Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πανδημία… “δωρεών” και γλειψίματος… “ευεργετών” | Κορωνοϊος - Covid-19

Δίπλα στην πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεσπάσει και μια πανδημία… "ευεργεσίας". Καθημερινά, μια σειρά εταιρείες, ιδρύματα πλουτοκρατών και επιφανείς αστέρες της αστικής μας τάξης ανακοινώνουν δωρεές προς το Δημόσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  δείχνοντας έτσι το φιλάνθρωπο πρόσωπο και την αστείρευτη κοινωνική ευαισθησία που κατακλύζει το είναι τους.

Φυσικά στην περίπτωσή τους το απόσπασμα της ανακοίνωσης (δημοσιεύεται ολόκληρη στη συνέχεια του κειμένου) που εξέδωσε η ΤΕ ΚΙΛΚΙΣ – ΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, με αφορμή τους "ευεργέτες" της συγκεκριμένης περιοχής, τυγχάνει πλήρους ισχύος για όλη την επικράτεια: 

"Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι επιχειρηματίες κάνουν (σσ: "ευεργεσίες") "με ξένα κόλλυβα κηδεία". Τις χορηγίες, στην πραγματικότητα, τις κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την απλήρωτη δουλειά τους, από την υπερεκμετάλλευση, από την υπέρογκη φορολογία τους και όχι οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που τόσα χρόνια -ακόμα και σήμερα- λαμβάνουν προνόμια εκατομμυρίων ευρώ μέσω ενισχύσεων, φοροαπαλλαγών, στήριξη από το κράτος".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2UYS5Wa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου