Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κινηση τακτικης η αναστολή επενδύσεων στα μεταλλεία Χαλκιδικής απο την Eldorado Gold

Η απόφαση της Eldorado Gold Corporation να ανακοινώσει «σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα», δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ήταν μια κίνηση τακτικής με πρόδηλες πολιτικές διαστάσεις, σε μια προσπάθεια να κερδίσει επικοινωνιακούς πόντους αφού βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος να προσφύγει στη διαιτησία μια και ο καναδικός κολοσσός της μεταλλουργίας δεν τηρεί βασικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο.

Για να το κάνουμε λιανά, η Eldorado Gold επέλεξε την επικοινωνιακή τακτική «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καναδική πολυεθνική είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να εγκαινιάσει στις 15 Σεπτεμβρίου το εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας. Προγραμμάτιζε να εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο ΧΩΡΙΣ άδεια λειτουργίας και ΧΩΡΙΣ να υπάρχει αποπερατωμένος και με άδεια λειτουργίας χώρος για την απόθεση των αποβλήτων του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2vZxyHf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου