Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ EUROGROUP - Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το Eurogroup υιοθέτησε τη Δευτέρα το πακέτο βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τα οποία παρουσίασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Πρόκειται για μέτρα που αθροιστικά θα επιφέρουν μία ελάφρυνση της τάξεως του 20% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Επίσης, συνολικά ως το 2060, θα αποδώσουν μείωση του κόστους για τις μεικτές δανειακές ανάγκες κατά 5% του ΑΕΠ.

Τα μέτρα αφρούν σε: (α) εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμών, με το μέσο χρόνο ωριμάνσεων να αυξάνεται στα 32,5 χρόνια από τα 28 χρόνια, (β) Μείωση του επιτοκιακού ρίσκου με την εφαμοργή σειράς μεθόδων. Οι μέθοδοι αυτές -ανταλλαγές ομολόγων κ.λπ.- μπορεί να έχουν κάποιο προσωρινό κόστος. (γ) Αρση αυξημένου επιτοκιακού περιθωρίου για εξαγορά χρέους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος για το 2017.

Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά και για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2h03Vxd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου