Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Σαρωτικές αλλαγές στα ΕΠΑΛ: Μειώνονται τα μαθήματα στις εξετάσεις - Αυξάνεται το διδακτικό έτος

Της Μίκας Κοντορούση
Στα πρότυπα των Γενικών Λυκείων κινούνται και τα ΕΠΑΛ, με το υπουργείο Παιδείας να επιχειρεί δραστική μείωση στα εξεταζόμενα μαθήματα για τις απολυτήριες, προαγωγικές ή πτυχιακές εξετάσεις, ενώ την ίδια στιγμή, στοχεύει στην αύξηση του ετήσιου διδακτικού έτους (σ.σ. δύο εβδομάδες στα ΓΕΛ, το διδακτικό έτος θα ολοκληρώνεται τέλη Μαΐου).
Στη σχετική ανακοίνωση για τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος αναλύεται συγκεκριμένα ότι, στη Β' τάξη ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ, οι μαθητές θα απαλλαχθούν από τις εξετάσεις στα εργαστήρια/ειδικότητας και θα εξετάζονται μόνο σε δύο μαθήματα Γενικής Κατεύθυνσης, δηλαδή στα Νέα Ελληνικά και την Άλγεβρα. Στην Γ' τάξη των ΕΠΑΛ, τα εξεταζόμενα μαθήματα Γενικής Κατεύθυνσης θα παραμείνουν επίσης δύο (Νέα Ελληνικά και Άλγεβρα), ενώ υπό εξέταση θα είναι και τα εργαστήρια, ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε μαθητή (από 3 σε 7).
Οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, όπως θα συμβεί άλλωστε και στα Γενικά Ενιαία Λύκεια.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ALc7IV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου