Αυτοί που ασχολούνται σοβαρά –και σχεδόν αποκλειστικά- με το κινεζικό real estate στην Ελλάδα ήταν υπ'ατμόν αυτή την εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις για την δράση του κ. Παπαευαγγέλου. Και αυτό γιατί όπως παραδέχονται δυο από αυτούς στην Κ. η μέθοδος για την οποία κατηγορείται ο πρώην αντιπρόεδρος του Jumbo– τουλάχιστον ως προς τα POS- είναι αυτή που χρησιμοποιούσαν και εκείνοι εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο. "Είναι δεδομένο πως υπάρχουν capital control στην Κίνα οπότε στην πραγματικότητα εάν υπάρχει πρόβλημα δεν θα έπρεπε να είναι στην χρήση του POS αλλά στο πρόγραμμα χρυσής βίζας στο σύνολο του» λέει ένας δικηγόρος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Παπαευαγγέλου ή την εταιρία του.
Η δική του εμπλοκή με το κινέζικο real estate ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια όταν ένα μεσιτικό γραφείο του ανέθεσε ένα «κινεζικό» συμβόλαιο. Πλέον οι αγοραπωλησίες σε Κινέζους αποτελούν μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας του: "Φτάσαμε το καλοκαίρι να κάνουμε συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα» σημειώνει. Και δεν αποτελεί εξαίρεση, από όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2013, 1.700 σπίτια έχουν πουληθεί αποκλειστικά σε Κινέζους για 4,552 βίζες (στους αγοραστές και μέλη της οικογένειας τους). Με αξία τουλάχιστον 250.000 ευρώ το κάθε ακίνητο, έχουν μπει στην ελληνική αγορά το λιγότερο 425 εκατομμύρια ευρώ από την Κίνα (και αυτό χωρίς να υπολογίσει κανείς τα χρήματα που δίνονται σε φόρους, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεσίτες και άλλα κόστη που ανεβάζουν το συνολικό ποσό στα 450 εκ. το λιγότερο)
Διαβάστε περισσότερα »Η δική του εμπλοκή με το κινέζικο real estate ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια όταν ένα μεσιτικό γραφείο του ανέθεσε ένα «κινεζικό» συμβόλαιο. Πλέον οι αγοραπωλησίες σε Κινέζους αποτελούν μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας του: "Φτάσαμε το καλοκαίρι να κάνουμε συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα» σημειώνει. Και δεν αποτελεί εξαίρεση, από όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2013, 1.700 σπίτια έχουν πουληθεί αποκλειστικά σε Κινέζους για 4,552 βίζες (στους αγοραστές και μέλη της οικογένειας τους). Με αξία τουλάχιστον 250.000 ευρώ το κάθε ακίνητο, έχουν μπει στην ελληνική αγορά το λιγότερο 425 εκατομμύρια ευρώ από την Κίνα (και αυτό χωρίς να υπολογίσει κανείς τα χρήματα που δίνονται σε φόρους, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεσίτες και άλλα κόστη που ανεβάζουν το συνολικό ποσό στα 450 εκ. το λιγότερο)
from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2qs1iHN
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου