Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι "εισπρακτικές" εταιρείες ή εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών -όπως επίσημα λέγονται σύμφωνα με τη νομοθεσία- τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό των τραπεζών να ενημερώσουν τον εκάστοτε πελάτη-δανειολήπτη για τις οφειλές του και να καταφέρουν να τον πείσουν να τις καταβάλει εγκαίρως προσφέροντας ρυθμίσεις.

Και μπορεί οι εταιρείες αυτές να μετρούν αρκετά χρόνια ζωής, όμως στον καιρό της κρίσης, ο όγκος δουλειάς τους έχει πολλαπλασιαστεί. Αυτό συνέβη όχι γιατί οι τράπεζες δίνουν νέα δάνεια αλλά γιατί αυξάνονται οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα παλιά δάνειά τους, πολλά εκ των οποίων πλέον χαρακτηρίζονται ως "κόκκινα".
Η εν λόγω διαδικασία της ενημέρωσης των οφειλετών, από το 2009 διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές οι "εισπρακτικές" εταιρείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των πολιτών για τις πρακτικές που ακολουθούν ώστε να πετύχουν το στόχο τους. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς στις ενώσεις καταναλωτών, η πίεση είναι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αφόρητη και πέραν των ορίων του νόμου.
Οι πρακτικές που ακολουθούν κάποιες από αυτές τις εταιρείες, δεν άφησαν ασυγκίνητη και την Ελληνική Δικαιοσύνη, που άσκησε διώξεις και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος κατά 40 στελεχών από 33 διαφορετικές "εισπρακτικές". Σύμφωνα με την εισαγγελία κατηγορούνται μεταξύ άλλων για εκβίαση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατηγορίες που ουσιαστικά φωτογραφίζουν το τηλεφωνικό bullying που καταγγέλλουν πολλοί δανειολήπτες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2e37Cxx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου