Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Το νέο τοπίο στο Ασφαλιστικό "κλειδώνει" με τέσσερις εγκυκλίους, που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου, για την εθνική - ανταποδοτική σύνταξη, τις συντάξεις χηρείας και τον ανακαθορισμό των παλαιών συντάξεων. Ο χάρτης των ανατροπών αναδεικνύει χαμένους και διασωθέντες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 Σαρωτικές ανατροπές στις συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα «κλειδώνουν» με τις εγκυκλίους για τον νέο τρόπο υπολογισμού που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου. 
Όπως αναφέρει το Έθνος, οι εγκύκλιοι οριστικοποιούν το νέο τοπίο της εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, όπως θα υπολογίζονται με ενιαίους κανόνες για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση μετά τις 12 Μαΐου 2016. Ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο. Μοναδική διαφορά είναι πως στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις θα προστεθεί η «προσωπική διαφορά» ώστε να διασωθούν. Το νέο σύστημα ευνοεί όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές έως 1.000 ευρώ (χαμηλόμισθους) και χρόνο ασφάλισης κυρίως από μία 20ετία και πάνω.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iyDgZB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου