Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Siemens: Ενοχή για τους πρώτους 11 "είδε" η εισαγγελέας - Τί είπε για Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γεωργίου και Κουτσενρόιτερ

Τις διαδρομές των εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που ξεκίνησαν από τη μητρική Siemens και κατέληξαν στα στελέχη της στη Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την δωροδοκία υπαλλήλων για να επιτευχθεί η σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, περιέγραψε αναλυτικά η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά. Ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταδικαστούν 11 από τους 16 κατηγορούμενους για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού, ενώ κατά την επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να συνεχιστεί η πρότασή της για τους υπόλοιπους -περίπου 40- κατηγορούμενους.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας Εφετών κατέληξε αρχικά πως η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο έφτασε τα 69 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως «ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι δεν υπήρχε ζημία, αντίκειται στη λογική και στους κανόνες της αγοράς». Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε τη δράση του κάθε κατηγορούμενου αναφερόμενη σε έγγραφα από τη γερμανική Δικαιοσύνη, διαδρομές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και σχετικά πορίσματα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2PaTOV7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου