Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη : Μεγάλη ύφεση το 2020 - Δεν αποκλείεται 2ο κύμα πανδημίας του Κορονοϊου τον χειμώνα

Οταν μεχρι και ο ιδιος ο Μητσοτακης, που ουρλιαζε με τον Αδωνι περι αναπτυξης, παραδεχεται μεγαλη υφεση το 2020, φανταστειτε τι ερχεται μετα το τελος της πρωτης φασης της καραντίνας του Κορονοϊου.
Ηδη πανω απο το 80% των εργαζομενων, ζουν με το έκτακτο επίδομα των 533 ευρω το μηνα, ενω δεκαδες χιλιαδες ειναι αυτοι που έχουν χασει τις δουλειες τους.
Απο τον Ιουνιο, οπως ολα δειχνουν, ερχονται εκ νεου απολυσεις  και εκ περιτροπης εργασιακες συμβασεις, πραγμα το οποιο συνεπαγεται σε μειωση της αγοραστικης δυναμης των πολιτων και συνεπως σε γενικευμενη υφεση.

Αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού
«Συμπολίτες μου,
Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες από το πρώτο μήνυμά μου για την πανδημία. Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2wFOQuM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου