Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Νέα ερωτήματα γύρω από τη μεταχείριση των κρατουμένων σε μυστική φυλακή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν εγείρουν οι καταγγελίες δύο Τυνήσιων περί άγνωστων μέχρι σήμερα βασανιστηρίων. Οι δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι παρέμειναν επί 12 χρόνια κρατούμενοι στη συγκεκριμένη φυλακή, κάνουν λόγο για μια αυτοσχέδια ηλεκτρική καρέκλα, αλλά και για άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ράιαν Τραπάνι, επιμένει ότι «εξετάστηκαν τα αρχεία» της CIA «και δεν βρέθηκε τίποτε που θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτούς τους νέους ισχυρισμούς».

Ο Ντάνιελ Τζόουνς, ωστόσο, ο οποίος είχε ηγηθεί μιας έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας για το πρόγραμμα φυλακίσεων της υπηρεσίας, ανέφερε πως οι μαρτυρίες των δύο Τυνήσιων, του Ρίντα αλ Νατζάρ, 51 ετών, και του Λοτφί αλ Αραμπί ελ Γερίσι, 52 ετών, είναι σημαντικές διότι ελάχιστα είναι γνωστά για τη μυστική φυλακή Cobalt. Στην εν λόγω φυλακή, το 2002, αφγανός κρατούμενος είχε πεθάνει από το ψύχος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dq512q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου