Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νεα αυτοκτονια φανταρου στον Ελληνικο στρατο - Ανυπαρκτες οι ψυχολογικες εξετασεις

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.
Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yL5s4p
via IFTTT

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Έσκασε φιάλη οξυγόνου και τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο στο Νοσοκομείο του Ρίου

Το βράδυ της Παρασκευής εξερράγη φιάλη οξυγόνου την οποία προσπαθούσε να τοποθετήσει υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου σε ένα από τα τμήματά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tyx4nt
via IFTTT

Πετράλωνα: Φασιστική επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ - Χτύπησαν νεαρό

Περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φώναξαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ενώ έριξαν και μολότοφ. Κατά την επίθεση χτυπήθηκε και ένας νεαρός από τον χώρο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lvPNMP
via IFTTT

Γερμανικός Τύπος: Ελλάδα - μία κρίση που (δεν) τελείωσε

"Το παράδειγμα της Ελλάδας" επιγράφεται σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), που επιχειρεί να αντλήσει διδάγματα από την ελληνική κρίση. Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει "ότι οι ευρωπαϊκοί συμβιβασμοί δεν παράγουν αυτομάτως ιδανικές λύσεις. Οι Έλληνες υπέστησαν τεράστια απώλεια εισοδήματος, αλλά εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλό χρέος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tx2laD
via IFTTT

Κουτσούμπας: Τα γελοία σόου Τσίπρα- Καμμένου, πρόκληση απέναντι σε έναν λαό που δοκιμάζεται

«Τα γελοία σόου των Τσίπρα- Καμμένου μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν, απέναντι σε έναν λαό που συνεχίζει να δοκιμάζεται, με τα παλιά αλλά και τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έβαλε και να έβγαλε τη γραβάτα, όμως η θηλιά που έβαλε στο λαιμό του λαού μας, μένει και σφίγγει ακόμα περισσότερο, με το "μεταμνημονιακό" μνημόνιο που του φόρτωσε, και αν υπάρχει κάτι με το οποίο συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό, είναι ότι όντως πέτυχε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και μάλιστα ως "ο πιο καλός ο μαθητής"!» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lxm3iG
via IFTTT

Thessaloniki Pride: Φασιστες μικροτσουτσου πέταξαν στην θάλασσα συμμετέχοντες

Η υπόθεση πτώσης δύο ατόμων στη θάλασσα, στην παραλία Θεσσαλονίκης την ώρα που άρχιζε η Πορεία Υπερηφάνειας (Pride Parade) στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Pride ερευνάται από το Τμήμα της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ένας 36χρονος υπήκοος Ιταλίας και ένας 45χρονος Έλληνας υπήκοος, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την οδό Εθνικής Αμύνης, απ΄ όπου ξεκίνησε η παρέλαση γύρω στις 20:00 του Σαββάτου έγιναν στόχος αγνώστων που, όπως κατήγγειλαν, τους πλησίασαν και απρόκλητα τους ώθησαν στη θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yDBmQt
via IFTTT

Συν 30% οι Κινέζοι τουρίστες το 2018 στην Ελλάδα

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου, η βελτίωση της διαδικασίας απόκτησης visa και οι συνεχείς ενέργειας συνεργασίας των δύο χωρών σε τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή καταγράφεται αύξηση 30% της εισροής Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους, διότι οι Κινέζοι δεν συνηθίζουν να ταξιδεύουν το καλοκαίρι, κι όλα δείχνουν ότι αυτή η αύξηση θα διατηρηθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ltWSgU
via IFTTT

Με δασμό 20% στα οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ απειλεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει έναν τελωνειακό δασμό ύψους 20% σε όλα τα οχήματα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, αφού τέθηκαν σε ισχύ από την Ευρώπη επιπλέον δασμοί σε δεκάδες αμερικανικά προϊόντα κι έναν μήνα αφού η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yDx0c2
via IFTTT

Καρέ-καρέ: Η στιγμή που ο Τσίπρας φορά τη γραβάτα στο Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι θα φορούσε την... περιβόητη και πολυαναμενόμενη γραβάτα, στην ομιλία του στο Ζάππειο.
Μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενημερώνοντάς τον για την αποτίμηση της συμφωνίας, του έλεγε πως θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του από το '15, τώρα που η Ελλάδα πήρε απάντηση για το χρέος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lvPJg3
via IFTTT

Αιθιοπία: Δύο νεκροί, 150 τραυματίες από επίθεση σε συγκέντρωση του νέου πρωθυπουργού

Δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από την επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε το Σάββατο σε πολιτική συγκέντρωση του νέου πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Αμπί Άχμεντ στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αμίρ Άμαν, σύμφωνα με τον οποίο οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

"Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι εξέπνευσε άλλος ένας Αιθίοπας, ο οποίος έπεσε θύμα της χθεσινής επίθεσης και νοσηλευόταν στην εντατική του Black Lion Hospital", αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε την Κυριακή στο Twitter ο υπουργός Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yCUnlX
via IFTTT

Ιστορική μέρα στη Σ. Αραβία: Γυναίκες πήραν τα αυτοκίνητά τους και βγήκαν στους δρόμους

Η απαγόρευση της οδήγησης για τις γυναίκες, η οποία ισχύει εδώ και δεκαετίες στη Σαουδική Αραβία, ήρθη την Κυριακή και συγκινημένες και υπερήφανες δεκάδες γυναίκες οδηγοί βγήκαν αμέσως στους δρόμους του Ριάντ με τα αυτοκίνητά τους.

"Είναι ένα ιστορικό γεγονός για κάθε γυναίκα στη Σαουδική Αραβία", δήλωσε η Σαμπίκα αλ Ντοσάρι, μια παρουσιάστρια της σαουδαραβικής τηλεόρασης αναφερόμενη στην ιστορική αυτή απόφαση στη Σαουδική Αραβία, την μόνη χώρα στον κόσμο όπου απαγορευόταν στις γυναίκες να οδηγούν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lvPIJ1
via IFTTT

Νέα επίθεση της Ιταλίας στην Μάλτα για το πλοίο με 230 μετανάστες

Λίγο πριν από τη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το ζήτημα της μετανάστευσης, η Ιταλία επέκρινε την Κυριακή τη Μάλτα για την άρνησή της να δεχθεί το πλοίο Lifeline με σημαία Δανίας.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι επέκρινε τη Μάλτα στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία ανήρτησε επίσης αντίγραφο επίσημης διακοίνωσης από τη Μάλτα που αναφέρει ότι δεν θα επέμβει παρά μόνο για να προσφέρει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε λίγες περιπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tyazz6
via IFTTT

Οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν στρατιωτικά τους αντάρτες στη νότια Συρία

Η Ουάσινγκτον τόνισε στις κύριες συριακές αντάρτικες οργανώσεις να μην αναμένουν αμερικανική στρατιωτική στήριξη στην αντίσταση τους ενάντια στην ευρεία επιθετική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί σε τμήματα της νότιας Συρίας στα σύνορα με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ltWleU
via IFTTT

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 15 χρόνια

«Η Ελλάδα έχει κερδίσει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, όπου θα ξανασυζητήσουμε την αναστολή πληρωμών για τα δάνεια του EFSF, την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών κλπ, και όλο αυτό το πακέτο είναι σημαντική ελάφρυνση που αποτυπώνεται» δήλωσε μεταξύ άλλων την Κυριακή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, o κ. Παππάς τόνισε ότι κάθε αναδιάρθρωση του χρέους είναι εργαλείο για μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής και επισήμανε ότι το προηγούμενο πακέτο του PSI είχε έρθει με μεγάλη λιτότητα που απέτρεπε την ανάπτυξη. «Αν το ίδιο πακέτο ερχόταν με 10 δισ. λιτότητα δεν θα το δεχόμασταν», «η Ελλάδα θα το απέρριπτε» τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yFPLeS
via IFTTT

Κέντρα προσφύγων εκτός ΕΕ και κατάργηση του Δουβλίνου προτείνει η Ιταλία

Κατάργηση του «Δουβλίνου» ως παρωχημένου, κατά των δευτερογενών μεταφορών αλλά υπέρ των κέντρων προσφύγων εκτός ΕΕ προβλέπει η ιταλική πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στην μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών. Στην πρόταση με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πολυεπίπεδη στρατηγική για την Μετανάστευση» (European Multilevel Strategy for Migration) οι Ιταλοί τονίζουν ότι «Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μια κρίσιμη πρόκληση. Εάν δεν εφαρμόσει μια αποτελεσματική πολιτική ρύθμισης και διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, κινδυνεύει να χάσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη πολυεπίπεδη προσέγγιση που να συνδυάζει τα δικαιώματα και τις ευθύνες».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ltWdMs
via IFTTT

Κόντρα κυβέρνησης- Στουρνάρα: Ο διοικητής της ΤτΕ ας μην εκτίθεται, λένε κύκλοι του Μαξίμου

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα, καθώς κύκλοι του Μαξίμου απάντησαν σε αιχμηρό ύφος στις διαρροές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο οποίος απάντησε στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη τοποθέτηση του όσον αφορά στη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της Πέμπτης- συμφωνία η οποία βάζει τέλος στα σενάρια για πιστοληπτική γραμμή στήριξης την οποία ως λύση είχε υποστηρίξει ο κεντρικός τραπεζίτης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tyfRuA
via IFTTT

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές - Αυτοι που εκβιαζαν με δημοσιευματα τωρα μας αποθεωνουν...Μαλλον κατι γινεται..."ΛΑΘΟΣ" (;)

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα».

«Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τον τερματισμό του τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ακόμη το ακριβές χρονοδιάγραμμα, γιατί πρόκειται για επιπλέον θέμα στην ημερήσια διάταξη. Όμως ο χρόνος πιέζει. Το πρόγραμμα βοήθειας ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου και το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ξεκινά σύντομα τις θερινές του διακοπές. Το ότι η βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να τερματιστεί, είναι κάτι που αποφάσισε το Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα λαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων επιμηκύνονται κατά δέκα επιπλέον χρόνια. Τώρα θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lyRmd4
via IFTTT

Εκλογές στην Τουρκία: Νεκρός πολιτευτής της Ακσενέρ, βία και αυξημένη συμμετοχή

Με τεράστια συμμετοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα και προπύργια του Κεμαλισμού, αθρόα περιστατικά νοθείας, εκφοβισμού και νεκρούς στη νοτιοανατολική Τουρκία, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 5μ.μ. η κρίσιμη διπλή εκλογική αναμέτρηση στη γείτονα χώρα.
Πενήντα έξι εκατομμύρια ψηφοφόροι άσκησαν με ή χωρίς εμπόδια το εκλογικό τους δικαίωμα σε 180.000 εκλογικά κέντρα της επικράτειας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yDMNYg
via IFTTT

Μυτιλήνη: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας

Σε απεργία πείνας έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέβηκε από σήμερα Κυριακή το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

Με μια επιγραφή που γράφει «ΜΟΡΙΑ SOS ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» ο κ. Τρακέλλης δηλώνει ότι οδηγήθηκε στη σημερινή του αντίδραση με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά που έκαψε άλλα 10 στρέμματα ελαιώνα έξω από τον καταυλισμό.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lx8kIA
via IFTTT

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Αφεντικά στο εδώλιο για τις αυτοκτονίες εργαζομένων

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και έξι στελέχη της France Telecom είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτοί που έσπρωξαν στην αυτοκτονία τουλάχιστον 19 υπαλλήλους, τη διετία 2008-2009, μια περίοδο που ο γαλλικός κολοσσός εφάρμοζε «μέτρα αναδιάρθρωσης» με περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας, συνεχείς μεταθέσεις και αφόρητες πιέσεις για «περισσότερη απόδοση» των εργαζομένων.

Από το 2012 η εισαγγελία είχε θέσει υπό έρευνα τον Ντιντιέ Λομπάρ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2010. Δεν είχε προφυλακιστεί, αλλά είχε πληρώσει εγγύηση 100.000 ευρώ. 

Μαζί με τα ηνία της France Telecom ο Λομπάρ ανέλαβε το 2005 και το έργο της πιο «αποτελεσματικής» αναδιάρθρωσης του Ομίλου και σύμφωνα με τους εισαγγελείς αυτό σήμαινε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, συνεχείς μεταθέσεις για το προσωπικό και αφόρητες πιέσεις και παρενόχληση προς τους εργαζόμενους να «αποδίδουν περισσότερο».   
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Mw2OCF
via IFTTT

Η καταντια του να κανεις το σπιτι σου AirBnB επειδη δεν εχεις να ζήσεις...και το start up της φασης! Οι πολιτικες λιτοτητας και τα αποτελεσματα τους στις γενιες των Zero's years

Δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν της εσωτερικής μετανάστευσης, της κοινοβιακής «Αυλής των θαυμάτων» και των «εφτά νομά σε ένα δωμά», αλλά εικόνα από το μέλλον των νομάδων των μητροπόλεων. Με τα ενοίκια στα ύψη και τους μισθούς στα βάθη, οι διαδικτυακές πλατφόρμες συγκατοίκησης ανθούν και δεν απευθύνονται μόνο –όπως παραδοσιακά– σε φοιτητές, αλλά σε νέους εργαζόμενους, ακόμα και συνταξιούχους! Ενας τρόπος ζωής που εκτός από «έσοδα επί δύο, έξοδα διά δύο» μπορεί να σημαίνει και εξαιρετικά καλή παρέα.

«Αγαπητοί τουρίστες, απολαύστε το airbnb σας» γράφουν τα νέα αγγλόφωνα συνθήματα στους τοίχους της πρωτεύουσας με την υπογραφή «Ενας μελλοντικός άστεγος Αθηναίος».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JTisWW
via IFTTT

Ιστορική συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» στις Πρέσπες

«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ φίλε και γείτονα Ζόραν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής της υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικο της ΠΓΔΜ.

Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας» πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον , δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος» πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα πορεία ασφάλειας, η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή την πορεία» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Mz95NV
via IFTTT

Κατ' οίκον έρευνες στη Μυτιλήνη για τις επιθέσεις σε μετανάστες

Οι αρχές στη Μυτιλήνη προχώρησαν σήμερα (Παρασκευή) σε έρευνες σε σπίτια τριών ατόμων, με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών που έγιναν στις 22 Απριλίου, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι τότε, κατά τη διαδικασία εκκένωσης της πλατείας Σαπφούς της Μυτιλήνης από ομάδα Αφγανών που την είχαν καταλάβει επί ημέρες, ομάδες Ελλήνων επιτέθηκαν σε βάρος αιτούντων άσυλο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2MAVO7c
via IFTTT

Κάμερες στα διόδια για όσους δεν πληρώνουν κόμιστρο! Συνεχιζουμε να πληρωνουμε για δρομους καρμανιολες που τους εχουμε χρυσοπληρωσει στο παρελθον

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου ηλεκτρονικές κάμερες για τη βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής τέλους σε σειρά σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ηλεκτρονικές κάμερες λειτουργούν στους εξής σταθμούς:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yilDGl
via IFTTT

Νεκρός εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος

Τη ζωή του έχασε χτες εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας. Ο 56χρονος εργαζόμενος σε κατάστημα της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος», πατέρας δύο παιδιών, έπεσε από ύψος την ώρα που εκτελούσε εργασίες. Οι αιτίες της πτώσης και του θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησε το πάτωμα κάτω από τα πόδια του εργαζόμενου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JUrjaP
via IFTTT

Αθλιες συνθήκες στο Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομειου Μυτιλήνης

Σ' ένα διώροφο ετοιμόρροπο κτίριο, με εμφανή τα προβλήματα από τον καταστροφικό σεισμό που έγινε πέρσι στο νησί, με ανύπαρκτα ακόμη και τα στοιχειώδη (π.χ. τουαλέτα για το προσωπικό) στεγάζεται το Ψυχιατρικό Τμήμα (ΨΤ) του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, στο ΨΤ - ο οποίος δεν μπόρεσε παρά να παραδεχτεί την αθλιότητα - οι εργαζόμενοι του διατύπωσαν το αυτονόητο αίτημα να μεταστεγαστεί το ΨΤ σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο για τους ίδιους, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Οπως λένε οι ίδιοι, παρότι ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση «παρέμβαση», κανένας σχεδιασμός δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JMxula
via IFTTT

Hartz IV :Μια «ανοιχτή φυλακή» για μακροχρόνια ανέργους και εξαθλιωμένους

Αν μετά τον ένα χρόνο του επιδόματος ανεργίας δεν έχεις βρει ακόμη δουλειά, θεωρείσαι μακροχρόνια άνεργος και «πέφτεις» στα επιδόματα Hartz IV (Χαρτζ 4). Δικαίωμα σε αυτά έχουν όσοι είναι 15 - 67 ετών και είναι ικανοί προς εργασία, αλλά το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το όριο της φτώχειας, που στη Γερμανία ορίζεται περίπου στα 900 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, σύμφωνα με το κόστος ζωής. Τους πρώτους μήνες του 2018, οι δικαιούχοι «Χαρτζ 4» ανέρχονται μεσοσταθμικά στα 4,3 εκατ. Δεν είναι όλοι τους άνεργοι/ άποροι, αλλά και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι (μίνι τζομπς, μερική απασχόληση κ.λπ.) και χαμηλοσυνταξιούχοι, που παρότι δουλεύουν ή παίρνουν σύνταξη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν ανάγκη κρατικής στήριξης. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 544.000 ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών - που δεν είναι ανάπηροι/χρόνια πάσχοντες - που η ζωή τους εξαρτάται από τα «Χαρτζ 4», είτε επειδή δεν κατάφεραν να βγουν στη σύνταξη, είτε επειδή παίρνουν πολύ χαμηλή σύνταξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yigwWr
via IFTTT

Βοστανειο νοσοκομειο Μυτιληνης: Τεράστιες ελλείψεις σε συνθήκες μεγάλης ανόδου των αναγκών

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Βοστάνειο Νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, σε ένα νησί μάλιστα όπου είναι τεράστια η άνοδος των αναγκών λόγω του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων, αποτελούν ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της περιβόητης... «εξυγίανσης» και «ανάταξης» του δημόσιου συστήματος Υγείας, την οποία διατυμπανίζει συνεχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να συσκοτίσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της.
Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που αναγκάζονται λόγω των ελλείψεων προσωπικού να δουλεύουν στα ρεπό τους, να κάνουν διπλοβάρδιες για να καλυφθούν οι ανάγκες 24ωρης λειτουργίας του νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τις υπηρεσίες που μπορούν παρέχουν σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JJwsXa
via IFTTT

Μια αποκαλυπτική έκθεση για «τα μελλοντικά καθήκοντα» του ΝΑΤΟ

«Φωτιά» έχουν πάρει τα πολιτικά και στρατιωτικά επιτελεία, καθ' οδόν προς τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές Ιούλη στις Βρυξέλλες, με κάθε λογής παράγοντες να καταστρώνουν σχέδια και να καταθέτουν προτάσεις - πολλές εκ των οποίων δρομολογούνται ήδη προς υλοποίηση - στην εντατικοποίηση της στρατιωτικής προπαρασκευής όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Ολα στη γενικευμένη κόντρα για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγονται αυτές οι εξελίξεις για τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό, εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ολοένα και πιο επικίνδυνους ρόλους στην πραγματοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Ενδεικτικά, όσων βάζουν στο χαρτί και προχωρούν στην πράξη, είναι όσα προτάσσει το περιλάλητο think tank «Globsec», με έδρα την Μπρατισλάβα (βλέπε ένθετο).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yjAUXb
via IFTTT

Ενας υδραυλικός νίκησε την οικονομία του διαμοιρασμού

O Γκάρι Σμιθ προκάλεσε σεισμό στον κλάδο εταιρειών όπως η Uber και η Deliveroo όταν το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας αποδέχθηκε ότι είναι εργαζόμενος και όχι αυτοαπασχολούμενος. Η μάχη θα συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κυρίως όμως στους δρόμους και τις… αποχετεύσεις της σύγχρονης εργασίας

Οχι μόνο δεν υπάρχει θεός, αλλά αν μπορείς βρες έναν υδραυλικό την Κυριακή
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lfXc32
via IFTTT

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο ξέφυγε ο Μπαρμπαρούσης από τα μπλόκα της αστυνομίας

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο εκινήτο ο Κ. Μπαρμπαρούσης όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήματα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν το βράδυ της Παρασκευής, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον καταδίωκαν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tfWki7
via IFTTT

Ισπανία: Διεσώθησαν περισσότεροι από 900 μετανάστες, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε 933 μετανάστες και εντόπισε τις σορούς τεσσάρων μεταναστών την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μεσόγειο την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για την άφιξη ενός σωστικού σκάφους ανθρωπιστικής οργάνωσης στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους.
Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν μέσω θαλάσσης περιοχές που μαστίζονται από τη φτώχεια και τον πόλεμο και κατευθύνονται προς την Ισπανία διπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2018, σύμφωνα με την ΕΕ, πιθανόν θέτοντας το μεταναστευτικό ζήτημα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2ldFb57
via IFTTT

Ο ποντίφικας παρομοιάζει τις αμβλώσεις με τη ναζιστική ευγονική

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε το Σάββατο τις αμβλώσεις στις περιπτώσεις που οι προγεννητικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν γενετικές ή ανατομικές ανωμαλίες των εμβρύων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια εκδοχή της προσπάθειας των ναζί να δημιουργήσουν μια ανώτερη φυλή εξολοθρεύοντας τους αδύναμους.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παραλλήλισε τις αμβλώσεις με τη ναζιστική ευγονική κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Forum delle Famiglie, εκδήλωση μιας συνομοσπονδίας ενώσεων που εκπροσωπούν οικογένειες καθολικών στην Ιταλία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2tf30Nv
via IFTTT

Κοτζιάς: Έγγραφα "φωτιά" για μυστική διπλωματία - αποδοχή του ονόματος Μακεδονία από ΝΔ

Έγγραφα-φωτιά που καταδεικνύουν ότι η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί το όνομα Μακεδονία για χρήση στο εσωτερικό της FYROM και ότι διεξαγόταν μυστική διπλωματία για να εμφανιστεί το όνομα Μακεδονία ως τετελεσμένο γεγονός, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την Ντόρα Μπακογιάννη να απαντά με τα δικά της έγγραφα.
 «Υπάρχουν στιγμές καλής διπλωματίας όπως έκανε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι. Υπάρχει όμως και κακή διπλωματία η οποία επί 6 – 7 χρόνια διαπραγματευόταν το όνομα Σκόπια-Μακεδονία διεθνώς και στο εσωτερικό σκέτο Μακεδονία» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα του ΥΠΕΞ. Μάλιστα διερωτήθηκε πως θα λέγονταν οι πολίτες της γειτονικής χώρας εάν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση για Μακεδονία στο εσωτερικό. Επίσης, κατέθεσε έγγραφα που δείχνουν ότι οι διαπραγματευτές της ΝΔ χαρακτήριζαν θετικό το όνομα Σκόπια-Μακεδονία στον Μάθιου Νίμιτς αλλά μετά από τρία χρόνια του δήλωσαν ότι δεν θα το αποδεχτούν λόγω εκλογών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2lhzH9E
via IFTTT

Και ο Πετρος Γαϊτανος στο πλευρο Χρυσαυγιτων και λοιπων ακροδεξιων στο Συνταγμα για το Μακεδονικο




Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
https://ift.tt/2kJgKPR



from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2teOA08
via IFTTT

Μελη της Χρυσης κατα βαση, οι διαδηλωτες στη χθεσινη συγκεντρωση στο Συνταγμα για το Μακεδονικο - Στηριξη της συγκεντρωσης απο τον Αδωνι Γεωργιαδη

Video με ακροδεξιους και μελη της Χ.Α να φωναζουν "Ο λαος απαιτει, ο στρατος μεσ' τη Βουλη".







 








Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2yieIg7
via IFTTT

Ν. Παππάς: Κραυγές από μια ακροδεξιά που έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό

«Κάποιοι επιμένουν να μένουν στην ομίχλη ενώ η Ελλάδα βγαίνει στο φως» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς καλώντας την αντιπολίτευση να πει την αλήθεια στον λαό που έχει ευαισθησίες για το Μακεδονικό και να μην υποκρίνεται.
 «Αρχίζει και σας στοιχειώνει το ενδεχόμενο μιας ακόμη τετραετίας Τσίπρα» είπε προς τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια στο λαό για τη Συμφωνία. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LXK4uB
via IFTTT

Χρυση Αυγη: Ήταν εγκληματίες πολύ πριν από τη δολοφονία του Φύσσα...

Ήταν 16 Ιουνίου του 1998, όταν ο Δημήτρης Κουσουρής, φοιτητής τότε της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ παρευρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προς συμπαράσταση των συλληφθέντων εκπαιδευτικών λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις για τον ΑΣΕΠ. Μαζί με τον Κουσουρή βρίσκονταν οι Ηλίας Φωτιάδης, επίσης φοιτητής στο Πολυτεχνείο, και Ιωάννης Καραμπατσόλης, αδιόριστος καθηγητής φιλολογίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2t9P3BB
via IFTTT

Τα βασικά στάδια των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Άλλοτε δημόσια με επίσημες πρωτοβουλίες, άλλοτε παρασκηνιακά, είτε σε διμερές επίπεδο είτε με μεσολαβητές, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, με τη Severna Makedonja (Βόρεια Μακεδονία), πλέον, γνώρισαν περιόδους έντασης και ύφεσης, νεκρά διαστήματα και πυκνά γεγονότα, ισχυρές παρεμβάσεις τρίτων χωρών και διεθνών οργανισμών, που τελικά οδήγησαν στη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σήμερα από τους υπουργούς Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LXthId
via IFTTT

Ο ακροδεξιός Ιταλός ΥΠΕΞ Σαλβίνι κλιμάκωσε τη σύγκρουση με τις ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες

   Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανέβασε το Σάββατο ακόμη περισσότερο τους τόνους στη σύγκρουσή του με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο.

   Έξι ημέρες αφότου αρνήθηκε να επιτρέψει τον ελλιμενισμό στην Ιταλία του Aquarius, που είχε διασώσει και μετέφερε 629 μετανάστες, ο Σαλβίνι ξεκαθάρισε ότι την ίδια μεταχείριση θα έχουν δύο πλοία που μισθώνουν οι γερμανικές ΜΚΟ Sea-Eye και Mission Lifeline.

   «Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μάθουν ότι η Ιταλία δεν επιθυμεί πλέον να είναι συνεργός στην επιχειρηματική δραστηριότητα της παράνομης μετανάστευσης, άρα θα χρειαστεί να βρουν άλλα λιμάνια να κατευθυνθούν», εκτός Ιταλίας, διεμήνυσε ο Σαλβίνι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook (1).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2t3CCqS
via IFTTT

Παλαιστίνη: Η αμερικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία

Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, προεξόφλησε ότι η περιοδεία που προβλέπεται να κάνουν αυτήν την εβδομάδα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ και ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου για το Μεσανατολικό, «δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».
Το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, έκρινε το Σάββατο η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έχει παγώσει εδώ και μήνες όλες τις επαφές με την Ουάσινγκτον, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε απόλυτα φιλοϊσραηλινή στάση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LT9wRK
via IFTTT

Πανικόβλητη η Ντ. Μπακογιάννη από τις αποκαλύψεις για το Μακεδονικο - Η κυβερνηση θα διαρρέει συνεχως εγγραφα τις επομενες μερες

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δημοσιοποίησε αποσπασματικά έγγραφα ειδικού χειρισμού του ΥΠΕΞ που αφορούν στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2t4qUfC
via IFTTT

Συνελήφθη ο ακροδεξιος Αρτέμης Σώρρας - Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Συνελήφθη, χτες το απόγευμα, με ένταλμα σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος αναζητείτο από τον Μάρτιο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» συνελήφθη σε διαμέρισμα στον Αλιμο, το οποίο νοίκιαζε συγγενικό του πρόσωπο. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν προέβαλε αντίσταση όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι συνελήφθη και ένας 45χρονος οπαδός του, που ήταν μαζί του την ώρα της εφόδου της αστυνομίας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2LXthrH
via IFTTT