Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καμια αύξηση κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα στον προϋπολογισμό του 2018

Τα περιβόητα 250 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που είπε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ότι θα πάνε για αντιπλημμυρικά έργα, δεν υπάρχουν πουθενά στον προϋπολογισμό του 2018

Δεν έχουν στεγνώσει ακόμα η λάσπη και τα νερά, αλλά και τα δάκρυα για τους νεκρούς στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής, και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 είναι αποκαλυπτική για τις προτεραιότητες που βάζει η καπιταλιστική ανάπτυξη, η «δίκαιη ανάπτυξη» όπως την ονομάζει η κυβέρνηση.
Ετσι, λοιπόν, και ενώ ακόμα χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μαζεύουν τα συντρίμμια τους από τις πλημμύρες, η κυβέρνηση φέρνει προϋπολογισμό όπου στις δημόσιες δαπάνες υπάρχουν μικροποσά ή ακόμα και μηδενικά ποσά που να αφορούν σχεδιασμό σε ζητήματα ασφάλειας του πληθυσμού και ιδιαίτερα ζητήματα αντιπλημμυρικών έργων. Αντίθετα, στον προϋπολογισμό είναι σαφής η προτεραιότητα σε υποδομές άμεσα και έμμεσα αναγκαίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση του στόχου για μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφορών κ.λπ.
Κι όλα αυτά ουσιαστικά ξεσκεπάζουν για άλλη μια φορά την κυβερνητική κοροϊδία, αφού είναι άφαντα τα περιβόητα «πρόσθετα» κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα που έταξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2018, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν στη Δυτική Αττική τις προηγούμενες μέρες!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2AbgjnB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου