Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

"Επικίνδυνο" το ένα τέταρτο των προσθέτων τροφίμων στην Ευρώπη

Το ένα τέταρτο των προσθέτων τροφίμων που επιτρέπονται στα προϊόντα τροφίμων στην Ευρώπη πρέπει να απαγορευθεί, λαμβανομένων υπόψη των «κινδύνων» που παρουσιάζουν τα πρόσθετα αυτά για την υγεία, σύμφωνα με μια συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μελετών που δημοσιεύθηκε σήμερα από τον οργανισμό υπεράσπισης των καταναλωτών UFC-Que Choisir.

Η ένωση, η οποία εκτιμά πως η επίσημη αξιολόγηση των προσθέτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο «έχει αποτελματωθεί ελλείψει ανθρώπινων, οικονομικών και αναλυτικών μέσων», αποφάσισε να εξετάσει τις μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AESA), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), προχωρώντας σε μια αξιολογική κατάταξη των επιτρεπόμενων προσθέτων τροφίμων, από τα πιο αποδεκτά μέχρι αυτά που θα πρέπει κανείς να αποφεύγει.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © https://ift.tt/2EHhaA8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου