Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

#Eurogroup :«ΝΑΙ» ΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Του Νίκου Μπέλλου
nibelgr@gmail.com
Η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, που αποφάσισε χθες το Εurogroup, στην ουσία «ξεμπλοκάρει» τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν αναμένονται δύσκολες, γιατί αφορούν και τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων.
Για να φτάσουμε στη χθεσινή συμφωνία χρειάστηκε προηγουμένως να αποδεχθεί η κυβέρνηση επί της αρχής τη λήψη προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.
Αναφορικά με τα ανταλλάγματα, οι Ευρωπαίοι φαίνονται διατεθειμένοι να εξετάσουν και να προσδιορίσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ η ΕΚΤ από την πλευρά της θα εξετάσει εάν και πότε θα εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Πάντως, διάχυτη ήταν χθες η εντύπωση ότι καμία πλευρά δεν ήθελε σε αυτή τη φάση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τις βασικές παραμέτρους της χθεσινής συμφωνίας, προφανώς γιατί και οι δύο πλευρές επιθυμούν να την παρουσιάσουν ως ισορροπημένη, χωρίς νικητές και ηττημένους, στο τέλος της αξιολόγησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2kUl9tZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου