Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: Οι θεσμοί πιέζουν για άρση αναστολής πλειστηριασμών

Οι θεσμοί πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να μην απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας, εγείροντας θέμα ηθικού κινδύνου, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή. 

Όπως εξήγησε, κάποιοι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να λειτουργούν ανήθικα και ενώ μπορούν να μην πληρώνουν τη δόση του στεγαστικού δανείου τους. Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ιδιαιτέρως δεικτικός είπε ότι κάποιοι για να αποτραπεί αυτός ο ηθικός κίνδυνος δεν διστάζουν να πετάξουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα στο δρόμο.

Δίνοντας στίγμα για τις δυσκολίες στις συνομιλίες με τους εταίρους-δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:  «Στη διάρκεια των σημερινών διαπραγματεύσεων, αλλά και συνεχώς, κάποιοι από τους θεσμούς μιλούν και εγείρουν θέμα ηθικού κινδύνου».

Όπως εξήγησε στην επιμονή της Αθήνας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών και του ξεκληρίσματος των ανθρώπων, «λένε ναι, αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο; Δημιουργεί δηλαδή μια διαδικασία, μία κατάσταση που κάνει κάποιους να λειτουργούν ανήθικα και ενώ μπορούν να πληρώνουν το δάνειο τους να μην το κάνουν. Υπάρχει η άποψη ότι για να αποτραπεί αυτός ο ηθικός κίνδυνος ας πεταχτούν άνθρωποι στο πεζοδρόμιο για να γλιτώσουν οι τράπεζες» σημείωσε.in.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1DYOh5l
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου