Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Το 2014 η πλατφόρμα ερευνητικής δημοσιογραφίας Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) είχε αποκαλύψει την ύπαρξη ενός εγκληματικού δικτύου που διακινούσε τεράστια ποσά έξω από τη Ρωσία, ξεπλένοντας δισεκατομμύρια μέσω ευρωπαϊκών τραπεζών.

Τώρα το OCCRP μαζί με την εφημερίδα Novaya Gazeta αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την πλήρη εικόνα μιας υπόθεσης διαφθοράς που αφορά, ως συνήθως, ισχυρούς επιχειρηματίες και αμαρτωλές τράπεζες

Με τη συνεργασία δημοσιογράφων-ερευνητών σε 32 χώρες, στους οποίους μοιράστηκαν τραπεζικά δεδομένα που διέρρευσαν στο OCCRP, αποκαλύφθηκε ότι δισεκατομμύρια «βγήκαν» από τη Ρωσία και διοχετεύτηκαν σε 112 τραπεζικούς λογαριασμούς στην ανατολική Ευρώπη και από εκεί σε τράπεζες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η έρευνα έδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων τελικά «επέστρεψε» με αυτό τον τρόπο στις τσέπες Ρώσων επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, την τεχνολογία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όλοι έχουν «κερδίσει» συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων είτε απευθείας με τη ρωσική κυβέρνηση είτε με κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nvHALi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου