνήσουμε, ή όταν π.χ. σε κάποιο ατύχημα χάσουμε τις αισθήσεις μας και στη συνέχεια τις ανακτήσουμε πιθανόν στο δρόμο για το νοσοκομείο.
Είμαστε συνηθισμένοι στον καθημερινό κύκλο ύπνου - έγερσης, αλλά αυτή η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική για ασθενείς με τραύμα στον εγκέφαλο. Η συνείδησή τους μπορεί να χαθεί για μέρες, μήνες, ή για πάντα. Στην ιατρική πρακτική πολλές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν κάποιος απλώς κοιμάται ήσυχα, έχει αναισθητοποιηθεί, ή έχει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Ενας άνθρωπος που κείτεται ακίνητος με τα μάτια ανοιχτά, άραγε βιώνει κάτι, ανεξαρτήτως περιεχομένου, ή η συνείδησή του έχει χαθεί για πάντα και κανείς δεν βρίσκεται στο «σπίτι»;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C8aOHp
via IFTTT

Η συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ βάζει σε εφαρμογή τη νέα λεηλασία στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις

Το 2018 - το χρόνο που... «δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα», όπως λέει προκλητικά η κυβέρνηση - 235.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα νιώσουν βαρύ τον πέλεκυ των περικοπών στις συντάξεις τους, καθώς με βάση το τρίτο μνημόνιο και τον νόμο 4387/2016, το ΕΚΑΣ, στην πορεία για την πλήρη κατάργησή του, θα περικοπεί εκ νέου. Ετσι το ποσό που θα δοθεί θα συρρικνωθεί περίπου στα 35 ευρώ το μήνα και η συνολική δαπάνη θα πέσει στα μόλις 82 εκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ το 2017.
Οι απώλειες των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, με βάση το 2015, οπότε δόθηκε για τελευταία χρονιά ολόκληρο, θα ξεπεράσουν το 2018 τα 800 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που από μόνο του είναι μεγαλύτερο και από το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» που ανακοίνωσε για φέτος η κυβέρνηση.

Συνολικά, οι απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων την τετραετία 2016 - 2019 από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ φτάνουν τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ το 2020 δεν θα αποδίδεται πλέον ούτε ένα ευρώ!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BEZKOM
via IFTTT

ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ: Ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα το διακύβευμα των εκλογών

Οι πρόωρες εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας των 135 εδρών, που έγιναν την Πέμπτη, αποτέλεσαν άλλο ένα επεισόδιο στην ενδοαστική αντιπαράθεση που εξελίσσεται στην Ισπανία, με δεδομένη την προσπάθεια της καταλανικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει το ρόλο της. Η διαπάλη γίνεται στην πλουσιότερη επαρχία της χώρας, όπου παράγεται το 20% του συνολικού ΑΕΠ και καταλήγει το 50% των άμεσων ξένων επενδύσεων. Το λεγόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία την 1η Οκτώβρη, που αντιμετωπίστηκε με καταστολή από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση, κλιμάκωσε τη σύγκρουση. Ακολούθησε η ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος, που βεβαίως δεν επιτρέπει την απόσχιση επαρχίας και άρθηκε η αυτονομία της, καταργήθηκε η τοπική κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα ο Πρόεδρός της, Κάρλες Πουιτζντεμόντ, του νεοφιλελεύθερου Δημοκρατικού Ευρωπαϊκού Κόμματος Καταλονίας (PdCat) και τέσσερις σύμβουλοι - υπουργοί έχουν διαφύγει στο Βέλγιο, όπου και παραμένουν και έκαναν προεκλογική καμπάνια από εκεί μέσω βιντεοδιασκέψεων, αρνούμενοι να επιστρέψουν στην Ισπανία αν δεν πάρουν εγγυήσεις ότι δεν θα διωχθούν. Θυμίζουμε ότι αποσύρθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά εξακολουθεί να ισχύει το ένταλμα σύλληψής τους για «στάση, εξέγερση και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος». Με τις ίδιες κατηγορίες έχουν συλληφθεί εξάλλου ο αντιπρόεδρος, Οριόλ Γιουνκέρας, της σοσιαλδημοκρατικής Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς μαζί με άλλους 7 συμβούλους υπουργούς που εξακολουθούν να βρίσκονται στις ισπανικές φυλακές.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C6ByIy
via IFTTT

Το Facebook και ο «Μεγάλος Αδελφός»

Μερικές δεκαετίες νωρίτερα, λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βρετανός πράκτορας Οργουελ έγραφε, στο περιβόητο βιβλίο του «1984», για τη αμφίδρομη συσκευή συνεχούς παρακολούθησης, που δεν έκλεινε ποτέ, βρισκόταν μέσα σε κάθε σπίτι και με την οποία ο «Μεγάλος Αδελφός» μπορούσε να παρακολουθεί συνεχώς κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας και να επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν και εφαρμόστηκαν οι νέες τεχνολογίες έκανε το όραμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πράξη.
Ο εργαζόμενος σήμερα, ειδικά ο νεότερος, παρακολουθείται και υπόκειται σε συνεχή «πλύση εγκεφάλου» σχεδόν επί 24ώρου βάσης. Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την κατεύθυνση παρακολούθησης ολόκληρου του πληθυσμού διαδραματίζουν τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα το Facebook και το Twitter απ' τη μία, και ο «παγκόσμιος οργανωτής της πληροφορίας», το Google, απ' την άλλη.

Μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης
Τα λεγόμενα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» (ΜΚΔ) είναι μια σειρά διαδικτυακών πλατφορμών στις οποίες συνδέεται ένας μεγάλος αριθμός χρηστών και ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες. Τα πιο γνωστά ΜΚΔ είναι το Facebook, στο οποίο κάθε χρήστης βάζει πληροφορίες για τη ζωή του, τις σχέσεις του, τα συναισθήματά του, τους φίλους του κ.λπ., το Twitter, με το οποίο διαδίδονται σύντομα μηνύματα (με όριο 140 λέξεις έκαστο αρχικά, το οποίο τώρα έφτασε στις 280), το Instagram, κυρίως για φωτογραφίες, κ.ά.

Οι πλατφόρμες αυτές δίνουν την ψευδαίσθηση μιας ελεύθερης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χρηστών τους. Πρόκειται για μέσα ιδιαίτερα εύχρηστα, στα οποία ο καθένας με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις μπορεί να «φτιάξει μια σελίδα», να «ποστάρει» τις απόψεις του, να επιβραβεύσει άλλους χρήστες κ.λπ. Τα ΜΚΔ δίνουν την εντύπωση μιας μεγάλης παρέας, όπου οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να μιλούν και να «κοινωνικοποιούνται», να σχετίζονται με τους φίλους τους ή να δημιουργούν νέους, όπου οι ιδέες διαδίδονται με ευκολία και ταχύτητα άνευ προηγουμένου στην ανθρώπινη ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BDtpri
via IFTTT

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»: Στη «φόρα» τα παζάρια γύρω από τη μορφή των μνημονίων διαρκείας

Ακόμα μια «ηχηρή» επιβεβαίωση ότι η «επόμενη μέρα» για το κεφάλαιο σημαίνει μνημόνια διαρκείας για το λαό δίνει η «ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας» που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.
Στην έκθεση αποτυπώνεται κατά βάση η συζήτηση που έχει ανοίξει στα αστικά επιτελεία σχετικά με την «επόμενη μέρα», με την ΤτΕ να ξεκαθαρίζει ότι οι προβλέψεις γύρω από τους όποιους ισχνούς ρυθμούς ανάκαμψης για την ερχόμενη διετία (2018 - 2019) έχουν όρο και προϋπόθεση «την έγκαιρη προετοιμασία για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, την ανάκαμψη των επενδύσεων και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2CaCN9x
via IFTTT

Market In: Μηχανισμοί του υποκόσμου και της Χρυσής Αυγής στην υπηρεσία της εργοδοσίας

Το πρόσφατο περιστατικό με τους τραμπούκους που στρατολόγησε η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία στο «Market In» στα Γιάννενα, ούτε μεμονωμένο είναι ούτε πρέπει να περάσει «στα ψιλά».
Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και το επιθετικό κλίμα που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία ενάντια στους εργατικούς αγώνες, ιδιαίτερα ενάντια στην απεργία, αισθάνεται ότι έχει τα χέρια λυμένα και δεν διστάζει να αξιοποιήσει τα πιο βρώμικα μέσα για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Αυτό έκανε η εργοδοσία στα «Market In», τη μέρα της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας (14 Δεκέμβρη), στέλνοντας μία ομάδα μπράβων της νύχτας να επιτεθούν στους εργαζόμενους και τα μέλη των ταξικών συνδικάτων, που περιφρουρούσαν την απεργιακή κινητοποίηση έξω από σούπερ μάρκετ, όπου το τελευταίο διάστημα δίνεται μια παλικαρίσια μάχη από τους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης», που έμειναν «στον αέρα» και απλήρωτοι, όταν η επιχείρηση άλλαξε ιδιοκτήτη και επωνυμία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BD0kMJ
via IFTTT

Ισραήλ στο δογμα Τραμπ: Σε επαφή με 10 χώρες για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με «τουλάχιστον 10 χώρες» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε σήμερα η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζίπι Χοτόβελι.
Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με "τουλάχιστον 10 χώρες" αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε σήμερα η υφυπουργός Εξωτερικών της χώραςΤζίπι Χοτόβελι.

"Έχουμε επαφές με τουλάχιστον 10 χώρες ορισμένες εκ των οποίων στην Ευρώπη" αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, επισήμανε η Ισραηλινή υφυπουργός στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DPaEmh
via IFTTT

Πέθανε από αιμορραγία, παίζοντας επί ώρες virtual reality game

Την υπερβολική αφοσίωσή του σε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας πλήρωσε ένας 44χρονος στη Μόσχα, καθώς αιμορραγούσε επί ώρες χωρίς να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει.
Το άψυχο σώμα του άνδρα βρέθηκε στο διαμέρισμά του την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Φορούσε στο κεφάλι του τo απαραίτητo για VR gaming headset και κατά του διάρκεια του παιχνιδιού που ήταν εμπνευσμένο από το Star Wars, έπεσε πάνω σε ένα γυάλινο τραπεζάκι, σπάζοντάς το. Η απώλεια αίματος από το τραύμα στο κεφάλι ήταν θανατηφόρα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2pBSce1
via IFTTT

Αχτσιόγλου: Μείωση έως και 50% του προστίμου για αδήλωτη εργασία αν προσληφθεί ο εργαζόμενος (και αν μετα τον απολυσει; )

Μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το ερώτημα για εμάς δεν περιορίζεται στο ύψος του προστίμου, αλλά αφορά τη λογική που το διέπει, διότι ζητούμενο είναι η εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και όχι απλώς η είσπραξη προστίμων. Υπό αυτό το πρίσμα, προχωράμε άμεσα σε μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου. Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%. Πέρα από το πρόστιμο, όμως, η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C4DL4L
via IFTTT

Χωρίς την επικουρική ενίσχυση 16.500 συνταξιουχοι της Εθνικής Τράπεζας

Με λιγότερο από τα δύο τρίτα του μηνιαίου εισοδήματός τους καλούνται να τα βγάλουν πέρα οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας μετά την επιμονή του διοικητή να καταργηθεί ο λογαριασμός επικούρησης.

Χωρίς τη μηνιαία επικουρική ενίσχυση αφήνει μέσα στις γιορτές 16.500 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας (δηλαδή πάνω από 50.000 άτομα, συνυπολογιζομένων των μελών των οικογενειών τους) η υπό τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη διοίκηση της τράπεζας εμμένοντας και επιμένοντας ουσιαστικά στην κατάργηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΛΕΠΕΤΕ) και μάλιστα χρονιάρες μέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος της Εθνικής χάνει πλέον περίπου το 30-40% των μηνιαίου εισοδήματός του, καθώς η μηνιαία επικούρηση από τον ΛΕΠΕΤΕ κλιμακωνόταν από 300 μέχρι και περίπου 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό εξόδου του από την υπηρεσία του αλλά και τα συντάξιμα χρόνια του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DeiS6j
via IFTTT

"Γκρίζες ζώνες" στο Πόθεν Έσχες της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου

Την ώρα που αγωνιά για τα οικονομικά του Documento εμφανίζεται να κατέχει αγροτεμάχιο που έγινε βοσκότοπος και αποκτήθηκε με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές ημερομηνίες

Eνα ακίνητο μπορεί να αποκτηθεί είτε μέσω γονικής παροχής είτε μέσω αγοράς. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν. Εκτός εάν πρόκειται για τη βουλευτή Β΄ Αθηνών της ΝΔ και τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου… Και αυτό γιατί με μια προσεκτική ματιά στις δηλώσεις της περιουσιακής της κατάστασης βλέπει κανείς το ίδιο ακίνητο να δηλώνεται άλλοτε ότι αποκτήθηκε με γονική παροχή και άλλοτε ότι το αγόρασε δανειζόμενη από τράπεζα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C5SDjk
via IFTTT

Στόλισαν προστατευόμενο καρχαρία στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η iSea και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την παράνομη αλίευση καρχαρία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και την προκλητική επίδειξή του στην τηλεόραση. Αυτή τη φορά μάλιστα ο προστατευόμενος καρχαρίας εμφανίστηκε στολισμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στόλισαν προστατευόμενο Εξαβράγχιου καρχαρία στην εκπομπή #ΣΗMEΡA του SKAI.gr. Ακόμα ένα περιστατικό επίδειξης προστατευόμενου Εξαβράγχιου καρχαρία στην Ελληνική τηλεόραση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C7uWHs
via IFTTT

Δεν νοικιάζει κανείς χώρο στη Χρυσή Αυγή στα Χανιά

Όπως αναφέρει ο Αγώνας της Κρήτης, σε ανακοίνωσή τους οι χρυσαυγίτες γράφουν (προδίδοντας και ότι έχουν αποχωρήσεις):

«Τον τελευταίο καιρό έχουν βρει αφορμή τα παπαγαλάκια του συστήματος αλλά και ορισμένοι κακοπροαίρετοι που έχουν απομακρυνθεί από κοντά μας ή που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στην Τ.Ο Χανίων, να διαδίδουν ψεύδη και ανοησίες όπως όλοι όσοι απομακρύνονται από δίπλα μας σε όλη την Ελλάδα. Εδώ, στα Χανιά, τους ξέρουμε έναν- έναν όπως πολύ καλά ξέρουμε και την «ποιότητα» τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DeZxSK
via IFTTT

Αύξηση 40% της απασχόλησης -ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- μεταξύ 2014 και 2017

Η κατα τα αλλα αριστερη Αυγη παρουσιαζει ως επιτυχια την αυξηση της απασχολησης στα χρονια της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μονο που απασχοληση - ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑ- σημαινει: συμβασεις ολιγομηνης απασχολησης, εκ περιτροπης εργασια, ενοικιαζομενοι εργαζομενοι, εργαζομενοι χωρις δικαιωματα. Αυτο λοιπον για τους ξεφτιλες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι επιτυχια...
"Αριστερη" κυβερνηση που παρουσιαζει ως θετικη εξελιξη ή λιγοτερο κακη εξελιξη...τα υφεσιακα μετρα των μνημονιων, αντι να τα καταγγελει συνεχως...δεν ειναι Αριστερη, αλλα εκφυλισμενη ιδεολογικα, πολιτικα και ηθικα. Ο κοσμος εξακολουθει να πειναει και οι κυβερνώντες δεν εχουν καταλαβει απολυτως τιποτε. Απλα παιζουν μονοι τους μπαλα χωρις καποιον αντιπαλο.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου, από την Αυγή

Πριν δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Εργάνης, ας κάνουμε μια αναδρομή για τις θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν την τελευταία τριετία. Όπως θα διαπιστώσουμε, σε σύγκριση με την περίοδο 2014 – 2015, το τρέχον έτος έχουμε σημαντική αύξηση που φτάνει το 40%!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C62G7W
via IFTTT

Η Ιταλία συνεχιζει να δειχνει το αντιμεταναστευτικο της προσωπο: Στο «συρτάρι» το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών

Το νομοσχέδιο που θα έδινε το δικαίωμα στα παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώνουν στην Ιταλία να αποκτήσουν την ιταλική υπηκοότητα ενταφιάστηκε, μάλλον οριστικά, το Σαββατοκύριακο από την ιταλική Γερουσία, η οποία αναμένεται να διαλυθεί ενόψει της προκήρυξης εκλογών, όπως κατέγραψαν την Κυριακή ιταλικές εφημερίδες.

Το νομοσχέδιο είχε διχάσει την κοινή γνώμη, καθώς η Ιταλία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια εισροή προσφύγων και μεταναστών χωρίς προηγούμενο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Ddh5ys
via IFTTT

Επιθέσεις και φθορές σε επτά καταστήματα του «Market in» σε Αττική και Πάτρα επειτα απο ξυλοδαρμο υπαλληλων απο τη Χρυση Αυγη στα Γιαννενα με τις ευλογιες της εργοδοσιας

Οι ενέργειες αυτές, όπως αναφέρει κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «indymedia», γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα «Market in» και στην Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων, για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, στα Γιάννενα
Σειρά επιθέσεων σε καταστήματα της αλυσίδας παντοπωλείων «Market in» εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική και την Πάτρα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2C6WqwT
via IFTTT

Φονική καταιγίδα στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 240 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Η τροπική καταιγίδα Τεμπίν που σάρωσε μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής τις νότιες Φιλιππίνες προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις, άφησε πίσω της 240 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η καταιγίδα Τεμπίν σάρωσε το μεγάλο νότιο νησί Μιντανάο, το οποίο γενικά δεν πλήττεται από τις είκοσι τροπικές καταιγίδες που καταγράφονται κάθε χρόνο στο αρχιπέλαγος.

Η αστυνομία έκανε λόγο χθες για 208 νεκρούς. Ωστόσο, αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 78 στη χερσόνησο Ζαμποάνγκα και σε 27 νεκρούς στην κεντρική επαρχία Λανάο ντελ Σιντ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Des0b3
via IFTTT