Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΡΙΣΑ - ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΑΣΛ

Τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος, ύψους 1.000 ευρώ, και στους 147 απολυμένους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας (ΕΑΣΛ), ζητάει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με υπόμνημά του προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, το οποίο κοινοποιεί και στο υπουργείο Εργασίας.
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣΛ, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είναι απολυμένοι από τον Απρίλη του 2013 και βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, αφού δεν έχουν πληρωθεί επί 3,5 χρόνια μετά την απόλυσή τους τα δεδουλευμένα 2 ετών και τις αποζημιώσεις απόλυσης. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 6 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται, έχουν πληρωθεί μέσα σε 3,5 χρόνια μόλις το 1 εκατ. περίπου. Αυτό αντιστοιχεί σε 6.000 ευρώ κατά μέσο όρο στον καθένα, όταν η κατά μέσο όρο οφειλή στον καθένα ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι απολυμένοι δεν έχουν εισπράξει τίποτα και από το «ταμείο αφερεγγυότητας του εργοδότη».
Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει κολλήσει εδώ και μήνες, αλλά και αν επανεκκινήσει, με βάση το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πάρουν άλλα χρήματα οι απολυμένοι, αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση τη σειρά κατάταξης των εχόντων να λαμβάνουν από τα εκποιημένα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, αφού τώρα κατατάσσονται τελευταίοι...
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2hE6ulD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου