Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Καθαίρεση των 2 τελευταίων ορόφων στο COCO-MAT ATHENS BC που κρύβει τον Παρθενώνα

Επειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, το ΚΑΣ γνωμοδότησε χθες αργά το βράδυ υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου στη περιοχή Μακρυγιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Το οικοδόμημα έχει αποπερατωθεί και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, ενώ από τη σύνθεση του συμβουλίου έλειπε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου.

Πώς φτάσαμε ώς εδώ

Η υπόθεση του δεκαώροφου ξενοδοχείου απασχόλησε και πέρυσι το γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού και μάλιστα πήρε μεγάλη δημοσιότητα, καθότι αποκάλυψε σοβαρά ζητήματα ελέγχου της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. 

Το θέμα της ανέγερσης της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας ετέθη στο ΚΑΣ άλλες δύο φορές μέσα στο 2019 έπειτα από αίτημα κατοίκων, με το σκεπτικό ότι το ύψος του αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής, και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στις συζητήσεις του γνωμοδοτικού οργάνου διαπιστώθηκε ότι η τελική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου δεν πέρασε από την κρίση του, ως όφειλε, για λόγους που θα έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2zhkU94
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου