Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ISIS ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ

Τη βούλα της γερμανικής κυβέρνησης πήρε η στρατιωτική στήριξη στις γαλλικές επιχειρήσεις εναντίον της ISIS -κίνηση που προκαλεί μεν ανησυχία στους Γερμανούς για μεγαλύτερη απειλή επίθεσης, όμως δεν τους βρίσκει απολύτως αντίθετους, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Το Βερολίνο επιμένει ότι η απόφαση είναι η ενδεδειγμένη και η υπεύθυνη ενώπιον της πρόκλησης, προετοιμάζοντας ωστόσο ότι η συνολική μάχη «θα έχει διάρκεια» και η καθοριστική καμπή μπορεί να έρθει μόνο μέσω πολιτικής διαδικασίας.

Η Γερμανία είναι, λόγω του ιστορικού της φορτίου, πάντοτε η διστακτικότερη από τις χώρες της Δύσης σε στρατιωτική εμπλοκή στο εξωτερικό, και αυστηρά στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλες χώρες: Από τις ελάχιστες χακί αποστολές εκτός συνόρων, η πιο υψηλού προφίλ ήταν η συμμετοχή στη δύναμη στο Αφγανιστάν (η οποία και άφησε πικρή γεύση).

Ο κυβερνητικός Μεγάλος Συνασπισμός έδωσε το πρωί της Τρίτης την έγκρισή του σε ανάπτυξη δυνάμεων για έναν χρόνο. Η απόφαση οδεύει στη γερμανική Βουλή και αναμένεται να πάρει εντός ημερών την κοινοβουλευτική έγκριση.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/1NkYayN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου