Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟΥ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο καζίνο του Ρίο από την περασμένη Παρασκευή αντιδρώντας στο καθεστώς της πολύμηνης απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε δύο 48ωρες απεργίες ενώ στις 8 μ.μ. της Δευτέρας 31 Ιούλη έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα που υπολογίζονται σε δέκα μήνες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vbxuTz
via IFTTT

Περικοπές 400 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η «Shell»

Πάνω από 400 θέσεις εργασίας, κυρίως στα βασικά της έργα και τις δραστηριότητες ενεργειακής τεχνολογίας, σχεδιάζει να περικόψει η ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία «Royal Dutch Shell» η οποία σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το «Reuters» αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο για να αντιμετωπίσει τη μείωση των τιμών πετρελαίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uRod0w
via IFTTT

ΔΟΛ: Ξεκινούν την Τετάρτη οι διαβουλεύσεις για τις ομαδικές απολύσεις

Να εξοφληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ΔΟΛ, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από το νέο επενδυτή απαιτούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της Ένωσης Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ενόψει των διαβουλεύσεων ανάμεσα στον ειδικό εκκαθαριστή και τις Ενώσεις Τύπου που ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vcdFvH
via IFTTT

Τροπολογία του ΚΚΕ για να θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση δεδουλευμένων

Να «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης», προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους και εγκλωβισμένους εργαζόμενους.

Προβλέπει επίσης πως «όποιος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές», τότε «τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως» με «φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού»
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uRVb0O
via IFTTT

Η Eurobank ανακοινωνει επισημα πως δινει τα προσωπικα δεδομενα πελατων της σε... σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών

Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Όθωνος 8, (Τ.Κ. 105 57), (στο εξής «Τράπεζα»), προτίθεται να αναθέσει τη διαχείριση απαιτήσεων από χορηγήσεις δανείων ή/και πιστώσεων καταναλωτικής, στεγαστικής ή/και επαγγελματικής πίστης, των οποίων ο οφειλέτης έχει τουλάχιστον μία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την Τράπεζα, στην 100% θυγατρική της ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «EUROBANK FPS A.E. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», που εδρεύει στο Δήμο Μοσχάτου Αττικής, οδός Αρχιμήδους 27 και Κύπρου (Τ.Κ. 183 46), έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων του Ν.4354/2015 όπως ισχύει (συνεδρίαση 220/2017 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ Β' 880/16.3.2017) και ελέγχεται από αυτή (στο εξής «EUROBANK FPS»). Στην EUROBANK FPS θα ανατεθούν προς διαχείριση και απαιτήσεις οι οποίες αφού κατέστησαν ληξιπρόθεσμες υπήχθησαν σε ρύθμιση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vXTwa3
via IFTTT

Eurostat: Στο 21,7% η καταγεγραμμενη ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Σε 21,7% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, σε σχέση με τον Μάρτιο (22%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη η ανεργία διαμορφώθηκε σε 9,1% τον Ιούνιο (έναντι 9,2% το Μάιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,1% και 8,6% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Μάιο και τον Ιούνιο).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uNoEL3
via IFTTT

Νικος Παππάς: Δικαίωση η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για τίμημα τουλάχιστον 245 εκ. ευρώ

Αποτελεί δικαίωση για την επιμονή μας και για το δικαίωμα που έχει η πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για την είσπραξη τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των καναλιών, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς από την Βουλή. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πτέρυγες να στηρίξουν αυτή την απόφαση και να ενθαρρύνουν το ΕΣΡ ώστε να ολοκληρώσει άμεσα τον νέο διαγωνισμό.
Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεοπτικών διαφημίσεων, δήλωσε πως «η απόφαση του ΕΣΡ συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα», καλώντας μάλιστα όλες τις πολιτικές πτέρυγες «να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την απόφαση του ΕΣΡ για να περάσουμε στην επόμενη μέρα». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vXR839
via IFTTT

Την ενοχή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος προτείνει ο Εισαγγελέας

Η κατηγορία αφορά την επί μερικούς μήνες παράλληλη απασχόληση του ως επικεφαλής της Αρχής αλλά και ως υπάλληλος στο ΔΝΤ. Κατηγορείται, επίσης, για το γεγονός ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για την αποτίμηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009.
Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος. Το δικαστήριο διέκοψε την σημερινή συνεδρίαση του μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την ενοχή του άλλοτε επικεφαλής της Αρχής αποδεχόμενος το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του κ. Γεωργίου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uNpzLx
via IFTTT

Η ΛελέΚιος Φιέστα επιστρέφει στις 12 και 13 Αυγούστου 2017!

Το νέο μουσικό φεστιβάλ της περιοχής μας που άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου «Πελαργός» στην Νέα Κίο τον Αύγουστο του 2016, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στους χιλιάδες φίλους που το παρακολούθησαν, ετοιμάζει το επόμενο βήμα του. 
Πάντοτε με γνώμονα την επιθυμία μας να προσφέρουμε μια υπέροχη φεστιβαλική εμπειρία στους τομείς της διοργάνωσης και της παραγωγής προσπαθούμε ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε και ένα μοναδικό από άποψη ποιότητας αλλά και … ποικιλίας lineup!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wdrQ0d
via IFTTT

Ο Αλιβιζατος προσπαθει να φτιαξει κεντροαριστερο κομμα με τις ευλογιες Σημιτη

Τα μέλη της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας που θα αναλάβουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας του προσεχούς φθινοπώρου για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο καθηγητής Ν.Κ.Αλιβιζάτος.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους ενδιαφερόμενους για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vl20ez
via IFTTT

Διώξεις προανήγγειλε ο Μαδούρο την επομένη των εκλογών

Με άρση ασυλίας απειλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα μέλη της Βουλής που κατήργησε με τις εκλογές για τη Συνταγματική Συνέλευση.

«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» δήλωσε, ενώπιον των οπαδών του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η Εκλογική Επιτροπή σε πανηγυρικό τόνο, πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν να ψηφίσουν με τη συμμετοχή ωστόσο, να μην ξεπερνά το 41,5%.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vesOMD
via IFTTT

Bloomberg: Τα δύσκολα δεν τέλειωσαν για την Ελλάδα

Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ακόμη για την Ελλάδα, επισημαίνει σε άρθρο του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας εκτενή αναφορά στο μεταρρυθμιστικό έργο που πρέπει να επιταχυνθεί. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, παρά τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης από την έξοδο στις αγορές, την προσμονή για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση και τη θετική αξιολόγηση από τον οίκο S&P, το πρόβλημα παραμένει ότι πολλά εξαρτώνται από τις 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις και τις άλλες 100 συμφωνημένες πρόσθετες δράσεις, που θα επιτρέψουν στη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα υπόλοιπα 26,9 δισ. ευρώ πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος σε έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2018.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tQzzAI
via IFTTT

Απολυσεις 4500 εργαζομενων μεσω εθελουσιας στις τραπεζες - Ερχεται η αναπτυξη

Οι απολυσεις εργαζομενων στις τραπεζες μεσω εθελουσιας εξοδου...ειναι το αποτελεσμα των συγχωνεyσεων των τραπεζικων ιδρυματων...
Με το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα και την αποχώρηση μέσω εθελουσίας εξόδου 4.500 υπαλλήλων οι τράπεζες προχωρούν στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους.
Η... εκκαθάριση προσωπικού αποτελεί δέσμευση των τραπεζών έναντι της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vewqOo
via IFTTT

Το Wikileaks δημοσιευσε τα απορρητα email της καμπανιας του Μακρον

Today, Monday 31 July 2017, WikiLeaks publishes a searchable archive of 21,075 unique verified emails associated with the French presidential campaign of Emmanual Macron. The emails range from 20 March 2009 to 24 April 2017. The 21,075 emails have been individually forensically verified by WikiLeaks through its DKIM system.

The full archive of 71,848 emails with 26,506 attachments from 4,493 unique senders is provided for context.

WikiLeaks only certifies as verified the 21,075 emails marked with its green "DKIM verified" banner however based on statistical sampling the overwheling majority of the rest of the emails archive are authentic.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tQSGdK
via IFTTT

Η μανια των Malls στην Ελλαδα

Η έκφραση «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» επαληθεύεται για ακόμη μια φορά τόσο μετά το πράσινο φως που έλαβε η εταιρεία Artume A.Ε. για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος όσο και με τη δρομολόγηση της κατασκευής νέων μεγάλων εμπορικών κέντρων και της παράλληλης επέκτασης των παλιών.

Οσο κι αν αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να συντελούνται ο πολλαπλασιασμός και η περαιτέρω μεγέθυνση αυτών των μεγαθήριων της κατανάλωσης σε μια εποχή που η αγοραστική δύναμη συνεχίζει την κατιούσα, η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται σε ορισμένους παράγοντες που, συνδυαστικά, καθιστούν αυτές τις επιχειρηματικές επενδύσεις «χρυσές».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2veNp3a
via IFTTT

Η Ισλαμοφοβία στην Ελλάδα

Η άνοδος των ακροδεξιών και ρατσιστικών ιδεών συνιστά πανευρωπαϊκό φαινόμενο στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια προστέθηκε μια νέα διάσταση: η ισλαμοφοβία.

Στο πλαίσιο του πολυεθνικού ερευνητικού προγράμματος «Countering Islamophobia Through the Development of Best Practices» (για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://cik.leeds.ac.uk/), ερευνήθηκαν, σε πρώτη φάση, οι εκδοχές της ισλαμοφοβίας στον ελληνικό δημόσιο λόγο. Θα ακολουθήσει, σε δεύτερη φάση, η ανάδειξη και η επεξεργασία των counter-narratives απέναντι στο φαινόμενο και η διάδοσή τους (1).
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wdffdz
via IFTTT

Αρχιζει η συζητηση για το ασυλο στη Βουλη

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης αναμένεται να εξελιχθεί η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ξεκινά νωρίς το απόγευμα σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη, από την Ολομέλεια.

Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vkUQXE
via IFTTT

«Στενό μαρκάρισμα» ΕΕ σε Google για τις δωρεάν ειδήσεις

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει με τις εταιρείες-κολοσσούς της τεχνολογίας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ΜΜΕ και τις ειδήσεις να βρίσκονται αυτή τη φορά στο επίκεντρο. Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να βάλουν φόρο στο google news και αντίστοιχες πλατφόρμες που ενσωματώνουν ειδήσεις και τις παρέχουν δωρεάν στους χρήστες.

Οι λεγόμενοι «συναθροιστές ειδήσεων» (new aggregators) παρουσιάζουν στο διαδίκτυο αποσπάσματα (ή και ολόκληρα κείμενα) από επιλεγμένες ειδήσεις ΜΜΕ, κυρίως από πρακτορεία και εφημερίδας.

Το σχέδιο της ΕΕ είναι ο φόρος να καταβάλλεται στα μέσα ενημέρωσης, ενώ, την ενέργεια αυτή στηρίζουν, όπως αναμενόταν οι εφημερίδες, αλλά και κορυφαίοι όμιλοι των media, όπως η Newscorp του Ρούπερτ Μέρντοχ και η γερμανική Axel Springer.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2wdtpeu
via IFTTT

N.Y. Τimes: Ψυχροπολεμικές διαστάσεις πλέον στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Καθώς συμπληρώνεται ένας και πλέον χρόνος από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι διπλωματικές επιπτώσεις – η αποδόμηση δηλαδή του διμερούς πλαισίου σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας που είχε να παρατηρηθεί για δεκαετίες– κυριαρχούν στις εξελίξεις, σχολιάζει η εφημερίδα "The New York Times".
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στοιχημάτιζε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ που έκανε θετικά σχόλια για τον ίδιο και τον αυταρχικό τρόπο άσκησης της εξουσίας στη Μόσχα στον προεκλογικό αγώνα του 2016, θα συμπεριφερόταν στη Ρωσία με τον ίδιο θετικό τρόπο. Κυρίως, ότι θα αντιμετώπιζε τη Ρωσία ως υπερδύναμη που ήταν κάποτε ή τουλάχιστον ως μία μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη στο γεωγραφικό τόξο από τη Συρία μέχρι την Ευρώπη, δίνοντας έμφαση και στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναβαθμιστεί μετά δύο δεκαετίες που παρέμειναν σε στασιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ubTGs9
via IFTTT

21 εκατομμύρια σύγχρονοι δούλοι

Τουλάχιστον 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, στην πλειονότητα σεξουαλικής, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους σύγχρονους δουλέμπορους.
Αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΗΕ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tWbrAw
via IFTTT

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Οι φόροι που πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2018

Aντιμέτωποι με τον γνωστό φορολογικό «γολγοθά» βρίσκονται από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 εκατομμύρια πολίτες, αφού κάθε μήνα θα υπάρχει και μία υποχρέωση.

Εάν μάλιστα οι φορολογούμενοι επιλέξουν τον γκισέ της τράπεζας για την πληρωμή, τότε θα υπάρχει και επιβάρυνση.

Αναλυτικά:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eZFlx6
via IFTTT

Φορολογικα ραβασάκια σε 230.000 φορολογούμενους από τη μείωση του αφορολόγητου

Χρεωστικά ραβασάκια σε επιπλέον 230.000 φορολογούμενους έφερε η μείωση του αφορολόγητου.

Η ακτινογραφία των φετινών εκκαθαριστικών, σύμφωνα με Τα Νέα, αναδεικνύει τους μεγάλους χαμένους της δραστικής πρώτης μείωσης του αφορολόγητου από τα 9.545 ευρώ του 2015 σε έως και 8.636 για τα περσινά εισοδήματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hfH16o
via IFTTT

Εξαπλώνεται ραγδαία η απληρωσιά σε όλους τους εργασιακούς κλάδους

Σε γάγγραινα για την εργατική τάξη έχει μετατραπεί η πάγια πλέον τακτική της εργοδοσίας να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στερούνται και αυτά τα γλίσχρα μεροκάματα, που τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, με την ανοιχτή παρέμβαση των αστικών κυβερνήσεων, έχουν γίνει ακόμα πιο μικρά, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούνται σε απόγνωση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eZEVqw
via IFTTT

Οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην Κούβα

Στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου του Ιούλη συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν η «Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Κούβα» όπως και το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, κείμενα που καταψήφισε και τα δύο η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Τόσο το κείμενο της Συμφωνίας όσο και το ψήφισμα συνιστούν ένα οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην Κούβα, συγκρότησης αντιδραστικών μηχανισμών που θέτουν στο στόχαστρο τον κουβανικό λαό και τις κατακτήσεις της Επανάστασης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hfGukU
via IFTTT

Το πλοίο του ρατσισμού πέρασε από την κατεχόμενη Κύπρο

To πλοίο «C - Star» που έχουν ναυλώσει ακροδεξιοί, ρατσιστές και φασίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία για περιπολίες στη Μεσόγειο με πρόσχημα την «προστασία της Ευρώπης» από την «παράνομη μετανάστευση», με την επωνυμία «Defend Europe», βρέθηκε την Τετάρτη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και κρατήθηκε από τις αρχές του ψευδοκράτους, για να αφεθεί τελικά την Παρασκευή, με τις πληροφορίες να το θέλουν να πλέει προς την Κρήτη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2eZEMU0
via IFTTT

«Επιστροφή στις αγορές» για το κεφάλαιο, μνημόνια διαρκείας για το λαό

Τα κολακευτικά σχόλια από τους εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών κέντρων προς την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία ακολούθησαν την «επιτυχημένη έξοδο στις αγορές» την περασμένη βδομάδα, συνοδεύτηκαν από τη σταθερή επισήμανση για την «ανάγκη» προσήλωσης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Εκπρόσωποι αστικών επιτελείων εντός και εκτός Ελλάδας, όπως ο ΣΕΒ, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κ.λπ., επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας απαιτεί επίθεση διαρκείας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα και ούτε βήμα πίσω από όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής και περιγράφονται στα μνημόνια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2heRqzg
via IFTTT

Οταν ο Αλεξης Τσιπρας πηγε στο Πρωτο Θεμα και στον κομιστη ... "χωρις αναστολες" - φωτογραφιες

Εξοργισμένα εμφανίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης από την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα.

To Left.gr κάνει λόγο για «εφημερίδα του κιτρινισμού και της παραδημοσιογραφίας» ενώ ο Πολάκης μίλησε για «το πρωτο Φλεμα του μιζαδόρου κομιστή».

Θα συμφωνήσουμε με όλα τα σχόλια.

Το «Πρώτο Φλέμα», όμως, ήταν η εφημερίδα στην οποία έδινε συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014.

Επίσης τα γραφεία της εφημερίδας του κιτρινισμού και της παραδημοσιογραφίας επισκεπτόταν ο ίδιος πολιτικός το 2013 συνοδευόμενος από τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά, όταν επιχειρούσε να σχηματίσει συμμαχίες με τους ολιγάρχες που θα του επέτρεπαν την αναρρίχηση στην εξουσία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2f0w47Z
via IFTTT

Διαβαστε στο Χωνι: 35 εκατ. η άδεια. ΣΚΑΣΤΕ... τα!

Αυτή τη φορά… από τα 245 εκατ. ευρώ ξεκινάµε! Κρίµα τον αγώνα που έκαναν οι καναλάρχες. Κρίµα, κυρίως τον αγώνα που έκανε η ΝΔ υπέρ τους....

Στα 35 εκατ. ευρώ ορίστηκε η τιµή εκκίνησης για την κάθε τηλεοπτική άδεια

Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι θα δηµοπρατηθούν 7 νέες άδειες, το συνολικό τίµηµα δεν µπορεί να πέσει κάτω από τα 245 εκατοµµύρια ευρώ!

Οσα πλήρωσαν δηλαδή και πέρυσι το καλοκαίρι οι καναλάρχες, που παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις τους, δεν φαίνεται να κερδίζουν και τίποτα σηµαντικό. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2heMvym
via IFTTT

Βενεζουέλα: Στο 41,5% η συμμετοχή στις εκλογές - 10 νεκροι απο τα επεισοδια

Στο 41,5% μετρήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στις αμφιλεγόμενες εκλογές της Βενεζουέλας για η Συντακτική Συνέλευση, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.
Στις κάλπες προσήλθαν λίγοι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι. 
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αναγνώρισαν την εκλογική διαδικασία και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσμα που εισακούσθηκε. 
Η Συντακτική Συνέλευση θα διαθέτει υπερεξουσίες και στόχος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο είναι μέσω αυτού του σώματος να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vanqKz
via IFTTT

Σήμερα η α' δόση του φόρου εισοδήματος

Την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να καταβάλλουν σήμερα οι φορολογούμενοι. Η πληρωμή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις. Η δεύτερη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.
Όπως προέκυψε από την εκκαθάριση, το 41,58% των φορολογικών δηλώσεων ήταν χρεωστικές. Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν 3,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1.450 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uPrsW7
via IFTTT

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: σε 115 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και Μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα -μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών- ενώ άλλοι 22 χώροι και Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uPuGct
via IFTTT

Ηλεκτρονική Αθηνών :Η οικογένεια Λυμπερόπουλου και ο ρολος του βουλευτη Χαρη Θεοχαρη

Περίεργες συμπτώσεις συνοδεύουν ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κανόνια που έσκασαν στην Ελλάδα αυτό της Ηλεκτρονικής Αθηνών της εταιρείας που πτώχευσε αφήνοντας χρέη περίπου 50 εκατ ευρώ και πάνω από 500 ανέργους.
Η αίτηση πτώχευσης εκδικάστηκε μέσα σε πέντε ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της όταν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ανάλογες αιτήσεις συζητούνται ύστερα από έξι μήνες.
 Και μιλάμε για περίεργες συμπτώσεις διότι την περίοδο εκείνη αντιπρόεδρος της Ηλεκτρονικής Αθηνών ήταν ο πατέρας του εφέτη Παναγιώτη Λυμπερόπουλου,πρώην αρεοπαγίτης Λουκάς Λυμπερόπουλος και μέτοχος της εταιρείας η σύζυγός του σημερινού αντιπροέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tPKpH4
via IFTTT

Διάβημα Κύπρου στις ΗΠΑ για τουρκική Naftex σε τμήμα της ΑΟΖ

Σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον πρόκειται να προβεί η κυπριακή κυβέρνηση για Naftex της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι εκδόθηκε για τη δραστηριότητα πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Η περιοχή, που δεσμεύθηκε για τη Δευτέρα, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με στόχο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uakjhl
via IFTTT

Κατατέθηκαν 500 τροπολογίες τους τελευταίους 21 μήνες

Τον αριθμό «500» αγγίζει, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό «πινάκιο» της Βουλής, το πλήθος των υπουργικών τροπολογιών που έχουν κατατεθεί –και, φυσικά, ψηφιστεί– κατά την τρέχουσα ΙΖ΄ κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή τους τελευταίους 21 μήνες. Με άλλα λόγια, αντιστοιχούν περίπου 23 τροπολογίες κάθε μήνα.

Οι ρυθμοί, πάντως, φαίνεται πως κατά περιόδους επιταχύνονται ραγδαία. Οσα συνέβησαν ειδικά το τελευταίο 48ωρο στο Κοινοβούλιο καταδεικνύουν πως η κατάθεση τροπολογιών γινόταν ακόμα και ανά πεντάλεπτο! Στέλεχος του Ποταμιού –η Κ.Ο. του οποίου πρώτη αποχώρησε από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο νομοθέτησης– επισημαίνει την πυκνότητα του κυβερνητικού χρόνου νομοθέτησης μέσω τροπολογιών, αναφέροντας συνοπτικά τις ώρες κατάθεσης: 12.55 – 13.00 – 13.05 – 13.15 – 13.20 – 13.25 – 13.30 κ.λπ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tUHzoc
via IFTTT

SOS εκπέμπει η μεταλλευτική βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ

Αποκαλυπτική της χρόνιας κακοδιαχείρισης της ΛΑΡΚΟ, επί σειρά διοικήσεων, των πελατειακών σχέσεων και της αδυναμίας εκπόνησης και στήριξης ενός βιώσιμου επενδυτικού σχεδίου ήταν η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που προκλήθηκε έπειτα από αίτημα βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αφορμή για τη συζήτηση το νέο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ιστορική μεταλλευτική βιομηχανία νικελίου, το οποίο περιέγραψε με δραματικούς τόνους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανθιμος Ξενίδης. «Η διοίκηση της εταιρείας είναι σε μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Δουλεύουμε, παράγουμε και πουλάμε κάτω του κόστους. Αυτό μπορείς να το κάνεις αλλά για λίγο χρονικό διάστημα, εμάς διήρκεσε πολύ. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», είπε. Οι αποφάσεις ωστόσο που όλοι συμμερίζονται ότι πρέπει να ληφθούν, προεξάρχοντος του εποπτεύοντος υπουργού Γιώργου Σταθάκη, δεν είναι καθόλου εύκολες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uaGrbo
via IFTTT

Ελλαδα 2017: Οι γενιες των 265 και 380 ευρω ειναι γεγονος και μαρτυρουν την απολυτη εξαθλιωση των νεων

Αποκαρδιωτικά τόσο για τους νέους όσο και για όσους ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων είναι τα ευρήματα από την επεξεργασία του «μισθολογίου» στον ιδιωτικό τομέα. Οπως προκύπτει από την αναλυτική επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώνονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, για να έχει πιθανότητες εξασφάλισης ενός τετραψήφιου καθαρού μισθού ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει περάσει τα 50.

Οσον αφορά τους νέους κάτω των 30 ετών τα νούμερα απλώς αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα: ο νέος ηλικίας 24 ετών αμείβεται σήμερα στην Ελλάδα με 380 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, ενώ ο ηλικίας 18 ετών –αν βρει δουλειά– θα πρέπει να συμβιβαστεί με 265 ευρώ καθαρά κατά μέσο όρο.

Το 2016 έφερε νέα επιδείνωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ το σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια. Από τη στιγμή που η προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής –αλλά και της πολιτικής που επιβάλλουν οι δανειστές– είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων, έστω και με μαζική αύξηση των μερικώς απασχολούμενων, οι αμοιβές σε μέσο επίπεδο θα υποχωρούν ολοένα και χαμηλότερα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tUYBT7
via IFTTT

Αντίποινα Πούτιν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Απομακρύνει 755 Αμερικανούς διπλωμάτες

Σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα προχωρά το Κρεμλίνο.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, το προσωπικό που υπηρετεί στο αμερικανικό διπλωματικό σώμα στη Ρωσία θα μειωθεί δραστικά κατά 755 άτομα και θα ανέρχεται πλέον σε 445 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uafJ2J
via IFTTT

Με... «ισοδύναμα» προειδοποιεί η Μόσχα για κάθε νέα κύρωση των ΗΠΑ

Η ρωσική κυβέρνηση θα απαντήσει «με ισοδύναμο τρόπο» σε κάθε νέα κύρωση των ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, τρεις ημέρες μετά την ψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Εάν η αμερικανική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει προς την... επιδείνωση, εμείς θα απαντήσουμε με ισοδύναμο τρόπο» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tUqcUK
via IFTTT

ΨΝΑ:Το αφεντικό πληρώνει τις καθαρίστριες 800 στην τράπεζα και τα ζητά πίσω «στο χέρι»

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών των καθαριστριών του Νοσοκομείου τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων πιστώνονται 800€ από το Ιδιωτικό Συνεργείο Καθαρισμού. Η εταιρεία προφασίζεται ΄΄ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ΄΄ και απαιτεί από τους εργαζόμενους να τα επιστρέψουν με την μορφή μετρητών και με την συνοδεία υπαλλήλων της είτε στα ΑΤΜ είτε στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uarRRa
via IFTTT

Ν. Παππάς: Η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ επιβεβαιώνει ότι πρέπει να υφίσταται τίμημα για τη χρήση του τηλεοπτικού φάσματος

«Με τη γνώμη του ΕΣΡ επί της τιμής εκκίνησης, που ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος μιας διαδικασίας, που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πριν από αρκετά χρόνια», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα Documento.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tUHxwA
via IFTTT

Ευ.Τσακαλώτος: Η έκδοση ομολόγου ήταν ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα - Ο φαυλος κυκλος χρεους συνεχιζεται

O υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «Αριστερά και πελατειακό κράτος είναι έννοιες ασυμβίβαστες» και προσθέτει: «οι δικές μας προσπάθειες είναι να δημιουργήσουμε σαφείς κανόνες, διαφάνεια, αλλά την ίδια στιγμή και να ενθαρρύνουμε τους δημόσιους λειτουργούς ώστε χωρίς φόβο, χωρίς ανασφάλεια προκειμένου να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».
Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές διατηρούν την αβεβαιότητα και οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας και συμμαχιών, αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uaA33H
via IFTTT

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Siemens

Ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης για σκέλος της υπόθεσης της Siemens από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας πριν από λίγο.
Ένοχοι κρίθηκαν και το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς. Ο Ηλίας Γεωργίου κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ ο Αριστείδης Μαντάς για απλή συνδρομή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας λόγω παραγραφής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2w65ZrB
via IFTTT

Wikileaks νέα διαρροή: Achilles, Aeris και SeaPea

Wikileaks σειράς Vault 7 συνέχεια: Tο Wikileaks δημοσίευσε περισσότερα hacking εργαλεία της CIA στη σειρά Vault 7 . Η ιστοσελίδα αποκαλύπτει νέα εγχειρίδια για τρία εργαλεία που ονομάζονται Achilles, Aeris και SeaPea, και φέρεται να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project της CIA που ονομάζεται Imperial.
Κάθε ένα από τα τρία εργαλεία έχει διαφορετικό σκοπό και έχει αναπτυχθεί για να στοχεύει διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Achilles 

Το πρώτο από αυτά τα εργαλεία ονομάζεται Achilles και είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα για την προσθήκη trojan σε macOS DMG εγκαταστάτες.

Σύμφωνα με τον οδηγό χρήσης που κυκλοφόρησε το WikiLeaks, το Achilles επιτρέπει σε έναν χειριστή να προσθέσει ένα εκτελέσιμο αρχείο σε ένα αρχείο DMG για μια εφάπαξ εκτέλεση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2v3fCKP
via IFTTT

Νεκρή καρκινοπαθής κρατούμενη του Κορυδαλλού-Κινητοποίηση από τις συγκρατούμενές της

Επεισόδια και αναταραχή δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από θάνατο καρκινοπαθούς γυναίκας την οποία αρνήθηκαν να κρατήσουν για νοσηλεία και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο κελί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συγκρατούμενές της, η γυναίκα διαγνώστηκε με τρεις όγκους στο κεφάλι οι οποίοι ωστόσο δεν φάνηκαν αρκετοί για να πείσουν τους ιατρούς πως χρήζει άμεσης νοσηλείας και την υποχρέωσαν να επιστρέψει στο κελί της όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. 

Μετά το τραγικό συμβάν οι κρατούμενες πραγματοποίησαν στάση αρνούμενες να επιστρέψουν στους θαλάμους τους μέχρι την επέμβαση δυνάμεων από πτέρυγα των ανδρών.

Η επιστολή των κρατουμένων γυναικών:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2uHYZBM
via IFTTT

Είσοδο 10 ευρώ σε Ελαφονήσι και Μπάλο ζητούν οι ξενοδόχοι!

Την πρόταση της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων να επιβληθεί είσοδος 10 ευρώ στις παραλίες Ελαφονησίου και Μπάλου, με πρόσχημα την προστασία τους από την ανεξέλεγκτη ροή του κόσμου, καταγγέλλει η ΤΟ Χανίων του ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, να μη δεχτούν να πληρώνουν για να κάνουν ένα μπάνιο και να διεκδικήσουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΟ Χανίων του Κόμματος έχει ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2tP1Ew2
via IFTTT

Τα 'φιλέτα' της ΔΕΗ θέλει προς πώληση η Κομισιόν

Η συμφωνία με τους δανειστές για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης περιλαμβάνει ως γνωστόν και την υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να εκποιήσει το 40% της λιγνιτικής δυναμικότητας της ΔΕΗ. Για το τι θα περιλαμβάνει όμως το προς πώληση πακέτο, ποιες δηλαδή μονάδες θα βγούν με «πωλητήριο», η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2u4i9zH
via IFTTT