Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ντόμινο οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο "παραχώρησης" προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook στην Cambridge Analytica για πολιτικούς σκοπούς

Το Facebook εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά τις κατηγορίες ότι πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κατέληξαν παράνομα στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.
Εξαιτίας του εύρους του σκανδάλου μια βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή ζήτησε χθες Τρίτη από τον Ζάκερμπεργκ να παρουσιαστεί ενώπιόν της για να της δώσει εξηγήσεις, ενώ του έχει δώσει διορία ως τη Δευτέρα για να απαντήσει στο αίτημά της. 
«Ερευνούμε κατά πόσο το Facebook ασφάλισε και προστάτευσε τις προσωπικές πληροφορίες στην πλατφόρμα και κατά πόσο, όταν ανακάλυψαν την απώλεια των δεδομένων, ενήργησαν δραστικά και κατά πόσο ήταν ενήμερος ο κόσμος», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ντέναμ, επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής Πληροφοριών στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος έχει επίσης κληθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο «θα εξετάσει ενδελεχώς» αυτή «την απαράδεκτη παραβίαση του δικαιώματος στον εμπιστευτικό χαρακτήρα των δεδομένων».

Στις ΗΠΑ οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σκάνδαλο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GfHGjs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου