Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Γιατί οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Μάρτιο - Το φθινόπωρο οι Εθνικές εκλογές, μάλλον στις 13 Οκτωβρίου 2019

Μια δήλωση του προέδρου της Βουλής ήταν αρκετή για να… στήσει πάραυτα τις κάλπες τον Μάρτιο. Ο Νίκος Βούτσης είπε στην ΕΡΤ ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή πιθανότατα στα μέσα Φεβρουαρίου, κι αμέσως οι συνήθεις… διακινητές σεναρίων – εκπορευόμενων όχι μόνον από τα γραφεία της αντιπολίτευσης – έκαναν τη «μετάφραση»: Έσπευσαν να διαμηνύσουν ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε εθνικές εκλογές τον Μάρτιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2At2j74
via IFTTT

Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών κατά της Google διότι παρακολουθεί τις κινήσεις χρηστών

Οργανώσεις καταναλωτών από επτά ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η ΕΚΠΟΙΖΩ από την Ελλάδα- ζητούν από τις εθνικές ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά της Google, την οποία κατηγορούν ότι παραβιάζει το νέο Κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), με το να παρακολουθεί μέσω των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών τους τις κινήσεις πολλών εκατομμυρίων χρηστών και να γνωρίζει κάθε φορά τη γεωγραφική θέση τους.

Οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών από την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Ελλάδα, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία κατηγορούν τη Google για «πρακτικές εξαπάτησης» μέσω των οποίων ωθεί τους χρήστες να ενεργοποιούν την παρακολούθηση της θέσης τους (tracking), χωρίς όμως να τους ενημερώνει με σαφήνεια τι σημαίνει αυτό, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2TPOjNr
via IFTTT

Συνελήφθη ο ενεχυροδανειστής Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς - Τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στη Σαρωνίδα ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ενώ σε άλλες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν περισσότερα από άτομα, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Ο γνωστός εκ τηλεοράσεως 51χρονος ενεχυροδανειστής, φέρεται να συνελήφθη καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2As690d
via IFTTT

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Έκκληση Διεθνούς Αμνηστίας για δικαιοσύνη στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Με ανακοίνωσή της, που αναρτάται στην ιστοσελίδα της, η Διεθνής Αμνηστία συντάσσεται με το κίνημα αλληλεγγύης στον Ζακ Κωστόπουλο και ζητά οι διερευνήσεις που διεξάγονται για την υπόθεση να είναι άμεσες, αμερόληπτες, ανεξάρτητες και αποτελεσματικές, με στόχο να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι διέπραξαν ποινικό αδίκημα, και με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ.

Επίσης, καλεί όσους επιθυμούν να συνυπογράψουν την έκκλησή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SgHbYO
via IFTTT

Σώστε τα παιδιά μας από τους ναζί! Ενα video ντοκουμέντο που αξίζει να αναδημοσιεύσετε

Αυτοί είναι – οι ίδιοι που μαθαίνουν ανήλικα παιδιά να υμνούν τον Χίτλερ – που δηλώνουν «προστάτες» των μαθητών!
Αυτοί είναι που απειλούν να διακινήσουν το δηλητήριο τους μετά τα σχολεία και στα πανεπιστήμια!
Συναγερμός!
Έξω οι ναζί και οι φασίστες από τα σχολεία!
Κοινοποιήστε παντού το βίντεο – ντοκουμέντο του «Ημεροδρόμου» για τους πολιτικούς απογόνους των δωσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων.
Το βίντεο να φτάσει παντού!  Κανείς – πλέον – δεν μπορεί να παριστάνει ότι «δεν ξέρει».

https://ift.tt/2zhMGOw


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E0KMHB
via IFTTT

Φταίνε οι δικαστές και όχι ο νόμος για την περιπέτεια της καθαρίστριας

Του Κώστα Παπαδάκη – Δικηγόρου
Δεν ευθύνεται ο – αυστηρότατος αναμφισβήτητα – ν. 1608/1950 όπως υποστήριξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη φυλάκιση της καθαρίστριας του Βόλου. Ευθύνεται η – εντός του οίκου της Ε.Δ.Ε. – επικίνδυνα αυξανόμενη τάση της νομολογίας των ποινικών δικαστηρίων τα τελευταία χρόνια να μετατρέπουν την απάτη από στιγμιαίο αδίκημα σε διαρκές και μάλιστα ως τελούμενο δια παραλείψεως κατ' εξακολούθηση καθημερινά από την αρχική απατηλή εκδήλωση μέχρι την ημέρα της αποκάλυψης της απάτης. Και ακόμα να παραβλέπουν το εάν η απάτη προκάλεσε παράνομη περιουσιακή ζημία στο Δημόσιο ή όχι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E2633H
via IFTTT

Ο Κυριακος Μητσοτακης και η Νεα Δημοκρατια εξακολουθει να βλεπει την εκπαιδευση ως εμποριο

Tο δόγμα της ελεύθερης οικονομίας θέλει να φέρει και σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος η Νέα Δημοκρατία, όπως επιβεβαιώνεται από το πρόγραμμά της για την Παιδεία, το οποίο παρουσίασε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, και την αρμόδια Τομεάρχη, Νίκη Κεραμέως.

Βασική κατεύθυνση του προγράμματος είναι η απόλυτη σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία και την αγορά εργασίας, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δηλώνει εξαρχής ότι θεωρεί την εκπαίδευση «μηχανή που θα κινήσει την οικονομία, με την οποία οφείλει να συμβαδίζει».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε ευθέως την αξιολόγηση των δημόσιων πανεπιστημίων και των σχολικών μονάδων με τη χρηματοδότησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πιθανή ανισοκατανομή πόρων και την υποβάθμιση κάποιων εξ αυτών. Και παράλληλα συνέδεσε ευθέως την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών «με πιο γρήγορες μισθολογικές προαγωγές», κάτι που παραπέμπει στο καθεστώς των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2SiRDPL
via IFTTT

Απειλείται άμεσα η ελευθερία του Τύπου από το Άργος και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», η μόνη ανεξάρτητη συνεταιριστική εφημερίδα στην Ελλάδα σήμερα, που συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες έξι χρόνια κυκλοφορίας, είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους πάντες για την άμεση απειλή που αντιμετωπίζει η ίδια, αλλά και ο Τύπος στο σύνολό του.

Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, διαμορφώθηκε στη χώρα μας ένα πρωτοφανές μονοπώλιο, το οποίο παίρνει ολοένα και περισσότερο ασφυκτικές διαστάσεις, παραβιάζοντας κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού και εξαναγκάζοντας τις εφημερίδες να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής τους σε αυτό το μονοπώλιο ή της εξαφάνισής τους.

Το βασικό στοιχείο αυτού του μονοπωλίου είναι η συγκέντρωση στα χέρια ενός μεγαλοεπιχειρηματία μεγάλου μέρους των εκδοτικών δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως ο έλεγχος από τον ίδιο του μοναδικού τρόπου διάθεσης των εντύπων σε ολόκληρη την επικράτεια, δηλαδή του πρακτορείου διανομής.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία Αλτερ Εγκο, συμφερόντων του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, έχει αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.), αλλά, δι' αυτών, και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (περίπου 70%) της «ΑΡΓΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών», η οποία ασκεί πλέον μονοπωλιακά το έργο της διανομής του Τύπου, εφόσον έχει καταρρεύσει το άλλο πρακτορείο που υπήρχε («Ευρώπη»).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E4cUcO
via IFTTT

Σε δυσθεώρητα ύψη η φτώχεια στην Ελλάδα

Ενα ηχηρό χαστούκι στην κυβερνητική ευδαιμονία δίνει η Eurostat, η οποία υπολογίζει το ποσοστό φτώχειας για το 2017 στο 46,3%, μειωμένο μόλις κατά 1,7% σε σχέση με το 2014 και 2015 που είχε φτάσει στο ανώτατο 48%!

Αυτό σημαίνει εν πολλοίς ότι το αφήγημα για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση μπορεί να αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά δεν αφορά την κοινωνία, η οποία επλήγη βάναυσα από τις μνημονιακές επιλογές.

Αυτός ο υπολογισμός, που έχουν υιοθετήσει πολλοί οικονομολόγοι, κρίνει το ποσοστό της φτώχειας όχι με βάση το κατώφλι του 2017/18, αλλά με αυτό του 2008, τη χρονολογία δηλαδή που συνιστά την καμπή του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και ξεκινά η κρίση, η οποία ήρθε στην Ελλάδα το 2010.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Sb6E5Y
via IFTTT

ΦΟΛΚΕΡ ΓΙΟΥΝΓΚ | ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ | ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΟΣΒΑΛΝΤ | ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ | Υπόθεση Siemens: τέσσερις φυγόδικοι και ένας που έμεινε πίσω

Το σκάνδαλο Siemens, μέρος του οποίου είναι η υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I για το οποίο γίνεται τόσος πολιτικός ντόρος το τελευταίο διάστημα, έχει πάρει -και δικαίως- τον τίτλο του μεγαλύτερου σκανδάλου της Μεταπολίτευσης.

Πρωταγωνιστές σε αυτό είναι οι μίζες και τα λευκά κολάρα, οι άριστοι και αξιοσέβαστοι επιχειρηματίες, το «καλό» πρόσωπο της κοινωνίας, που βρήκαν τα πρόθυμα πολιτικά κανάλια, τα οποία φαίνεται πως γέμισαν με άφθονο «μαύρο» χρήμα προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε μια περίοδο που η εκσυγχρονιστική ανάπτυξη ήταν το βασικό αφήγημα της χώρας.

Το σκάνδαλο βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και 12 χρόνια. Το 2006 οι γερμανικές αρχές κάνουν έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της Siemens και αποκαλύπτεται ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά ένα δίκτυο παράνομων χρηματοδοτήσεων της εταιρείας προς τρίτες χώρες προκειμένου να πάρει έργα.

Το κόστος των χρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Ανάμεσα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιήθηκε με αθέμιτα μέσα η εταιρεία είναι και η Ελλάδα. Το σκάνδαλο αρχικά εντοπίζεται στους εξής τομείς:

1 Στα ηλεκτρονικά συστήματα των πυραύλων Patriot που απέκτησε η χώρα μας από τις ΗΠΑ, τα οποία ανέλαβε η Siemens
2 Στη σύμβαση 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ για την προμήθεια ψηφιακών παροχών και
3 Στο σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I που ανατέθηκε στην αμερικανική εταιρεία SAIC με υπεργολάβο τη γερμανική εταιρεία.
Ωστόσο, στην πορεία αποκαλύφθηκε πως η Siemens χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα είχε εμπλακεί και σε σειρά άλλων έργων και προμηθειών του ελληνικού Δημοσίου. Ετσι, η έρευνα από τις αρχές επεκτάθηκε και σε άλλα οπλικά συστήματα, σε προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας με τα οποία η εταιρεία είχε προμηθεύσει ελληνικά νοσοκομεία, αλλά και στις τρεις συμβάσεις με τον ΟΣΕ για την κατασκευή και παράδοση τροχαίου υλικού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2E263Rf
via IFTTT

Ο Γιαννης Βουρος με τη στηριξη του Μελισσανιδη...υποψηφιος δημαρχος στη Νεα Φιλαδελφια - Οταν οι αρχηγοι ομαδων εκλεγουν δημαρχους...

Στη Φιλαδέλφεια υπάρχει ένα ρητό που επισημαίνουν συχνά πυκνά τοπικοί πολιτικοί: νικητής αναδεικνύεται ο υποψήφιος που βρίσκεται ενάντια σε επεκτατικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Βασίζεται κυρίως σε δύο παραδείγματα: τον αείμνηστο κομμουνιστή δήμαρχο Σάββα Σταματιάδη (1979-1990) που εκλέχθηκε με πρόγραμμα υπεράσπισης του Αλσους και κατά τη θητεία του μπλόκαρε προσπάθειες παραχώρησης στρεμμάτων στην ΠΑΕ ΑΕΚ, και τον δεξιό μεν, που συσπείρωσε και αριστερές δυνάμεις δε, Β. Αδαμόπουλο και εκλέχθηκε το 2002 αντιτασσόμενος στο «σχέδιο Γρανίτσα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Se8rXX
via IFTTT

Για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση C4I ελέγχεται ο Παπαντωνίου

Ανακοινώθηκε κι επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), έπειτα από μια νέα κατάθεση μάρτυρα στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων μαζί με ένα ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (usb), καθώς και η τελευταία ένορκη εξέταση 9 σελίδων, του Ευάγγελου Βασιλάκου -ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010- ενώπιoν του εφέτη ανακριτή στις 5/11/2018.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KAI0t5
via IFTTT

Οριστική δέσμευση των λογαριασμών του Παπαευαγγέλου των Jumbo

Δεσμεύονται οριστικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, μέχρι το τέλος της έρευνας.

Τη σχετική εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων όπως απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του Ευ. Παπαευαγγέλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BB9PhT
via IFTTT

Απειλές και επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς από ακροδεξιούς - φασιστικούς κύκλους

Συντονισμένες κινήσεις φαίνεται πως πραγματοποιούνται στα σχολεία από ακροδεξιούς - φασιστικούς κύκλους και αυτό επιβεβαιώνουν πέρα από το θέμα των ημερών («εθνικιστικές καταλήψεις») και οι διάφορες επιθέσεις που δέχονται εκπαιδευτικοί από «γονείς».

Σύμφωνα με καταγγελία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας, ωμή και προκλητική επίθεση έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕ.Λ Βέροιας (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός), με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KzO0lE
via IFTTT

Πρόβα για «σοβαρή» Χρυσή Αυγή - Συμμετέχουν οι Δημήτρης Καμμένος, Κυριάκος Βελόπουλος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Φαήλος Κρανιδιώτης

Μια σοβαρή «χρυσή αυγή» ήταν το αίτημα μιντιακών και επιχειρηματικών κύκλων εδώ και καιρό ως εφεδρεία μιας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης χωρίς να είναι είναι τόσο τρομακτική όσο οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου. Σε κάτι τέτοιο φαίνεται να απαντά η προαναγγελία για κόμμα τεσσάρων μεμονωμένων ακροδεξιών.

Οι Δ. Καμμένος, Κ. Βελόπουλος, Γ. Καρατζαφέρης. Φ. Κρανιδιώτης φαίνεται ότι θα συγκροτήσουν ένα ακροδεξιό συνασπισμό για τις επικείμενες εκλογές, διεκδικώντας το χώρο ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη ΝΔ. Όλοι τους, μεθοδικά και σταθερά «ξεπλύθηκαν» και αναδείχτηκαν από πρωτοκλασάτα ή περιθωριακά κανάλια είτε εκφράζοντας ακραίες θέσεις, είτε πουλώντας υαλουρονικά οξέα και άλλα προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BCjVz4
via IFTTT

Politico: Η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει ακαδημία κατασκόπων - Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας

Τη δημιουργία σχολής κατασκόπων φέρεται να σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό Politico, το συγκεκριμένο πρότζεκτ περιλαμβάνεται ανάμεσα στα 17 σχέδια που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνεδρίασης που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα τον ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο πλάνο, ενώ στο πρότζεκτ θα συμμετέχει και η Κύπρος. Η δημιουργία μίας κοινής ακαδημίας κατασκοπίας της ΕΕ θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ένωσής. Η ανάπτυξη κοινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατασκοπείας είχε «κολλήσει» στο «βέτο» της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία έβλεπε αυτό το ενδεχόμενο ως έναν ανεπιθύμητο ανταγωνισμό στη συμμαχία Five Eyes, που αποτελείται από την ίδια και τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Ν. Ζηλανδία. Το Brexit που θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, ωστόσο, ανοίγει την πόρτα στη δημιουργία της υπηρεσίας κατασκοπείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KBuG7G
via IFTTT

Γεννήθηκαν τα πρώτα στον κόσμο γενετικά τροποποιημένα μωρά;

Κινέζος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βοήθησε να έλθουν στον κόσμο τα πρώτα στον κόσμο γενετικά τροποποιημένα μωρά, δίδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν αυτό τον μήνα και των οποίων το DNA ο ίδιος είχε προηγουμένως τροποποιήσει στο στάδιο του εμβρύου.
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου γενετικής στο Χονγκ Κονγκ, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξή του, καθώς και σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BC4GGB
via IFTTT

Στενές επαφές με υπουργούς Σημίτη, Μητσοτάκη και Μπακογιάννη στα ημερολόγια Χριστοφοράκου

Στη διάθεση των κομμάτων βρίσκεται η δικογραφία για το C4i που διαβιβάστηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και ανακοινώθηκε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο Γιάννος Παπαντωνίου πρέπει να ελεγχθεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας «κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ' εξακολούθηση», στρεφόμενη κατά του Δημοσίου από την οποία, «το όφελος που επεδίωξε και επέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών ή 150.000 ευρώ».
Η ώθηση δόθηκε από την κατάθεση του τελευταίου εξεταζόμενου μάρτυρα, Ευάγγελου Βασιλάκου, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, στις 5/11/2018. Ο Ευάγγελος Βασιλάκος ήταν πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (από τον Απρίλιο του 2006).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KEdLkI
via IFTTT

Φονικά ιατρικά εμφυτεύματα

Πολλοί είναι οι ασθενείς σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από φρκτούς πόνους ή ακόμα και έχουν χάσει τη ζωή τους από ελαττωματικά ιατρικά εμφυτεύματα, που η κυκλοφορία τους έχει επιτραπεί στην αγορά χωρίς να έχουν περάσει τον απαραίτητο έλεγχο ή πολλές φορές είναι λάθος ρυθμισμένα ή ακόμα και από την έλλειψη διαφάνειας και την αδυναμία των γιατρών να μιλήσουν για την επικινδυνότητά τους, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BC4G9z
via IFTTT

Κατάθεση μάρτυρα για το C4i: Ο Σημίτης γνώριζε για τις μίζες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για τις μίζες στο C4i, καθώς στη δικογραφία, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, μάρτυρας βάζει στο κάδρο του σκανδάλου και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Υπενθυμίζεται πως τον Κώστα Σημίτη είχε εμπλέξει με την κατάθεσή του και ο  Μισέλ Ζοσεράν, Γάλλος έμπορος όπλων και πρώην πρόεδρος της Thales – της εταιρίας που φέρεται να είχε δωροδοκήσει τον Γιάννο Παπαντωνίου για την προμήθεια των φρεγατών «S». Πρόκειται για το σκάνδαλο που οδήγησε στη φυλακή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. 
Στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για το σκάνδαλο C4i, βασικός πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ'εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KFC2qY
via IFTTT

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Μεξικό: Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα

Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού στο Μεξικό αφίχθησαν στην Τιχουάνα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρωί, 22 λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφθασαν στην είσοδο αυτής της πόλης που βρίσκεται στη μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, με τους μετανάστες αυτούς να προστίθενται στους άλλους 800 ανθρώπους από την Κεντρική Αμερική που έχουν φθάσει στην πόλη σε ολιγομελείς ομάδες από την Κυριακή.«Νιώθω καλύτερα, κουρασμένη, αλλά καλύτερα. Εδώ κι έναν μήνα ταξιδεύουμε με τις κόρες μου ηλικίας 7,11,13 και 15 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίριαμ, μια 32χρονη από την Ονδούρα, που αποβιβάστηκε από ένα από τα λεωφορεία, τα οποία άφησαν τους μετανάστες στα διόδια κοντά στην Τιχουάνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2B9zYnW
via IFTTT

Κανονικά τα μαθήματα σε ιδιωτικά σχολεία σήμερα και η Χρυσή Αυγή χειροκρoτά

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος δημοσίευσε απάντηση στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΟΙΕΛΕ, αναδεικνύοντας την επιλογή ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να πραγματοποιήσουν κανονικά μάθημα, κόντρα στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το alfavita.gr η ΟΙΕΛΕ, στην ανταπάντησή της στέκεται στο γεγονός ότι θετική αναφορά για τα συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία έκανε από το βήμα της βουλής ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος, πέραν της αμφισβήτησης των νεκρών κατά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, δήλωσε πως "ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K9A0iq
via IFTTT

Θα μεταφέρουν το Καζίνο σε απόσταση αναπνοής από έξι σχολεία;

Εντύπωση προκαλεί η μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας, σύμφωνα με ανακοίνωση των γονέων μαθητών Χαλανδρίου που έφτασε στο alfavita.gr, η θέση του οποίου γειτονεύει με περιοχή κατοικίας και θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από πλήθος σχολείων.

"Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από εμπόριο ψεύτικης ελπίδας" λένε οι γονείς στο alfavita.gr

Συγκεκριμένα το κείμενό τους αναφέρει:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BbCslA
via IFTTT

Fake δακτυλικά αποτυπώματα από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης - Το μονο αξιοπιστο βιομετρικο στοιχειο το DNA

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, δημιούργησαν πειστικά τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν ψευδή (fake) αποτυπώματα που να μιμούνται τα πραγματικά στα συστήματα βιομετρικής ταυτοποίησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K9zHUO
via IFTTT

Φασιστες συμφωνα με τα στελεχη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ αυτοι που τους εμποδισαν να μπουν στο Πολυτεχνειο - video


Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BaXEIg
via IFTTT

Βullying και πάλι η αιτία της δεύτερης απόπειρας αυτοκτονίας στο σχολείο του 15χρονου Νικόλα;

Κάτι συμβαίνει στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης και κανένας δεν μιλάει για αυτό.

Ένας ακόμη μαθητής του σχολείου προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του, μετά την αυτοκτονία του 15χρονου Νικόλα Φιλίππου το περασμένο καλοκαίρι. Ο Νικόλας ήταν θύμα bullying. Πιθανόν και το δεύτερο παιδί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open είναι πολύ πιθανόν η ίδια ομάδα μαθητών να κρύβεται πίσω από αυτήν την πράξη απόγνωσης. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K6spB7
via IFTTT

Ο σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς Λι, ιδρυτής του παγκόσμιου ιστού, μιλα για τις αναγκαιες αλλαγες στο internet

Το να ανησυχεί ο Τιμ Μπέρνερς Λι για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο Διαδίκτυο και μάλιστα τόσο πολύ, που να ξεκινά διεθνή καμπάνια προστασίας των online δικαιωμάτων, είναι τόσο ανησυχητικό, όσο αν, τηρουμένων των αναλογιών, παραδεχόταν ο ίδιος ο Τραμπ ότι ο πλανήτης βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω της υπερθέρμανσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BclaF7
via IFTTT

Τα βασικά σημεία του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit

Σε θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων εξελίσσεται η συμφωνία μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της ΕΕ για το Brexit. Κι αυτό γιατί μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα καταφέρει η Τερέζα Μέι, η οποία είδε σήμερα - μια μέρα μετά την έγκριση της συμφωνίας από το υπουργικό συμβούλιο - πέντε υπουργούς της να παραιτούνται, να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Kc6NU8
via IFTTT

Το ανοιγμα των λογαριασμων του Κωστα Σημιτη και το τελος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Για το Κίνημα Αλλαγής το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη αποτελεί προϊόν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου και συνιστά casus belli. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση Σημίτη περί «περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας» αποτελεί το έσχατο σύμπτωμα αλαζονείας ενός πολιτικού συστήματος που θεωρούσε – και θεωρεί – την διακυβέρνηση της χώρας ιδιοκτησία του. Και για τους δύο, η υπόθεση Σημίτη γίνεται η αφετηρία ενός μετωπικού πολέμου, με ορίζοντα τις κάλπες και με διακύβευμα την κυριαρχία στον χώρο της κεντροαριστεράς. Χωρίς καμία εγγύηση ότι οι όποιες απώλειες θα είναι, ολικώς ή μερικώς, αναστρέψιμες σε μετεκλογικό χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2B8BPcn
via IFTTT

Εντολή Μαρινάκη, κρύψτε τον Κυριάκο - Τα οσα εγραψε το in.gr

Το in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη θεωρεί πως η καλύτερη συνταγή είναι να κρύψουν τον Κυριάκο να μην μιλάει. 

Αυτό είναι περισσότερο από σαφές αν δείτε το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα με τίτλο: Στη ΝΔ κάνουν το σωστό: κρύβουν τον Κυριάκο

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

"Στη ΝΔ επιτέλους ανακάλυψαν τη θεωρία και την πρακτική του «ώριμου φρούτου» και σταμάτησαν τη διαρκή έκθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K7ZNaM
via IFTTT

Τα βασικά σημεία του σχεδίου συμφωνίας Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit

Αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, αιτία διαδοχικών παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησης, θρυαλλίδα για το πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας.

Στο μέσο ή στο τέλος του Γολγοθά του Brexit, ακολουθούν κάποια από τα βασικά σημεία του σχεδίου συμφωνίας Λονδίνου - Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2B8BGWn
via IFTTT

Με άδεια χέρια έμεινε το ΔΝΤ μετά την απόφαση του Euroworking Group να μην περικοπούν οι συντάξεις

«Το ΔNT δεν είναι πλέον σε θέση να επιβάλει καμία πολιτική στην Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας τη μη περικοπή των συντάξεων που αποφασίστηκε στο EuroWorking Group. Σημειώνεται πως η απόφαση του EWG αφορά ακύρωση του μέτρου και όχι αναστολή. 

«Είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους», πρόσθεσε.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει πλέον οικονομικό διακανονισμό (πρόγραμμα) με την Ελλάδα, οπότε δεν συμμετέχουμε στις λεπτομέρειες αυτών των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Ράις χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Ka1owH
via IFTTT

Ο Λαγος της νεοναζιστικης Χρυσης Αυγης...συμφωνει με τον Αδωνι Γεωργιαδη της ΝΔ...πως δεν υπηρχαν νεκροι στο Πολυτεχνειο! (video)


Όταν ο Λαγός του φασιστικού μορφώματος ΧΑ, συμφωνεί απόλυτα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη (προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη) στο ότι «δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο».


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BckOhL
via IFTTT

Kαταγγελία ΟΙΕΛΕ: «Ιδεολογικός καταναγκασμός» σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των ιδιωτικών σχολείων η επέτειος του Πολυτεχνείου

Την αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προκάλεσε η κίνηση της ΟΙΕΛΕ να καταγγείλει δημόσια ότι ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν πραγματοποιούν αύριο καμιά εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου (δείτε ποια, παρακάτω), αντίθετα με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας που ορίζει - για όλα τα σχολεία - ότι τα προβλεπόμενα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα δημόσια σχολεία ισχύουν ακριβώς και για την ιδιωτική εκπαίδευση
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2K6A1Up
via IFTTT

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Πλατφόρμα αναζήτησης οπτικοακουστικού υλικού από το Forensic Architecture

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (γνωστό από την ανάλυση του υλικού από τη δολοφονία Φύσσα) υποστηρίζει την προσπάθεια με την ανάπτυξη σχετικής πλατφόρμας .
Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα https://ift.tt/2KbD4uA

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κάνει δημόσια έκκληση για την συλλογή οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2B8BvKH
via IFTTT

Πέντε ερωτήματα του Πάνου Καμμένου για τα δάνεια της ΝΔ

«Η ώρα είναι 12:10 το μεσημέρι. Περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη να έχει το πολιτικό θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα το οποίο του απηύθυνα χθες το βράδυ», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος «για τη δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας».

Στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος υποβάλλει στον κ. Μητσοτάκη τα εξής ερωτήματα:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BckCPz
via IFTTT

Αλληλεγγυη μεταξυ Σοσιαλιστων - Τηλεφώνημα συμπαράστασης του Γ. Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Κώστα Σημίτη και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επεσήμαναν πως πρόκειται για γελοία και άθλια προσπάθεια επανάληψης του «βρόμικου '89»
ΑΠΕ-ΜΠΕ


from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2KbD4e4
via IFTTT

Αριστεροι vs Αριστερων στο Πολυτεχνειο - Απολαυστικο σκηνικο ενδοοικογενειακης βιας με προπυλακισμο στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν το πρωί της Παρασκευής να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο για τους εορτασμούς της 17ης Νοεμβρίου και παρεμποδίστηκαν από συγκεντρωμένους.
Ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Τόσκας, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Κώστας Γαβρόγλου και η Αννέτα Καββαδία. Η αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος δέχθηκε καφέδες και νερά και απωθήθηκαν από τον χώρο βιαίως, όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα του παραπάνω βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Bckuj3
via IFTTT

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Νέα διακοπή στη δίκη του Noor 1...μεχρι να "δολοφονηθει" οποιος εμπλεκομενος ειναι ακομη ζωντανος;

Και νέα δεύτερη διακοπή στη δίκη για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor 1.

Οι αυτεπαγγέλτως διορισμένοι δικηγόροι κάποιων εκ των Τούρκων κατηγορουμένων, ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να ενημερωθούν για τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Έτσι, παρότι υπήρχε δικάσιμος για τις 21 Νοεμβρίου, η ημερομηνία παρακάμφθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qJJwzU
via IFTTT

«Αριστος» συνεργάτης Σαμαρά-Κυριάκου ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων

Πρόσωπο-κλειδί στο δίκτυο της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής Ελλήνων που αποκάλυψε η λίστα Μπόργιανς είναι ο Χρήστος Σκλαβούνης, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη και φίλος του Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα ο τελευταίος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών είχε «προικοδοτήσει» τον Χρ. Σκαλβούνη με μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ την ίδια εποχή που επέβαλε σκληρή λιτότητα σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Την αποκάλυψη κάνει ο Μπράντλεϊ Μπέρκενφελντ, το τραπεζικό στέλεχος της UBS που παρέδωσε λίστα με 19.000 καταθέτες, πιθανούς διακινητές μαύρου χρήματος, στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές. Παρότι είναι γνωστή η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Σκλαβούνη τον Ιούλιο του 2016, έως σήμερα παρέμενε άγνωστος ο ρόλος του στο δίκτυο των 1.500 και πλέον Ελλήνων της λίστας.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Flh4OV
via IFTTT

Μπράντλεϊ Μπέρκενφελντ: Ο Σκλαβούνης μέσω UBS έκρυβε λεφτά Ελλήνων στην Ελβετία

Τη μισοφωτισμένη ελληνική πλευρά του σκανδάλου των μυστικών λογαριασμών της ελβετικής τράπεζας UBS περιγράφει μιλώντας στο Documento ο Αμερικανός πληροφοριοδότης δημόσιου συμφέροντος Μπράντλεϊ Μπέρκενφελντ. Οπως λέει, ήταν «μεγάλη δραστηριότητα» και «πολύ κερδοφόρα»...

Υπήρχαν Ελληνοαμερικανοί ή Ελληνες μεταξύ των 19.000 κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών που αποκαλύψατε ότι είχαν μυστικούς λογαριασμούς στην UBS;

Ασφαλώς. Θυμάμαι έναν κύριο, Ελληνοαμερικανό. Ο τραπεζίτης του, ο τότε συνάδελφός μου Ρόμαν Μπρούνο, τον συμβούλεψε να μην κάνει συναλλαγές με το αμερικανικό διαβατήριό του, να χρησιμοποιεί το ελληνικό. Ετσι δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο των ΗΠΑ αν κάτι πήγαινε στραβά. Θεωρητικά θα έπρεπε να λογοδοτήσει στην ελληνική κυβέρνηση. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπήρχαν δύο γραφεία Ελλήνων πελατών (Greek desks) στη UBS, ένα στη Γενεύη και ένα στη Ζυρίχη. Τι δείχνει αυτό; Πρώτον, ότι ήταν μεγάλη δραστηριότητα· δεύτερον, ότι ήταν πολύ κερδοφόρα.

Ποιοι τραπεζίτες εργάζονταν σε αυτά τα γραφεία;
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qJBp6y
via IFTTT

Nαζιστικό σόου τρόμου και απειλών στο σταθμό Μοναστηράκι από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής (Video)

Σκηνικό τρομοκράτησης έστησε σήμερα το μεσημέρι η Χρυσή Αυγή εμφανίζοντας τάγμα εφόδου της στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, όπως καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας που περιγράφει στην «Εφ.Συν.» όσα είδε και τις απειλές που δέχτηκε από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, γύρω στις 2 το μεσημέρι δεκάδες άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χ.Α. και κρατώντας στα χέρια κοντάρια και σημαίες, κατέβηκαν στις αποβάθρες του μετρό και αφού πέταξαν τρικάκια, φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», για τον 35χρονο που σκοτώθηκε στις Βουλιαράτες.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FhO8ap
via IFTTT

Μήνυση στον Τσουκαλά για τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο

Βρέθηκε και κάποιος να μηνύσει τον Τάκη Τσουκαλά για το ρατσιστικό κρεσέντο του σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο

Στην αναφορά του προς το Τμήμα προς το το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, του Υπουργείου προστασιας του Πολίτη, ο κ. Δημητράς, επισημαίνει:

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qG13J4
via IFTTT

Πόρισμα εξεταστικής για τις αρθροσκοπήσεις Σαλμά: Ζημία του Δημοσίου - Περαιτέρω διερεύνηση από τη δικαιοσύνη

Βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη και Μάριο Σαλμά για το σκάνδαλο των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, το οποίο είχε αναδείξει η δημοσιογραφική έρευνα της «Εφ.Συν.» («Η Ν.Δ., ο Σαλμάς και το... σκανδαλάκι», 1.10.2016), προκύπτουν από το πολυσέλιδο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας.

Και για τους δύο βουλευτές της Ν.Δ. αναμένεται να ζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ το πόρισμα κάνει λόγο για σοβαρές υπόνοιες μεθόδευσης και συμπαιγνίας με ζημία του Δημοσίου συνολικού ποσού 825.000 ευρώ, το οποίο ποσό υπέστη rebate (καθαρή ζημιά 220.919 ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FghTZi
via IFTTT

Η Ράικου επιχειρεί να «παγώσει» την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis

Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κατά των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

Υπενθυμίζεται πριν από ένα μήνα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο γιατρός σύζυγός της πρώην δικαστικού, που φαίνεται από την έρευνα να εισέπραττε ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία, διατηρούσε κοινό λογαριασμό με την ίδια.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qFcGA8
via IFTTT

Football Leaks: Το Financial Fair Play «πνίγηκε» στα πετροδολάρια

Έντονες αναταράξεις προκαλούνται στο παγκόσμιο σύστημα ποδοσφαίρου μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks σχετικά με τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Τα έγγαφα που φέρνουν στην επιφάνεια η έρευνα των Football Leaks και τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel εμπλέκουν κορυφαίες ομάδες όπως η Παρί Σεντ Ζερμέν και η Μάνστεστερ Σίτι αλλά και κορυφαίους παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Fifa, Τζιοβάνι Ινφαντίνο, σε υποθέσεις όπως αυτή της συγκάλυψης της αδιαφανούς χρηματοδότησης από Άραβες και μάλιστα κόντρα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Όταν Ινφαντίνο, Σίτι και Παρί περιφρονούν το Financial Fair Play

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2FhZ4Vz
via IFTTT

Όσο λιγότερο χρόνο περνάμε στα κοινωνικά δίκτυα τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε

Ορισμένες μελέτες έχουν μέχρι τώρα συσχετίσει την ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως τα αισθήματα μοναξιάς και κατάθλιψης. Ωστόσο δεν είναι απόλυτα εμφανές αν είναι πραγματικά η αιτία, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι άνθρωποι που είναι ήδη καταθλιπτικοί και μοναχικοί, απλώς να περνάνε περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά μέσα.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Social and Clinical Psychology από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας προσπάθησε να εξετάσει τα αίτια και να δει αν οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν μειώνουν το χρόνο που περνούν στα κοινωνικά δίκτυα. Το αποτέλεσμα: «Τα συμπεράσματά μας δείχνουν ότι ο περιορισμός της χρήσης των κοινωνικών μέσων σε περίπου 30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ευημερίας», γράφουν οι ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qGxAib
via IFTTT

Παρέμβαση ΕΣΡ και Αρείου Πάγου για Τσουκαλά ζητά η Γιαννακάκη

Την παρέμβαση του ΕΣΡ και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την αναφορά του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση Αντετοκούμπο, ζητάει με επιστολή της, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη. Στην έγγραφη αναφορά ο Τ. Τσουκαλάς εμφανίζεται να αποκαλεί «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2QJuQfi
via IFTTT

Βουλή: Αποδοκιμάστηκε ο Κακλαμάνης για την ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Σε αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Κώστα Κατσίφα στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ο Ν. Κακλαμάνης επέμεινε στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του, ενώ με την αποδοκιμασία της κίνησής του από την Διάσκεψη των Προέδρων διαφώνησε η ΝΔ κι η Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qFXSB8
via IFTTT