Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

'ΝΑΙ' ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ...ΔΩΡΕΕΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ...ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΩ ΣΕ "ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ" ΘΕΜΑΤΑ...

Συνταγματική χαρακτηρίζει την απόλυτη κατάργηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων μέσω ανωνύμων δωρεών η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.   
Με την υπ' αριθμ. 7/2016 γνωμοδότησή της, η Αρχή απαντά σε ερώτημα σχετικά με σχέδιο Νόμου που καταθέτει η κυβέρνηση για το πολιτικό χρήμα. Την Αρχή απασχόλησε η καταχώριση ονομαστικής χρηματικής δωρεάς ως προς το ότι συνιστά επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
"Η απόλυτη κατάργηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων μέσω ανωνύμων δωρεών είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και δεν προσβάλλει το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων/δωρητών" αναφέρεται επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2iXPIy8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου