Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«Μείνετε σπίτι και πλύνετε χεράκια»: Η οδηγία του ΕΟΔΥ σε θετικό ασθενή με βεβαρημένο ιστορικό

ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...
Η είσοδος των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν ελέγχεται υγειονομικά, αλλά αρκεί μία δήλωση του καπετάνιου ότι το πλήρωμα είναι υγιές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr. Mαθαίνουμε επίσης ότι στο νοσοκομείο Κιλκίς βρέθηκε θετική εγκυμονούσα πρόσφυγας, η οποία δεν παρουσίαζε συμπτώματα, όπως και η πρόσφυγας από τον καταυλισμό της Ριτσώνας. Η τελευταία, σύμφωνα με άλλες πηγές που μίλησαν στο Tvxs.gr, ταξίδεψε από τη Χαλκίδα στην Αθήνα με λεωφορείο και μετά πήρε το μετρό, αλλά η διαδρομή της δεν έχει επίσης ελεγχθεί. 
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη αφορά ασθενή με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε κορονοϊό και βεβαρημένο ιστορικό υγείας, η περίπτωση του οποίου αναδεικνύει τις ελλείψεις του call center ιδιωτικής εταιρείας, στην οποία ο ΕΟΔΥ είχε αναθέσει την ιατρική καθοδήγηση των πολιτών που τηλεφωνούν για οδηγίες. Μετά από 4 τηλεφωνικές επικοινωνίες  και με τις οδηγίες του call center να περιορίζονται στο «μένουμε σπίτι και πλένουμε χέρια», ο 38χρονος ασθενής αναγκάστηκε να κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, όπου βγήκε θετικός στον ιό όπως και η σύζυγός του. Τηλεφώνησε ξανά στον ΕΟΔΥ και ζήτησε να μιλήσει με γιατρό, που χαρακτήρισε τις προηγούμενες οδηγίες που του δόθηκαν «εγκληματικές που χρήζουν καταγγελίας». Στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και τη δημοσιογράφο Τζούλυ Τσίγκα η μητέρα του 38χρονου, φαρμακοποιός Κική Καρυδάκη, διηγήθηκε το περιστατικό: 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2JBxzpa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου