Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

#10yearchallenge : "Τα δεδομένα που συλλέγονται θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να εκπαιδευτούν αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου στην διαδικασία και την αναγνώριση της γήρανσης"

Τις τελευταίες μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει από φωτογραφίες διάσημων και μη προσώπων, που κάνουν τo #10yearchallenge. Πρόκειται για μία δοκιμασία γήρανσης, στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες, όπου από τη μία πλευρά μας δείχνουν πώς ήταν πριν 10 χρόνια και από την άλλη πώς είναι σήμερα. Το νέο trend του διαδικτύου παρουσιάζεται ως φαινομενικά ακίνδυνο, αλλά κάποιοι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αυτή την αθωότητα του.
Την αρχή έκανε με ένα ημι-χιουμοριστικό tweet της η συγγραφέας Κέιτ Ο'Νιλ, στο οποίο έγραφε: «Εγώ 10 χρόνια πριν: πιθανότατα θα ακολουθούσα τη δοκιμασία με τις φωτογραφίες γήρανσης στο Facebook και το Instagram / Εγώ τώρα: σκέφτομαι πώς όλα αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να εκπαιδευτούν αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου στην διαδικασία και την αναγνώριση της γήρανσης».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2QVojO5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου