Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η ανακοινωση της συλλογικοτητας Ρουβικωνας για την επιθεση στις εγκαταστασεις του Μυτιληναίου και την δραση της εταιρειας

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων εδώ και καιρό εκκρεμεί η αδειοδότηση εξόρυξης βωξίτη, αλλά και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Και στις δυο περιπτώσεις εμπλέκονται εταιρίες που ανήκουν στον όμιλο Μυτιληναίου.

Είναι γνωστό και στον τελευταίο κάτοικο αυτής της χώρας πως το κεφάλαιο με την άμεση συνέργεια και συμμετοχή του επίσημου κράτους, λεηλατεί με κάθε τρόπο τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του. Στο όνομα την υποτιθέμενης ανάπτυξης, οι κάθε είδους επιχειρηματίες λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, έχοντας για συνεταίρους τους κρατικούς μηχανισμούς και φορείς, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Αυτή η σχέση διαπλοκής του πολίτικου με τον επιχειρηματικό κόσμο, δομικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, αφήνει πίσω της την απόλυτη καταστροφή.

Αν και ο Μυτιληναίος δεν ακολουθεί την πεπατημένη του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα όπου με δουλείες του αέρα έχτισαν τα λεγόμενα νέα τζάκια αλλά κινείται στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας, η οικονομική αυτοκρατορία του στηρίζεται στην καταστροφή της φύσης, στην καταλήστευση των φυσικών πόρων, στην διαπλοκή και φυσικά στο ξεζούμισμα των 4.500 περίπου εργαζόμενων του.

Ας δούμε όμως λίγα από τα "επιτεύγματα" του ομίλου, που την τελευταία δεκαετία κατάφερε εν μέσω της κρίσης που κατέστρεψε οικονομικά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και ώθησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας στη εξαθλίωση και τη απόγνωση, να "μεγαλουργήσει" και τώρα φιγουράρει ως ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στην ανατολική Ευρώπη.

Οι βασικές εταιρίες του ομίλου είναι τρεις η Αλουμίνιο της Ελλάδας (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), η ΜΕΤΚΑ και η Protergia. Φυσικά αυτές πλαισιώνονται από ένα δίκτυο θυγατρικών που λειτουργούν ως προμηθευτές η ως εργολάβοι. Οι βασικοί τομείς όπου δραστηριοποιείτε ο όμιλος είναι: η μεταλλουργεία από την εξόρυξη του βωξίτη μέχρι την παραγωγή αλουμινίου, η ενέργεια κυρίως μέσω της εγκατάστασης και εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων, οι κατασκευές ενεργειακών έργων και τα αμυντικά συστήματα, καθώς κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της ΕΛΒΟ μαζί με το management.

Τα τελευταία μόνο χρόνια καμιά δεκαριά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σακατευτεί στις φάμπρικες του Μυτιληναίου, κάποιοι από αυτούς εργάζονταν άμεσα στις εταιρίες του ομίλου, ενώ κάποιοι δούλευαν σε υπεργολάβους κατά την συνηθισμένη πρακτική.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2obPJDk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου