Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις: Το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα»

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί της αρχής, ενώ την Πέμπτη 9 Ιούλη μέρα συλλαλητηρίων αναμένεται η ψήφισή του επί των άρθρων και στο σύνολο του. Το ΚΚΕ έχει ζητήσει την απόσυρσή του του νομοσχεδίου - τερατούργημα.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να τεθούν απαγορεύσεις και περιορισμοί στη λαϊκή διαμαρτυρία, ενώ στον πυρήνα του -στο άρθρο 19- γίνεται λόγος για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης». Και στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή, το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν «διορθώνεται» και στην περίπτωση που ψηφιστεί τότε θα ακυρωθεί στην πράξη από τη λαϊκή πάλη.

Σε κινήσεις τακτικής καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΙΝΑΛ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις ρυθμίσεις που προβλέπουν την απαγόρευση διαδηλώσεων, έβαλε ως προϋπόθεση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών. Για τη διάλυση διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας και αφαίρεσε παράγραφο που προέβλεπε τη φυλάκιση, για όποιον συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση. Σε τοποθέτηση του ο υπουργός ισχυρίστηκε πως «δεν υφίσταται πουθενά δικαίωμα στη συνάθροιση χωρίς περιορισμούς» πως το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα» και ότι είναι υπεκφυγή ή άρνηση ρύθμισης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2Z9qrsQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου