Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ» ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ - ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε ναρκοπέδιο για τους εργαζόμενους αναδεικνύεται το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Εργασιακά, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας να το φτιασιδώσει και να του προσδώσει χαρακτηριστικά που δεν έχει. Χτες, ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε αποσπάσματα μόνο του πορίσματος (στην ελληνική μετάφραση), από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι το πόνημα των «ειδικών», είναι στην πραγματικότητα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας να επιβάλει μισθούς και συμβάσεις που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και την περίφημη καπιταλιστική ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο υπουργός ισχυρίστηκε και χτες ότι το πόρισμα είναι υποστηρικτικό προς τις θέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες ταυτίζονται με την «Κοινή Δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων». Και τα δυο κείμενα, όμως, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, κινούνται στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση, παγιώνουν και νομιμοποιούν τις βασικές αντεργατικές ανατροπές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κλείνουν το δρόμο στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και πολύ περισσότερο των Συλλογικών Συμβάσεων.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2dkAo1A
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου