Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Προβλέψεις της Κομισιον για την Ελλάδα το 2020: Ύφεση 9,7% το 2020 και 160.000 νέοι άνεργοι

Ο κόσμος έχει μείνει χωρίς δουλειά και χρήματα - Τους επόμενους μήνες θα φανει στην ευρύτερη οικονομία η γενικευμένη πείνα που υπάρχει και η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των περισσότερων - "Κερασάκι" και οι δεκαδες χιλιάδες άνεργοι στο τομέα του τουρισμού

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι η πιο ευάλωτη οικονομία της Ευρωζώνης και αυτό διότι με βάση την δομή της δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στις μικρές επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείει να υπάρξει και δυσμενέστερο, σενάριο καταγράφοντας και πρόβλεψη για πτώση 30% στις επενδύσεις αλλά με ανάκαμψή τους κατά 33% το 2021.


Στα θετικά σημεία της έκθεσης το γεγονός ότι ενώ βλέπει τα πράγματα «μαύρα» το 2020, θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει ταχύτερα το 2021, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Υπολογίζει το κόστος των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης στο 6,9% του ΑΕΠ αλλά και σε επιπλέον 1,9% του ΑΕΠ μέτρων ρευστότητας. Καταγράφει επιπλέον δημοσιονομικούς κινδύνους, πέραν της κρίσης που συνδέονται με δικαστικές αποφάσεις με τις υποθέσεις της ΕΤΑΔ και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3b5z1f7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου