Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Προετοιμάζουν στην Ελλάδα «εφεδρείες» για εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής»

Ενα πολυπλόκαμο δίκτυο, με εργαστήρια, σεμινάρια και συμπράξεις ΜΚΟ, Τμημάτων Πανεπιστημίων κ.ο.κ., και στόχο την ενεργότερη συμμετοχή στις ευρωατλαντικές εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής» εντός κι εκτός συνόρων, στήνεται βήμα βήμα στην Ελλάδα, από την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τις «ευλογίες» φυσικά και των αστικών κυβερνήσεων.

Ως «προμετωπίδα» στην προσπάθεια αυτή μπαίνει το ζήτημα «αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης» και των ψευδών ειδήσεων (fake news), ως κομμάτι των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών», που προέρχονται από ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ενταγμένο στη συνολικότερη στρατηγική και τους σχεδιασμούς τους, ενώ και εδώ η Ελλάδα είναι βαθιά μπλεγμένη στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.


Μεγάλο δίκτυο παρέμβασης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ξεχωριστό ρόλο σε τέτοιες δράσεις έχει αναλάβει - ποιος άλλος; - η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αποθρασυμένη από την πολιτική του «μεντεσέ» για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αποφασιστικά η ΝΔ, έχει στήσει ένα ευρύ δίκτυο παρέμβασης τόσο σε φοιτητές δημοσιογραφίας και ΜΜΕ όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, στο όνομα της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης και των «fake news». 
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τέτοιων σεμιναρίων αποτελεί αυτό του περασμένου Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, όπου δημοσιογράφοι και φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ παρακολούθησαν το πρώτο εργαστήριο του νεοϊδρυθέντος «Κέντρου Ερευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία (Digital Communication Network Southeast Europe Hub - DCN-SEE)», του ΑΠΘ, στο κτίριο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Το εργαστήριο οργανώθηκε σε συνεργασία με τη «δεξαμενή σκέψης» «Atlantic Council» και τη στήριξη της αμερικάνικης πρεσβείας.
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του συγκεκριμένου αυτού Κέντρου, στις 13 Δεκέμβρη του 2019, στο ΑΠΘ, ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, είχε χαρακτηρίσει τη λειτουργία του Κέντρου αυτού «ζωτικής σημασίας» για τη δουλειά της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/3bxUbCZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου