Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

Το γενικευμένο «μαχαίρι» που φέρνει η κυβέρνηση στα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα ήρθε να επιβεβαιώσει ουσιαστικά ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με δηλώσεις του στον «Real FM». Παράλληλα, επιβεβαίωσε και ότι το περιβόητο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» θα είναι μια μορφή διαχείρισης αποκλειστικά για την πιο ακραία φτώχεια, την ώρα που στο όνομά του θα ενταθεί συνολικά η επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
«Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Οταν μιλάμε για Πρόνοια, μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της Πρόνοιας» σημείωσε, υιοθετώντας πλήρως τη σχετική επιχειρηματολογία της Παγκόσμιας Τράπεζας και επιχειρώντας να εξωραΐσει το νέο «τσεκούρι» που θα προχωρήσει με διάφορες μορφές, με πλήρη κατάργηση ή σημαντική μείωση επιδομάτων, με περαιτέρω χαμήλωμα των εισοδηματικών κριτηρίων κ.ο.κ.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Κατρούγκαλος περιέγραψε ως... «ανώτερα μεσαία στρώματα» τα νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι το «μαχαίρι» θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλότερα (την ίδια προπαγανδιστική τακτική, άλλωστε, είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση και στο Ασφαλιστικό), ωστόσο ακόμα κι έτσι, ο ισχυρισμός ότι μια τετραμελής π.χ. οικογένεια, με δύο εργαζόμενους και δύο παιδιά, με εισόδημα 30.000 ευρώ το χρόνο, είναι σχεδόν... αστική τάξη, είναι χαρακτηριστικός για τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να συμβιβάσει το λαό με τη φτώχεια και επιβεβαιώνει ότι η... «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2epiKUI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου