Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΥΠΕΞ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΒΕΛΓΙΟΥ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

Μετά το σοκ της Παρασκευής, η Ευρώπη προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να βρει απάντηση στο Brexit: Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών συνέρχονται στο Βερολίνο για να καταρτίσουν τη θέση της ΕΕ για το πώς πρέπει να γίνει η έξοδος και να εξετάσουν ποιο μέλλον έχει η διαδικασία ενσωμάτωσης στους υπόλοιπους «27». Στην πρώτη γραμμή τίθενται Γερμανία και Γαλλία, που φέρονται να εξετάζουν ρήτρες για «ευέλικτη ένωση» ώστε να αποφευχθούν νέες έξοδοι. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείει μεν νέα δημοψηφίσματα -λέγοντας πως οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις «δεν θα χάσουν ευκαιρία να κάνουν θόρυβο»- αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά πως ξεκίνησε ο «θάνατος» της ΕΕ.

Το Σάββατο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ προσκάλεσε τους ομολόγους του από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ιταλία -μαζί με τη Γερμανία, τα έξι ιδρυτικά μέλη της ΕΕ, ως ΕΚΑΧ- με στόχο, όπως ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ, «να συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/28Ug4kf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου