Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αποκαλύψεις για τη βίαια δράση του Μακη Βορίδη της ΝΔ στο νέο βιβλίο του Δημητρη Ψαρρά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, «Η κληρονομιά ενός δικτάτορα: Παπαδόπουλος, Μιχαλολιάκος, Βορίδης» που διανέμεται σήμερα μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Το απόσπασμα που ακολουθεί αφορά τη δράση του Μάκη Βορίδη όταν αναλαμβάνει επικεφαλής της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, του κόμματος του έγκλειστου τότε δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αξίζει όμως να αγοράσετε την εφημερίδα για να το διαβάσετε ολόκληρο.

«Τον Μάρτιο του 1985 ο Βορίδης διαγράφτηκε ως φασίστας από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών της Νομικής Σχολής. Στο διώξιμό του από τη συνέλευση πρωτοστάτησαν οι  φοιτητές  της  ΔΑΠ, στην οποία είχε προσχωρήσει νωρίτερα, για να ασκήσει τη δική του επιρροή. Ο ίδιος και η Νεολαία ΕΠΕΝ συνέχισαν την "εξωκοινοβουλευτική" δράση. Αντιγράφω από το πρωτοσέλιδο των Νέων: «Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους  κατάστασης, επιχείρησε  να  κάνει  χτες  το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για "την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία". Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία  τους  (Ακαδημίας  και  Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε τον γνωστό Μάκη Μπορίδη".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2umLTv9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου