Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

NSA | ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΑ Π.Α.Ν.Τ.Α ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

1.700.000.000. Τι λέτε να είναι αυτό το νούμερο; 1,7 δισεκατομμύρια πιο απλά.
Σας φαντάζει εξωπραγματικό; Και όμως, τόσα είναι τα τηλεφωνήματα, μέιλ και εν γένει επικοινωνίες που υπέκλεπτε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η γνωστή NSA το 2010. Και πού 'στε ακόμα...

700.000 δικτυακές συνομιλίες (Voice Over IP / VoIP) αποθήκευε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η NSA το 2013, συμπεριλαμβανομένων των δικτυακών κλήσεων και των κλήσεων μέσω Skype.

Ούτως ειπείν, ο κοσμάκης πληρώνει τους φόρους του για να τον... παρακολουθούν.

Το μεγάλο «μπαμ» για τις παρακολουθήσεις και το μεγάλο σούσουρο έγινε όταν ο περιβόητος Edward Snowden, υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (ΝSA), έδωσε στην δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα τα οποία αποκάλυπταν το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφάρμοζαν η NSA και η CIA αλλά και τις μεθόδους παρακολούθησης όλων μας από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο 29χρονος, διάνοια στα κομπιούτερ, που εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) σόκαρε τους πάντες τον Ιούνιο του 2013 αποκαλύπτοντας την ομπρέλα παρακολούθησης της κυβέρνησης σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα. Με τις αποδείξεις που διέρρευσε για τα συμβάντα με την παρακολούθηση του Διαδικτύου και κάθε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας, από την NSA, η μαζική παρακολούθηση πλέον δεν ήταν κάτι για το οποίο από χρόνια προειδοποιούσαν κάποιοι «γραφικοί» - όπως ήθελαν πολλοί να τους αποκαλούν. Καθόλου τυχαίο που η CIA ζητάει την κεφαλή του επί πίνακι.
Αυτά που είπε αναστάτωσαν όλες τις κυβερνήσεις και άνοιξαν έναν δημόσιο διάλογο πάνω στους κινδύνους της παρακολούθησης και της παραβίασης της ιδιωτικής μας ζωής.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι παίζει...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2jBH1No
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου