Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ "ΧΑΛΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ!

Το παλαιό σύστημα της διαπλοκής και τα αρπακτικά από το εξωτερικό μόνο με καλό μάτι δεν είδαν την ολοκλήρωση (με απόλυτη επιτυχία και το μικρότερο δυνατό τίμημα για τον Έλληνα φορολογούμενο) της διαδικασίας της ανακεφαλοποίησης.
Η σπέκουλα των κινδυνολόγων δεν έχει σταματήσει και είναι δεδομένο ότι εκπορεύεται από συμφέροντα που έχουν λόγους να θέλουν τις τραπεζικές μετοχές "υπό πίεση" αλλά - προφανώς - και από πολιτικούς κύκλους που κάνουν μικροπολιτική αδιαφορώντας για το συμφέρον της Ελλάδας.

Όπως σημείωνει και η Αμαλία Κάτζου, με άρθρο της, στο sofokleousin.gr, μια νέα εποχή αρχίζει για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, που είναι πλέον επαρκώς θωρακισμένο για να αντεπεξέλθει χωρίς προβλήματα και στις δυσμενέστερες δυνατές εξελίξεις.

Ομως, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των ανακεφαλαιοποιήσεων, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος περίεργης - έως "υποπτης" - κινδυνολογίας.Οι στόχοι της είναι ανιχνεύσιμοι και εκτείνονται από την χρηματιστηριακή κερδοσκοπία μέχρι το πεδίο της πολιτικής.

Υπάρχουν διεθνείς οίκοι, ισχυρά χαρτοφυλάκια και μεγαλοεπενδυτές που θέλουν να δρέψουν άμεσα υπεραξία, ενώ άλλοι κύκλοι στο βωμό της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, είτε των ευρύτερων επιχειρηματικο-πολιτικών συμφερόντων, δεν θέλουν να αντιστραφεί το κλίμα καχεξίας που είχε διαμορφωθεί τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στο Χρηματιστήριο.

Γιατί σε χαμηλές τιμές
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1le5FBL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου