Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Να απαντήσουν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης μετά την απόφαση των ΗΠΑ πως βοήθησαν τη Novartis

Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου του Νιού Τζέρσι για την υπόθεση Novartis Hellas με την οποία καλείται η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία να πληρώσει 310 εκατ. δολάρια κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού για αθέμιτες πρακτικές στη χώρα μας κατά την περίοδο 2012-2015 αλλάζει τελείως την πολιτική ατζέντα.

Και αυτό παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των καλοπληρωμένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Μέσων Ενημέρωσης να διαστρεβλώσουν την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου υποστηρίζοντας από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε γνωστή ότι η υπόθεση έκλεισε χωρίς αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ξεχνούν βέβαια ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το δικαστήριο του Νιου Τζέρσι δεν έχουν αρμοδιότητα, όπως είναι λογικό, για απόδοση ποινικών η άλλων ευθυνών σε πολίτες τρίτων χωρών.

Παρόλα αυτά οι αναφορές στη σχέση πολιτικών και κρατικών λειτουργών με τη Novartis στο πλαίσιο μάλιστα της συμφωνίας ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού αποτελούν την απόδειξη για την σκανδαλώδη περίπτωση που εξετάζεται από την ελληνική δικαιοσύνη με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2BbAGnn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου