Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Bloomberg: H Apple στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών για την επιβράδυνση των iPhone

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Securities and Exchange Commission διερευνούν το αν η Apple παραβίασε νόμους στο πλαίσιο της υπόθεσης της σκόπιμης επιβράδυνσηςiPhone και των αποκαλύψεων/ παραδοχών από πλευράς της εταιρείας σχετικά με το ζήτημα, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το θέμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κυβέρνηση έχει ζητήσει πληροφορίες από την εταιρεία, και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια, καθώς εξετάζονται οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη η εταιρεία. Ειδικότερα, αν και το όλο θέμα της επιβράδυνσης προκάλεσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς χρήστες, οι ερευνητές ασχολούνται με το αν η εταιρεία παραπλάνησε επενδυτές σχετικά με τις επιδόσεις παλαιότερων συσκευών.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GA09oa
via IFTTT

«Κόβουν» και το σούπερ μάρκετ οι Έλληνες

Κάθε χρόνο αδειάζει το καλάθι του σουπερμάρκετ. Η κρίση που από το 2008 έχει δείξει τα δόντια της έβαλε πλέον χέρι για τα καλά και στο καλάθι του σουπερμάρκετ. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία μείωση κατά 2,9% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, με πλέον χαρακτηριστικό ότι μεγάλη πτώση καταγράφηκε στις πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rVrsGl
via IFTTT

Χρυσαυγίτικη φιέστα στο μαγαζί του Σφακιανάκη με ναζιστικούς χαιρετισμούς κι ύμνους στον Μιχαλολιάκο

Ένα μήνα περίπου μετά τη χοροεσπερίδα του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νότη Σφακιανάκη, ο τραγουδιστής φιλοξένησε στο κέντρο του και δεύτερη «εκδήλωση», αυτή τη φορά της Χρυσής Αυγής, που όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, αποτελεί τον αγαπημένο του πολιτικό χώρο.

Η «εκδήλωση» έγινε την Παρασκευή και ο Νότης Σφακιανάκης μαστουρωμένος από εθνικιστικά αισθήματα έλεγε διάφορα τραγούδια του ενώ από πίσω έπαιζε σε video wall μία τεραστίων διαστάσεων ελληνική σημαία.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Ήταν τρελός» έπαιζαν βίντεο με τη δολοφονία του κύπριου Σολωμού Σολωμού από τούρκους ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τάσου Ισαάκ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GxU63K
via IFTTT

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Η κυβέρνηση αναμένει καθαρή έξοδο από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο, οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης του επίσημου τομέα, και δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η χώρα χτίζει το δικό της κεφαλαιακό μαξιλάρι που, μαζί με τα αδιάθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια του προγράμματος, θα καλύπτουν τις ανάγκες της «για διάστημα αρκετά μεγαλύτερο του έτους», εάν χρειαστεί, είπε ο Τσακαλώτος.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rV2SFI
via IFTTT

Το όνομα Gorna Makedonija προκρίνει η ελληνική πλευρά στο σκοπιανό

Με την πρόταση Κοτζιά, για ένα σύμφωνο φιλίας, το οποίο θα λειτουργεί ως ένα συνολικό κείμενο διευθέτησης των εκκρεμοτήτων που χωρίζουν την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, μεταβαίνει σήμερα στα Σκόπια ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημερινών δημοσιευμάτων, το όνομα που προκρίνεται από την ελληνική πλευρά είναι ο όρος «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» στη σλαβική γλώσσα, ήτοι «Republika GornaMakedonija». 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2Gzgx8w
via IFTTT

Όταν ο Κυριάκος δεν έβλεπε το Μακεδονικό ως πρώτο θέμα

Εκφράζοντας μια γνήσια φιλελεύθερη θέση ο 25χρονος Μητσοτάκης αναγνώριζε τότε ως πρωταρχικό ζήτημα την ανάδυση του εγχώριου εθνικισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και δεν έχει διατυπώσει σαφή και υπεύθυνη θέση για το λεγόμενο «μακεδονικό», εμφανίζεται να ευνοεί την πτέρυγα των «μακεδονομάχων» της ΝΔ. Εγκαταλείποντας την εθνική γραμμή του 2008, η οποία μάλιστα διαμορφώθηκε και με πρωτοβουλία της αδελφής του και τότε ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρεί να κατηγορήσει την τωρινή κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, στον αντίποδα της οποίας υποτίθεται ότι βρίσκονται οι πατριωτικές δυνάμεις που κραυγάζουν ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «δεν αποδεχόμαστε τον όρο "Μακεδονία" σε σύνθετο όνομα» και ότι τα συλλαλητήρια είναι ευλογία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rYEseC
via IFTTT

Wikileaks: Μακεδονία να ’ναι και ό,τι να ’ναι

Παρά την εντύπωση που δημιουργεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ ότι το κόμμα παραμένει ανυποχώρητο σε μια λύση που δεν περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ως συνθετικό του ονόματος της πΓΔΜ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα, απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, το 2005 η Ελλάδα συμφώνησε με την πρόταση του διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς να υπάρχει το «Μακεδονία» ως συνθετικό της ονομασίας των Σκοπίων. Αν και οι συναντήσεις που είχαν με τον Αμερικανό πρέσβη τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι αποκαλυπτικές για το ποια ήταν η θέση της ΝΔ, το τηλεγράφημα που περιγράφει τη συνάντηση του Αμερικανού επιτετραμμένου Τομ Κάντριμαν με τον εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή πρέσβη Πέτρο Μολυβιάτη δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Στις συναντήσεις με την πρεσβεία η ελληνική πλευρά (κυρίως η Ντόρα Μπακογιάννη) υποστηρίζει ότι έχει διανύσει το 80% του δρόμου για τη συμφωνία. Στις 9 Αυγούστου 2007 ο Κάντριμαν ρωτάει τον συνομιλητή του Π. Μολυβιάτη τι εννοεί με αυτό η ελληνική κυβέρνηση. Και τότε αυτός απαντά πως η Ελλάδα έχει δεχθεί από το 2005 τη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GxhTAJ
via IFTTT

Απεργια στη CYTA ωστε να μην χαθει καμια θεση εργασιας μετα την πωληση της στη Vodafone

Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2/2 προχωρούν οι εργαζόμενοι για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας με την εξαγορά της επιχείρησης από τη «Vodafone». Στο πλάι των εργαζομένων είναι το ΣΕΤΗΠ, διεκδικώντας:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rVKVGP
via IFTTT

Νεα απεργια στο εργοταξιο του Αστερα Βουλιαγμενης

 Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα σε όλους τους εργαζόμενους του έργου.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GzzS9M
via IFTTT

Απλήρωτοι οι εργαζομενοι στο Ερρικος Ντυναν

Στάση εργασίας εκαναν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των οφειλών τους (μισθούς και αναδρομικά), την κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων και μόνιμη και σταθερή δουλειά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GzvI1E
via IFTTT

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη «ΒΙΒΕΧΡΩΜ»

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΒΙΒΕΧΡΩΜ». Στην κινητοποίηση συμμετείχε από το πρωί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ η αρχική απόφαση ήταν η απεργία και συνεχιστεί και σήμερα. Ωστόσο, η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική, και οι εργαζόμενοι απαντούν με νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rSu1ZP
via IFTTT

Το Υπ.Ναυτιλίας φέρνει νομοσχέδιο για ομαδικές απολύσεις στα καράβια

Ομαδικές απολύσεις στα καράβια ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατ' εντολή των εφοπλιστών και με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της ΠΝΟ να σπεύδουν να τους στρώσουν το δρόμο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη έτοιμο σχετικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1974 και άλλες διατάξεις», το οποίο αφορά, όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1, στην «προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών - μελών που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις».

Στο διά ταύτα, στο άρθρο 4 προβλέπεται ότι «τα όρια πέρα από τα οποία οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές καθορίζονται από τον αριθμό των ναυτικών που απασχολούνται στην αρχή του μήνα» και είναι τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GzUWN8
via IFTTT

ΚΚΕ: Η πλασματική «αναστήλωση του ΕΣΥ» και η τραγική πραγματικότητα

Πλασματική εικόνα «αναστήλωσης και ισορροπίας» του συστήματος Υγείας επιχείρησαν να διαμορφώσουν η κυβέρνηση, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ - Βενιζέλειου το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο, σε φιέστα που πραγματοποίησαν δήθεν για να κάνουν ετήσιο «απολογισμό» του νοσοκομείου.
Η εικόνα αυτή κατέρρευσε από τα στοιχεία που παρουσίασε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, στον αγωνιστικό δημόσιο απολογισμό που πραγματοποίησε την ίδια ώρα στο πάρκο Θεοτοκοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής φιέστας, ο υπουργός και ο αν. υπουργός Υγείας έδωσαν το στίγμα συνέχισης της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της συνέχισης των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rSb1uD
via IFTTT

Με παραλαγή τραγουδιού της Νεας Δημοκρατιας και το νεο διαφημιστικό των Jumbo με τον Παναγιωτη Ψωμιαδη!


Επικο τρολαρισμα!



from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GvbrKF
via IFTTT

Η μία καταδίκη χρυσαυγίτη μετά την άλλη

Απανωτές είναι οι καταδίκες στελεχών της Χρυσής Αυγής για εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης. Μόλις χθες καταδικάστηκε και ο Θεόδωρος Κολιογιάννης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για την επίθεση τάγματος εφόδου σε βάρος μελών και φίλων του εκλογικού συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25/1/2015, έξω από το σχολείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Κολιογιάννη σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, σε βάρος των τριών από τα τέσσερα θύματα που χτύπησαν οι χρυσαυγίτες στο κεφάλι.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rSSqOO
via IFTTT

"Κόβει" 10.000 θέσεις εργασίας η Fujifilm

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας στην κοινοπραξία της με την Xerox σε όλο τον κόσμο προχωρά η ιαπωνική Fujifilm Holdings Corp σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να αντιμετωπίσει την ασθενέστερη ζήτηση για φωτοτυπικά μηχανήματα.

Η εταιρεία υποβάθμισε σημαντικά -κατά 30%- τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία τοποθετεί στα 130 δισ. γεν για το σύνολο της χρήσης που ολοκληρώνεται το Μάρτιο επικαλούμενη μη επαναλαμβανόμενο έκτακτο κόστος ύψους 49 δισ. γεν.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GzAHiD
via IFTTT

Σάλος στην Αυστραλία για ν/σ που προβλέπει φυλάκιση δημοσιογράφων

Πολεμική προκάλεσε στην Αυστραλία νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης δημοσιογράφων που κατέχουν διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα. Εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας υποστήριξαν στη διάρκεια συζήτησης σε κοινοβουλευτική επιτροπή οτι οι νέοι νόμοι που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ξένης παρέμβασης θα "ποινικοποιήσουν τη δημοσιογραφία".
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rUrU7V
via IFTTT

Κως: Καταγγελίες για επιβολή προστίμων από ξενοδοχείο σε εργαζόμενους

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω έχει προκαλέσει ενέργεια ξενοδοχειακού συγκροτήματος του νησιού, το οποίο όπως καταγγέλλουν, απαιτεί από τους εργαζόμενους που υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης να υπογράφουν ατομική σύμβαση, που προβλέπει συγκεκριμένα πρόστιμα.

Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν παράπονα από πελάτες για την καθαριότητα του δωματίου θα περικόπτεται το ποσό των 30 ευρώ κάθε φορά, για όσους καθυστερούν να προσέλθουν στην εργασία τους πρόστιμο 10 ευρώ, ενώ προβλέπεται και σωματικός έλεγχος κατά την αποχώρησή τους από τη δουλειά.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GxdU7f
via IFTTT

Eurostat: Στο 20,7% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Παραμένει το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε

Τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ κατέγραψε μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, από 23,3% σε 20,7% αντιστοίχως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2rSLyAZ
via IFTTT

Ένας ακροδεξιός ευρωσκεπτικιστής, επικεφαλής στην γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού

Η επιτροπή έχει ιδιαίτερη ισχύ στα δημοσιονομικά της Γερμανίας, καθώς υπό τον έλεγχό της βρίσκονται οι δαπάνες των υπουργείων, ο δε πρόεδρός της, εξαιτίας αυτού του ρόλου φέρει το προσωνύμιο «Βασιλιάς της Επιτροπής».

Παραδοσιακά δε, η θέση αυτή δίδεται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Και το AFD ενόψει του μεγάλου συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Συντηρητικών (CDU/CSU) καθίσταται η μείζων αντιπολίτευση στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2GyoBXf
via IFTTT

Στην Ελλάδα εισέρχεται ο τραπεζικός κολοσσός της Κίνας ICBC

Προ των πυλών για την απόκτηση τραπεζικής άδειας στην Ελλάδα είναι η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), η μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα, αλλά και η μεγαλύτερη στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, καθώς εκτός από τις επαφές που έχουν γίνει με τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκπρόσωποι του κινεζικού κολοσσού έχουν κάνει και τα αναγκαία βήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ενδιαφέρον, όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι «άμεσο» και η υποβολή του φακέλου για την απόκτηση τραπεζικής άδειας αναμένεται σύντομα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα, στη βιομηχανία και στις υποδομές, που αποτελούν τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεται η Industrial and Commercial Bank of China, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία της στην αγορά της λιανικής τραπεζικής.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2E3EvKQ
via IFTTT

Σκάνδαλο στη Νορβηγία με το ναζιστικό σύμβολο στα φούτερ των Ολυμπιακών αθλητών του σκι

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Νορβηγία η Ολυμπιακή Ομάδα Αλπινικού Σκι καθώς τα επίσημα φούτερ της ομάδας με τα οποία φωτογραφήθηκαν είχαν πάνω τους σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούν οι Σκανδιναβικές νεοναζιστικές ομάδες. Το βελάκι είναι αρχαίο σύμβολο των Βίκινγκς και συγκεκριμένα είναι το σύμβολο του θεού Τυρ, ο οποίος είναι ο θεός του πολέμου. Στόχος ήταν να συμβολίσει την δύναμη και την νίκη για τους αθλητές, αλλά το μόνο που πέτυχε είναι να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αναγκάζοντας του αθλητές να δηλώσουν πως δεν θα φορέσουν τα ομώνυμα φούτερ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FwDkAw
via IFTTT

Νεος ξυλοδαρμος μεταναστη στο Α.Τ Ομονοιας - Συγκαλυψη απο τους υπευθυνους

Η συντρόφισσα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ξυλοδαρμού μετανάστη, από αστυνομικούς στην Ομόνοια και προσήλθε μόνη της να καταθέσει για το περιστατικό.
Αντί να της πάρουν κατάθεση όμως, τη συνέλαβαν! Ο σκοπός τους προφανής, να αποδυναμώσουν την κατάθεσή της για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη από τους αστυνομικούς. Η συντρόφισσα αφέθηκε ελεύθερη με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.Ο μετανάστης, αν και τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31/1 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου κλήθηκε να παρουσιαστεί και η συντρόφισσα.
Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DZRkG1
via IFTTT

Μοσάντ, «η πιο φονική μηχανή της ιστορίας»

Δηλητηριασμένη οδοντόκρεμα που σε έναν μήνα μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή του στόχου. Ένοπλα drones. Κινητά τηλέφωνα - βόμβες. Ρεζέρβες - βόμβες που ενεργοποιούνται με τηλεχειριστήριο από μακριά. Δολοφονίες επιστημόνων που ανήκουν στις τάξεις του εχθρού. 
Με αυτές και άλλες τεχνικές, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 2.700 επιχειρήσεις δολοφονίας στα 70 χρόνια της ύπαρξής του, όπως περιγράφει στο βιβλίο του ο Ρόνεν Μπέργκμαν. Στόχοι ήταν κυρίως Παλαιστίνιοι, Αιγύπτιοι, Σύροι, Ιρανοί και άλλοι. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FtJul5
via IFTTT

Με πολιτική εντολή οι επαναπροωθήσεις στον Έβρο;

Από το Μάιο του 2017 έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεκάδες περιπτώσεις παράνομων επαναπροωθήσεων στον Έβρο. Κάποιες έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη, άλλες πάλι όχι. Πάντως φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει στα σύνορα της χώρας, με τις μαρτυρίες να είναι πανομοιότητες και να περιγράφουν την ύπαρξη ενός οργανωμένου μηχανισμού με τη συμμετοχή σίγουρα και αστυνομικών.
Έρχονται τελικά δύο ρεπορτάζ  -tvxs και aljazeera -να παραθέσουν στοιχεία και μαρτυρίες που μπορούν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2E2ZZqY
via IFTTT

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στέλνει ο Ν. Βούτσης τον Ηλ. Κασιδιάρη

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη! Η Επιτροπή συνεδριάζει αύριο μετά από χθεσινό αίτημα του Ν. Βούτση ο οποίος ζητά τον έλεγχο του χρυσαυγίτη για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» οι οποίες παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών. Ο Ν. Βούτσης τονίζει ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης στις 17 Ιανουαρίου προέβη σε «εθνικιστικό – διχαστικό παραλήρημα» στην συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όταν συζητείτο η κύρωση της συμφωνίας εμπορίου με την Κολομβία και το Περού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nnIet4
via IFTTT

Όταν η Ντόρα έλεγε «θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού ο Σαμαράς» και «μοναδική λύση η σύνθετη ονομασία»

Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εκδίδει απόφαση υπέρ των Σκοπίων. Το ίδιο βράδυ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, «άνοιξε τα χαρτιά της» για το παρασκήνιο της περιόδου του 2008 αλλά και όσα είχαν προηγηθεί. 

Η κ. Μπακογιάννη, καλεσμένη στην εκπομπή του Παπαχελά τονίζει για την απόφαση ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει θέση» καθώς όπως τονίζει «η εθνική θέση είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή θα πρέπει να παραμείνει η θέση της Ελλάδος».
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BG28Us
via IFTTT

UNICEF: 3 στους 10 νέους σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές είναι αναλφάβητοι

Νέα Υόρκη, 31 Ιανουαρίου 2018 - Σχεδόν 3 στους 10 νέους ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών (59 εκατομμύρια) που ζουν σε χώρες που έχουν πληγεί από συγκρούσεις ή καταστροφές είναι αναλφάβητοι, τριπλάσιοι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, δήλωσε σήμερα η UNICEF.

Τα υψηλότερα ποσοστά αναλφαβητισμού στους νέους, με 76%, 69%, 68% και 64% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών που δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν, εμφανίζουν ο Νίγηρας, το Τσαντ, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αντίστοιχα - όλες χώρες με μεγάλη ιστορία αστάθειας και υψηλά επίπεδα φτώχειας.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2nuT67M
via IFTTT

Ένοχος ο χρυσαυγίτης Θ. Κολιογιάννης για επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2015

Ένοχος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή βρέθηκε σήμερα ο χρυσαυγίτης Θόδωρος Κολιογιάννης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Κολιογιάννης μαζί με άλλα 10-15 άτομα της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τον – ήδη καταδικασμένο για άλλες επιθέσεις – Νεκτάριο Σαλούφα επιτέθηκαν την ημέρα των εκλογών της 25/1/2015 σε μέλη και φίλους του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι στο σχολείο του Παύλου Φύσσα, που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο. Κατηγορούμενος μαζί με τον Κολιογιάννη ήταν και ο Εμμ. Παπαδάκης, που εν τω μεταξύ απεβίωσε.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2E2WuRs
via IFTTT

Ως «απαράδεκτη» επιστρέφουν οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» την πρόταση της τρ. Πειραιώς

Μετά την δικαίωση, πρωτόδικα, των εργαζόμενων, η θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς που διαχειρίζεται το το νοσοκομείο, είναι υποχρεωμένη να τους καταβάλει χρήματα που έχασαν από τη μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2008-2012 - Σε στάση εργασίας από 7:00 έως τις 12 σήμερα, Τετάρτη 31/1 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς, καλεί το Σωματείο των εργαζομένων
Σε στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 31/1 καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» (ΣΕΝΕΝ) απορρίπτοντας ομόφωνα την πρόταση της διοίκησης του νοσκομείου για την καταβολή των αναδρομικών στους εργαζόμενους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FxcXua
via IFTTT

Παραιτήθηκε από τον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μιχελάκης, μετά τον σάλο για τη δωροδοκία - Ακομη ενας αριστος της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, κηρύχθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ένοχος για παθητική δωροδοκία από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη.

Ο κ. Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ, προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του επιχειρηματία.

Ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε την απόφασή του στους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως το έκανε για λόγους ευθιξίας, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DPfdN8
via IFTTT

Καταγγελίες για 'διπλά βιβλία' κι άλλες αμαρτωλές ιστορίες στο Δήμο Μακρακώμης

Σε αποχή διαρκείας κατεβαίνει η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής και μη θέλοντας όπως υποστηρίζουν «να νομιμοποιούν τις παράνομες ενέργειές της».

Η αρχή έγινε από την ψήφιση του προϋπολογισμού την Τρίτη (30/1) το βράδυ, όπου το ταμείο για το 2018, εγκρίθηκε με 14 ψήφους υπέρ.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ErLQ4v
via IFTTT

Υπόθεση El Dorado Gold - Αθώοι οι κάτοικοι της Ιερισσούς

Αθώοι κρίθηκαν την Τρίτη από το Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, πέντε κάτοικοι της Ιερισσούς που κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης, καθώς αντιστάθηκαν σε έλεγχο που έκαναν στα σπίτια τους περίπου 450 άντρες των ΜΑΤ. Για ακόμη 17 κατηγορούμενους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DRKuix
via IFTTT

Αθώος ο Πελετίδης - Δεν είχε δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζομένων προς απόλυση

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δικάσστηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν δέχτηκε να δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζόμενων του Δήμου. Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ErLAm3
via IFTTT

Γίνεται κωλοτούμπα φορώντας ράσο;

Δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί πως πρόκειται για θαύμα. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος άλλαξε γνώμη για τα συλλαλητήρια μέσα σε λίγες ημέρες. Ίσως κάποιο όραμα, μια μεταφυσική εμπειρία, μια φλεγόμενη βάτος να έπαιξαν το ρόλο τους σ' αυτή τη μεταστροφή. Σημασία έχει ότι πλέον το συλλαλητήριο της Αθήνας βρίσκεται κυριολεκτικά υπό την αιγίδα της Εκκλησίας και το γεγονός αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις τουλάχιστον σε ότι αφορά στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του ονοματολογικού.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DNRrRG
via IFTTT

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο μαζι με ακροδεξιους και Χρυσαυγιτες

Την επίσημη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου. Οι διοργανωτές - η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου - υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2EpHgDW
via IFTTT

Δίκη Siemens: Οι καταθέσεις εκατομμυρίων που έκαναν 'φτερά' και τα ημερολόγια Τσακάλου

Το γεγονός πως έκαναν φτερά καταθέσεις 7 εκατ. ευρώ που διατηρούσε ο φυγόδικος Χρηστος Γκαραβελλας σε υποκατάστημα της HSBC στην Ελλάδα, αφ' ης στιγμής ο Εισαγγελέας ενημέρωσε πως προτίθεται να δεσμεύσει τον επίμαχο λογαριασμό, συζήτησε στη συνεδρίασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Στο βήμα ανέβηκε τραπεζική υπάλληλος, που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του πρώην στελέχους της Ζημενς η οποία διατηρούσε και φιλικές σχέσεις μαζί τους. Η μαρτυρας τον χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετικά κερδοφόροπελάτη, που είχε συστήει off-shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με σκοπό να αγοράσει μέσω αυτής ακίνητο στον Παρνασσό.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Γκαραβέλλας εκνευρίστηκε όταν η τράπεζα αρνήθηκε να του δοθεί μεγάλο χρηματικό ποσό και ζήτησε το κλείσιμο των λογαριασμών δυο μόλις μέρες μετά το έγγραφο του εισαγγελέα για δέσμευση τους.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DMIXdn
via IFTTT

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η ανθρωπογεωγραφία των μπροσταριδων διοργανωτών

Με αρκετή καθυστέρηση, οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, φαίνεται πως έκαναν το αίτημα για τη συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να λάβουν όπως αναφέρουν την ευχή της εκκλησίας πριν την διαδήλωση. Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι που κινούν τις διαδικασίες του συλλαλητηρίου και συμμετέχουν στην Οργανωτική του επιτροπή;

Το Έθνος σκιαγραφεί το προφίλ των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το δεύτερο συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2ntnFuF
via IFTTT

Προκλητική η Volkswagen για τις δοκιμές σε ανθρώπους: Κανένας δεν είχε επιπτώσεις

Τη στιγμή που έχει προκληθεί παγκόσμιο σάλος μετά τις αποκαλύψεις ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW χρηματοδότησαν πειράματα σε ανθρώπους και πιθήκους, που αναγκαστικά εισέπνευσαν τοξικό διοξείδιο του αζώτου, η διεύθυνση της Volkswagen επανέρχεται με προκλητικές δηλώσεις αναφέροντας ότι «κανένας από τους ανθρώπους δεν είχε επιπτώσεις».
Την επιβολή κυρώσεων υπόσχεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BIkIvm
via IFTTT

Mητροπολίτης Μεσσηνίας: "Τι γυρεύει η Εκκλησία στο θολό 'παζάρι' των συλλαλητηρίων;"

Για "εκκλησιολογικά ανυπόστατο συνδικαλιστικό οργανισμό ιερέων - κληρικών", ο οποίος προτρέπει τους κληρικούς να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε άρθρο-παρέμβαση του. Ο κ. Χρυσόστομος τοποθετείται ενάντια στη συμμετοχή της εκκλησίας και κληρικών σε συλλαλητήρια, τα οποία, όπως λέει, εκφράζουν μερίδα του ελληνικού λαού και όχι το σύνολό του, όπως θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία, ενώ κάνει λόγο και για "άγνωστους" διοργανωτές, οι οποίοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη θεσμική Εκκλησία.

Αναλυτικά το άρθρο του Μητροπολίτη
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2BE8iEt
via IFTTT

Οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW έκαναν πειράματα σε ανθρώπους για τις εκπομπές ρύπων

Πειράματα σε ανθρώπους και πιθήκους, που αναγκαστικά εισέπνευσαν τοξικό διοξείδιο του αζώτου, χρηματοδότησαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW, στο πλαίσιο έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT).

Η κυβέρνηση της Γερμανίας καταδικάζει σφοδρά τα όσα αποκαλύφθηκαν χαρακτηρίζοντάς τα ως «απαράδεκτα».

Μετά το σκάνδαλο με τους ντιζελοκινητήρες, οι δύο νέες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας «δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκ νέου αμαυρωθεί» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμιντ, ζητώντας από την επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο "dieselgate" να εξετάσει τις νέες καταγγελίες.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2noaCeL
via IFTTT

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

TVXS Αποκλειστικό: Το βρώμικο μυστικό στις όχθες του Έβρου - Επαναπροωθούν παράνομα μετανάστες με τις πλάτες αστυνομικών και στρατιωτικών [Ντοκουμέντα]

Ένα μεγάλο μυστικό του ελληνικού κράτους, κρύβουν οι όχθες του ποταμού Έβρου. Ντόπιοι, μετανάστες, αλλά και δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταγγέλλουν ότι τα τελευταία χρόνια  λειτουργεί ένας παρακρατικός μηχανισμός, που απαγάγει, ξυλοκοπεί και επαναπροωθεί ανθρώπους, που έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, στη γειτονική Τουρκία.
Πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα αστυνομικών και πιθανά στρατιωτικών που δρουν υπό την ανοχή –αν όχι υπό τις εντολές- του κράτους, δίχως να ανησυχούν για τις καταγγελίες που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και για τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και δικηγόρων που διηγούνται  πάνω-κάτω την ίδια ιστορία. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταδικάσει στο παρελθόν τέτοιες πρακτικές και οι αρχές έχουν διαψεύσει διάφορες καταγγελίες οργανώσεων. Όμως μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που φέρνει στο φως το Tvxs.gr θα πρέπει να υπάρξει πλέον μια επίσημη τοποθέτηση - απάντηση, χωρίς υπεκφυγές και ατέρμονες εσωτερικές έρευνες. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FrWk3f
via IFTTT

Ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ θα παρεβρεθει στο #Συλλαλητηριο για το Σκοπιανο στο Συνταγμα για το οποιο κανει καλεσμα και η Χρυση Αυγη

Οπως λενε και τα παιδια απο την σελιδα Wonder Jlaw 3 προσοχη στο Κενο ανάμεσα στον Πατριωτισμό και τον φασισμό γιατι ολοι πεφτουν μεσα!
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DSKn9J
via IFTTT

Όχι Μίκη με Χρυσαυγίτες - Δεν χρειαζεται ο Μίκης να συμμετέχει στο κάλεσμα ακροδεξιων και Χρυσαυγιτων για το Σκοπιανο

Οπως αναφερει η σελιδα που δημιουργήθηκε στο Facebook 

https://www.facebook.com/oximikimexrysaugites/

Όχι Μίκη με Χρυσαυγίτες

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι εκτός σοβαρού απρόοπτου ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, καθώς αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση από τη συντονιστική επιτροπή.

Ο άνθρωπος οποίος απεύθυνε την πρώτη δημόσια έκκληση για αντίσταση μετά την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 1967, αυτός που ίδρυσε την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της Δικτατορίας, ενδέχεται να βρεθεί στο πλευρό χρυσαυγιτών, ακροδεξιών και εθνικιστών. Γιατί αυτοί διοργάνωσαν, αυτοί μίλησαν, αυτοί πιθανότατα πλήρωσαν για τα πούλμαν, τις αφίσες και τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο εμβληματικός Μίκης Θεοδωράκης, ο λαϊκός αγωνιστής, ο δικός μας Μίκης, δεν μπορεί να έχει το παραμικρό ίχνος ταύτισης σε κανένα απολύτως επίπεδο με ανθρώπους που υμνούν τη Χούντα ή ακόμα και τους Ναζί. Δεν μπορεί ο Μίκης Θεοδωράκης να «ξεπλύνει», με την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής, τα όσα πρεσβεύουν οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ως ένα μεγάλο κεφάλαιο της Αριστεράς, δεν έχει κανέναν λόγο να γλυκάνει στη συνείδηση του κόσμου τους ρατσιστές και τους ακραίους της χώρας. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «ασπίδα» του εθνικοσιοσιαλισμού.

Ζητάμε από τον Μίκη Θεοδωράκη να εκφράσει δημόσια την άποψή του για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά ν' αρνηθεί να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στο Σύνταγμα.

Συμβάλετε και εσείς στη διάδοση του παραπάνω μηνύματος κάνοντας share αυτό το δημοσίευμα και υπογράφοντας το σχετικό Petition εδώ  https://www.change.org/p/oximikimexrysaugites-oximikimexrysaugites


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DMDAPF
via IFTTT

Πώς ρωσικά 'τρολ' βγάζουν τους Αμερικανούς στους δρόμους

Περισσότεροι από 300.000 χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ είδαν αναρτήσεις εκδηλώσεων που είχαν δημιουργηθεί από ομάδα διαδικτυακών "τρολ" που φέρεται να συνδέεται με το Κρεμλίνο, ενώ σχεδόν 100.000 από αυτούς ανέφεραν ότι θα παραστούν ή ότι ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέθεσε στην Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, από το 2015 έως το 2017, δημιουργήθηκαν περίπου 129 τέτοιου είδους Facebook events, που σε πολλές περιπτώσεις κατέβασαν στους δρόμους αμερικανούς πολίτες.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Facebook στο Κονγκρέσο, οι ίδιοι δεν διαθέτουν στοιχεία για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων, όμως, όπως αναφέρει το CNN,  δημοσιογράφοι του δικτύου είχαν βρει στοιχεία ότι η συγκεκριμένοι ρωσική ομάδα κατάφερε να πείσει Αμερικανούς να παραβρεθούν σε διαδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονταν, αφορούσαν σε μία ευρεία γκάμα διχαστικών ζητημάτων και σκοπός τους, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ήταν να προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ Αμερικανών.

Σε μία, μάλιστα, περίπτωση, η ομάδα αυτή οργάνωσε και προώθησε δύο αντίθετες διαδηλώσεις την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία του Χιούστον στο Τέξας.

H σελίδα "Heart of Texas", η οποία προωθεί την απόσχιση της αμερικανικής πολιτείας, διοργάνωσε μία διαδήλωση για να σταματήσει η "Ισλαμοποίηση του Τέξας", κατά τα εγκαίνια βιβλιοθήκης σε ισλαμικό κέντρο στις 21 Μαΐου 2016. Την ίδια μέρα, μία άλλη σελίδα, με τίτλο "Ενωμένοι Μουσουλμάνοι της Αμερικής", προωθούσε μία εκδήλωση για την "Διάσωση της Ισλαμικής Γνώσης".

Πίσω από τις δύο σελίδες στο facebook, βρισκόταν η ίδια ομάδα, η οποία σύμφωνα με στελέχη του κοινωνικού μέσου πλήρωσε 200 δολάρια για να προωθήσει τις δύο αυτές εκδηλώσεις.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2016, μετά την δολοφονία του Philando Castile σε προάστιο του Saint Paul στη Μινεσότα.

Μία σελίδα, που και σε αυτή την περίτπωση βρισκόταν υπό ρωσική διαχείριση και φαινόταν να σχετίζεται με ακτιβιστές του Black Lives Matter, προώθησε μία διαδήλωση έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου εργαζόταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Castile.

H διαδήλωση κοινοποιήθηκε σε σελίδα του Facebook με τίτλο "Don't Shoot Us,"(μην μας πυροβολείτε) και τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε ξεπεράσει τους 250,000 ακολούθους.

ακτιβιστές της περιοχής αρχικά προβληματίστηκαν βλέποντας το κάλεσμα για τη διαδήλωση, καθώς είχαν ήδη οργανώσει μία παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την οικία του κυβερνήτη της Μινεσότα. Όταν ήρθαν σε επαφή με τους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας, έλαβαν την εξήγηση ότι δεν ήταν στην Μινεσότα, αλλά σκόπευαν να ανοίξουν ένα "παράρτημα" στην πολιτεία τους επόμενους μήνες.

Αυτό προκάλεσε περαιτέρω υποψίες στους ακτιβιστές, οι οποίοι μετά από έρευνα κατέληξαν και δημοσιοποίησαν το συμπέρασμα ότι το "Don't Shoot Us" ήταν "εντελώς δουλειά τρολ".  Τελικά, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα πραγματοποιήθηκε κανονικά, με την παρουσία όμως των ακτιβιστών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα πράγματα δεν θα έβγαιναν εκτός ελέγχου.

Πηγή:CNN 
news247.gr


from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FojZBq
via IFTTT

Διατροφικό σκάνδαλο με κρέας σε εστιατόριο του Jamie Oliver

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο από την περίοδο της διάθεσης κρέατος αλόγου για μοσχαρίσιο. Εταιρία διανομής κρέατος, η οποία προμήθευε τουλάχιστον 900 pub σε όλη τη Βρετανία με μπριζόλες φαίνεται πως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις υγιεινής στους χώρους αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της. Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους στη Σκωτία και αλλού, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων, που τις οδήγησαν στην απόφαση αναστολής λειτουργίας και διανομής κρεάτων μέχρι νεοτέρας. 
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2DWOj9a
via IFTTT

Ζαχαριάδης: Δεν χρειάζεται να συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό

«Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διακυβέρνησης να συμφωνούν στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να ταυτίζονται οι απόψεις τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
Διαβάστε περισσότερα »

from ΠΡΕΖΑ TV © http://ift.tt/2FrstHY
via IFTTT