Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

#Novartis_Gate: Νίκος Μανιαδάκης - Ο διαχρονικός «σοφός» υπουργών και κοσμήτορας-μπίζνεσμαν

Ο άνθρωπος που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το διαβατήριο ανά χείρας τα ξημερώματα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν είναι τυχαίος. 

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι πρόσωπο-κλειδί. Εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis, ενώ για πολλά χρόνια μπαινοέβγαινε στα υπουργικά γραφεία. Το όνομά του φιγουράρει ανάμεσα σε αυτά των Φρουζή, Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου, στα έγγραφα που έστειλε το FBI στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento.

Ως άτυπος σύμβουλος, ο Ν. Μανιαδάκης βρισκόταν στο πλευρό των υπουργών Υγείας στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Διαπραγματευόταν επίσημα με την τρόικα εκπροσωπώντας το ελληνικό υπουργείο ως τεχνοκράτης. Αν και δεν υπάρχει σε έγγραφο επίσημος διορισμός του Ν. Μανιαδάκη ως συμβούλου, ο ρόλος-κλειδί που διαδραμάτιζε στο υπουργείο δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο ίδιος στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι αρνήθηκε τη συμμετοχή στην πολιτική τιμολόγησης φαρμάκου. Τον διαψεύδει όμως έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Documento. Πρόκειται για το υπηρεσιακό σημείωμα ομάδας εργασίας του ΕΟΦ προς τον τότε πρόεδρό του οργανισμού Ι. Τούντα, με ημερομηνία 24.9.2012. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ομάδα συναντήθηκε με τον Ν. Μανιαδάκη, ο οποίος τους ζήτησε να βρουν και να συμπληρώσουν τις «τρεις χαμηλότερες τιμές φαρμάκων των χωρών της ΕΕ».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://bit.ly/2Rfea3U
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου