Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ

Περικοπές στις κύριες συντάξεις για μελλοντικούς συνταξιούχους που μπορεί να φτάσουν στο 15%, πιθανές μειώσεις σε ήδη συνταξιούχους και παρεμβάσεις στις επικουρικές με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στα πολιτικά κόμματα.

Στο κείμενο των 170 σελίδων και των 64 άρθρων, υπάρχουν παρεμβάσεις τόσο για το εφάπαξ, που μειώνεται κατά περίπου 10% για όσους έχουν υποβάλλει ή πρόκειται να υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1.1.2015 και μετά. Επίσης, αλλάζει ο τρόπος χορήγησης του ΕΚΑΣ, με συνέπεια να χάνουν το συγκεκριμένο επίδομα χιλιάδες συνταξιούχοι.
Ακόμα, αυξάνεται το όριο ηλικίας χορήγησης της σύνταξης για ανασφάλιστους υπερήλικες από το 65ο, στο 67ο έτος. Την ίδια στιγμή όμως, το υπουργείο Εργασίας αφήνει κενό ένα ολόκληρο άρθρο, που αφορά τους πόρους στους οποίους θα στηριχθεί το νέο ασφαλιστικό οικοδόμημα, γεγονός που προκαλεί ασφαλώς δυσάρεστη εντύπωση, την ώρα που επίκειται μάλιστα και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1JUSVFK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου