Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Φιλότεχνοι «δωρητές» – Θεϊκές φοροαπαλλαγές!

Πολύς λόγος γίνεται μετά την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων για την… φιλευσπλαχνία των Κροίσων – δωρητών και των μπουρζουάδων – ευεργετών που σπεύδουν να δηλώσουν χορηγοί της αναστήλωσης του ναού εξασφαλίζοντας χειροκρότημα από πρόθυμους κλακαδόρους και ανέξοδη διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο για την.. ανιδιοτέλειά τους.

    Για το τι κρύβεται, πάντως, πίσω από αυτή την έκρηξη φιλότεχνου… αλτρουισμού, έρχεται να μας πληροφορήσει ένα ενδιαφέρον άρθρο της Audrey Tonnelier που φιλοξενήθηκε χτες, 16/4/2019, στην (αλώβητη από κομμουνιστικά «μικρόβια») εφημερίδα «Le Monde» (εδώ). 

    Ο «Ημεροδρόμος» παραθέτει το άρθρο της «Le Monde» που δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο: «Δωρεές για την Παναγία των Παρισίων: "Ο δημόσιος τομέας θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους"» στο οποίο καταγράφεται ότι οι… «δωρεές» συνοδεύονται από τέτοιου ύψους «φορολογικές περικοπές που θα ωφελήσουν (τελικά) τους δωρητές…»:

 «Δεν είχε πάψει να καπνίζει ο πέτρινος σκελετός της Παναγίας των Παρισίων, την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, και ήδη είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση. Οι δωρεές για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, κυρίως μεγάλων πλούσιων οικογενειών της Γαλλίας από τον κλάδο των  επώνυμων ειδών πολυτελείας, θα πρέπει να εντάσσονται στο καθεστώς  φορολογικής ελάφρυνσης ύψους 60%, στο πλαίσιο του νόμου περί υποστήριξης κοινωφελών δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2GwlHEx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου