Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τι έκανε η Κεραμέως με τα προσωπικά μας δεδομένα - O DPO, o νόμος και η "μοναξιά" της CISCO - Πώς οι τρεις εταιρείες έγιναν μία...

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση ήρθε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κατάσταση και επιχείρησε να βρει λύσεις οι οποίες, θεωρητικά τουλάχιστον, αφενός θα εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου θα έδιναν γρήγορη διέξοδο στα προβλήματα που δημιουργούνταν.

Με την τεχνολογία να εισβάλλει πλέον ορμητικά στη ζωή μας και μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας να εκτελούνται μέσω διαδικτύου, πολύ φυσιολογικά ήρθε στην επικαιρότητα και το ζήτημα της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κυρίως από το ελληνικό κράτος το οποίο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είναι μάλλον περιττή μία διεξοδική ανάλυση για τη σημασία της τήρησης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Αρκεί να αναφέρουμε τον ορισμό της "παραβίασης προσωπικών δεδομένων". Αυτός είναι ο εξής: "η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2YvkhD9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου