Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ;

Ο Θέμος Αναστασιάδης το 2007 εμφανίστηκε να διαθέτει περισσή ευχέρεια και έξη στη μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ. Τον Ιούλιο κατέθεσε 5,25 εκατ. ευρώ στα ταμεία της BNP Paribas στο Κολωνάκι. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου πιάστηκε με επιταγές 1,1 εκατ. μόλις έβγαινε από τη Γενεύη και περνούσε σε γαλλικό έδαφος.

Τι συνέβαινε και ένας μάλλον διασκεδαστικός δημοσιογράφος βρισκόταν γεμάτος εκατομμύρια σε συναλλαγές που δεν ήταν νόμιμες; Η κοινή γνώμη στράφηκε όλα αυτά τα χρόνια στην υπόθεση των πέντε εκατομμυρίων, ίσως παρασυρμένη από το ύψος του ποσού και το ελληνικό παρασκήνιο. Η υπόθεση που αποτελεί κλειδί στο οικονομικό φαινόμενο Θέμος Αναστασιάδης είναι αυτή στα γαλλοελβετικά σύνορα. Ο Θ. Αναστασιάδης δεν υπεβλήθη σε ξαφνικό έλεγχο από Γάλλους τελωνειακούς σε μια περιοχή του κόσμου (τα σύνορα της ελβετικής Γενεύης με τη Γαλλία) όπου ποτέ δεν διεξάγεται κανένας τελωνειακός έλεγχος.

Τον Θέμο και ΟΛΑ γύρω από τις οικονομικές συναλλαγές του φαίνεται πως κάρφωσαν οι Αμερικανοί στις γαλλικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν και παράγοντες της τότε κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Υπό το πρίσμα των νέων πληροφοριών, το ερώτημα δεν είναι μόνο πού βρήκε τόσα εκατομμύρια ο Θέμος και αν είναι νόμιμα, αλλά γιατί οι Αμερικανοί να ενδιαφερθούν για έναν Ελληνα δημοσιογράφο, ακόμη και αν υποθέσουμε πως κουβαλούσε χρήματα από φοροδιαφυγή. Γιατί ήθελαν να τον χτυπήσουν και τι απειλητικό για τα αμερικανικά συμφέροντα εξέφραζε ο αθώος προαγωγός του κάλλους των ημίγυμνων καλλονών;

Το άγνωστο παρασκήνιο της σύλληψης στα γαλλοελβετικά σύνορα και το «ραβασάκι» από τις ΗΠΑ
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, ένας απλός τελωνειακός υπάλληλος σταμάτησε τον Θ. Αναστασιάδη καθώς περνούσε στο έδαφος της γαλλικής μύτης που εμβολίζει τη Γενεύη, στο Τονέ Βαλάρ, κοντά στη λίμνη Λεμάν. Ο Αναστασιάδης οδηγούσε μια Mercedes με ιταλικές πινακίδες CB 999 SS. Του ζήτησε να σβήσει τη μηχανή και να επιτρέψει τον ασυνήθιστο για την περιοχή τελωνειακό έλεγχο. Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, του ζήτησε το σημειωματάριό του και δείχνοντας ότι γνωρίζει ακριβώς τι ψάχνει, έβγαλε από το filofax του δημοσιογράφου μερικές κρυμμένες επιταγές, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, είχε επιταγή 760.000 ευρώ, μια επιταγή 158.000 δολαρίων και μια ακόμη 158.000 στερλινών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2jQkzh6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου